MS en Ph.D. in chemie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Over chemie

Chemie houdt zich bezig met materie en de wetten die haar veranderingen regelen.

Chemisch onderzoek leidt tot nieuwe producten, variërend van medicijnen tot multicolor displays. Chemie draagt bij aan biotechnologie, moleculaire biologie, farmacie, milieu- en materiaalwetenschappen, enz. En neemt daarom een centrale plaats in de moderne wetenschap in.

In de hedendaagse samenleving, met zijn steeds toenemende vraag naar creatieve toepassingen voor alle takken van wetenschap en technologie, reageert chemie met fascinerende ideeën die nieuwe gebieden genereren en ontwikkelen, zoals moleculaire elektronica, zelf-rangschikkende moleculen, magnetic resonance imaging (MRI) methoden, supergeleiders, exotische moleculaire structuren, chaotische systemen, lasers, fotosynthese en nieuwe spectroscopische methoden.

Over de afdeling Chemie

Afgestudeerden van het Departement Scheikunde vervolgen hun opleiding met volledige beurzen aan de Bilkent University in Turkije en aan gerenommeerde universiteiten in de Verenigde Staten, zoals de University of California in Santa Barbara, de University of Chicago, Princeton University, MIT, Texas A

De afdeling heeft momenteel 10 faculteitsleden. Het biedt drie opleidingen: Bachelor of Science (BSc), Masters of Science (MSc), Ph.D.

Het chemie undergraduate programma laat jaarlijks 40 getalenteerde studenten toe. Het Departement Scheikunde gaat ervan uit dat alle studenten hun opleiding in Master en Ph.D. voortzetten. programma's.

Ons doel is om onderzoekers volgens internationale normen op te leiden tot chemici van de toekomst. Een sterke achtergrond in natuurkunde en wiskunde is de voorwaarde om de structuur van materie op moleculair niveau te bestuderen. Niet-gegradueerde studenten volgen fundamentele natuurkunde en wiskunde cursussen in hun eerste twee jaar en kwantumfysica in hun derde jaar. Computergebruik is een integraal onderdeel van alle bacheloropleidingen.

Vanaf het tweede jaar volgen studenten analytische chemie, organische chemie, anorganische chemie en fysische chemie. Deze cursussen maken gebruik van computers, moderne laboratoria en innovatieve educatieve technieken. Een zomerstage aan het einde van het derde jaar helpt studenten waardevolle industriële ervaring op te doen. Evenzo bereidt een senior project tijdens beide semesters van het vierde jaar studenten voor op een onderzoeksomgeving. Technische en / of niet-technische keuzevakken zijn beschikbaar voor studenten die in het tweede jaar beginnen.

Afstudeerprogramma's

De afgestudeerde programma's zijn op maat gemaakt om voort te bouwen op de fundamenten om de studenten te voorzien van de theoretische en praktische vaardigheden, naast het nastreven van origineel geavanceerd onderzoek overal. Huidige onderzoeksgebieden omvatten zowel theoretische als experimentele aspecten van oppervlaktewetenschap, elektrochemie, organische chemie, polymeerchemie, anorganische chemie en geavanceerde materiaalkunde.

Master of Science in de chemie

Toelating: Alle aanvragers moeten een BS-graad hebben in scheikunde, chemische technologie of in een gerelateerd wetenschaps- of ingenieursgebied. Studenten met een BS-diploma in andere gebieden dan scheikunde kunnen worden gevraagd om verschillende niet-gegradueerde cursussen in het veld te volgen om de nodige achtergrond te verwerven. Beoordeling van aanvragers is gebaseerd op hun ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı - Academisch personeel en postgraduaat toelatingsexamen onderwijs) scores, eerdere academische records, referentiebrieven en een interview. Aanvragers die geen Turkse staatsburgers zijn en Turkse staatsburgers die ingezetenen zijn van een ander land kunnen GRE gebruiken in plaats van ALES. Alle anderstaligen die Engels spreken, moeten een bewijs van voldoende kennis van het Engels overleggen.

Diplomavereisten: Naast ten minste 21 studiepunten die natuurlijk werken, moet de kandidaat-student een scriptie voorbereiden en met succes verdedigen. De verwachte duur om het MS-programma te voltooien is vier semesters; de maximale duur is zes semesters.

leerplan

125815_Skjermbilde2019-11-13kl.15.36.22.png

De beschrijvingen die hier voor verschillende keuzevakken worden gegeven, dienen alleen als richtlijn. De volledige lijst met cursussen in elke keuzegroep wordt gegeven in het elektronische registratiesysteem.

CHEM Graduate keuzevakken: Alle 5XX CHEM gecodeerde cursussen met minstens 3 studiepunten.

Graduate keuzevakken: alle 5XX of hoger niveau cursussen met ten minste 3 studiepunten aangeboden door de Graduate School of Engineering and Science.

Graduate keuzevakken of niet-gegradueerde keuzevakken: alle 3XX of hoger niveau CHEM, CS, EEE, IE, MATH, MBG, ME, MSN en PHYS gecodeerde cursussen met ten minste 3 studiepunten.

Doctor of Philosophy in Chemistry

Toelating: Alle aanvragers moeten een MS-diploma hebben met een scriptie in de scheikunde of in een gerelateerd veld van wetenschap of techniek. Beoordeling van aanvragers is gebaseerd op hun ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı - Academisch personeel en postgraduaat toelatingsexamen onderwijs) scores, eerdere academische records, referentiebrieven en een interview. Aanvragers die geen Turkse staatsburgers zijn en Turkse staatsburgers die ingezetenen zijn van een ander land kunnen GRE gebruiken in plaats van ALES. Alle anderstaligen die Engels spreken, moeten een bewijs van voldoende kennis van het Engels overleggen.

Diploma-eisen: 21 studiepunten werken uiteraard buiten het MS-niveau. Ph.D. kandidaten moeten slagen voor een in aanmerking komend examen en vervolgens een werkvoorstel voorbereiden. Het opstellen en verdedigen van een proefschrift op basis van origineel onderzoek is de essentie van het programma. Een paper gebaseerd op het proefschrift van de kandidaat moet worden aanvaard of gepubliceerd in een gerenommeerd tijdschrift voordat het proefschrift kan worden verdedigd. De verwachte duur om de Ph.D. programma is acht semesters. De maximale duur is 12 semesters.

leerplan

125816_Skjermbilde2019-11-13kl.15.36.31.png

De beschrijvingen die hier voor verschillende keuzevakken worden gegeven, dienen alleen als richtlijn. De volledige lijst met cursussen in elke keuzegroep wordt gegeven in het elektronische registratiesysteem.

CHEM Graduate keuzevakken: Alle 5XX CHEM gecodeerde cursussen met minstens 3 studiepunten.

Graduate keuzevakken: alle 5XX of hoger niveau cursussen met ten minste 3 studiepunten aangeboden door de Graduate School of Engineering and Science.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Graduate School of Engineering and Science administers the graduate programs for the Faculties of Engineering and Science at Bilkent University. Our graduate school, a leading education and resear ... Lees meer

The Graduate School of Engineering and Science administers the graduate programs for the Faculties of Engineering and Science at Bilkent University. Our graduate school, a leading education and research institution has been developing and cultivating leaders since 1986. The Graduate School is comprised of motivated and dynamic academicians. The School provides up to date educational programs which equip students with valuable abilities and promote further study in transdisciplinary fields. The students are exposed to real-life projects and conceptual problem-solving techniques, as well as receiving traditional training in classrooms. Programs are designed to help students understand real-world circumstances, augment their cultural accumulation and contribute to the interaction between technology, science, and society. Lees Minder