MRes in bedrijfs- en managementonderzoeksmethoden

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Onze Masters in Business en Management Research Methods is geaccrediteerd door de Economic and Social Research Council (ESRC) en de Scottish Graduate School of Social Science voor de opleiding van promovendi.

Je leert hoe je:

 • doe promotieonderzoek in zaken en management
 • uitrusten voor een academische of commerciële carrière in bedrijfs- en managementonderzoek
 • ondernemen, evalueren, commissie of beheren van onderzoek in de commerciële, publieke of vrijwillige sectoren

De MRes-cursus heeft een sterke praktische focus en leidt je op tot de geavanceerde vaardigheden die nodig zijn voor onderzoek op zakelijk, management-, economisch en beleidsniveau. Ons doel is om u te helpen een onderzoeker te worden die:

 • reflecterend en bewust van de aannames, sterke punten en beperkingen van uw onderzoek
 • zeer bekwaam in een veelheid aan management- en organisatieonderzoekstechnieken
 • gemakkelijk in staat om deze kennis toe te passen in nieuwe en diverse domeinen

Als je afstudeert, ben je een reflectieve, scherpzinnige onderzoeker die zeer bedreven is in een veelheid aan management- en organisatieonderzoekstechnieken. Je zult in staat zijn om deze kennis toe te passen in een breed scala van situaties en in staat zijn om:

 • de ontologische en epistemologische basis begrijpen van de verschillende onderzoeksbenaderingen, hun beperkingen en hun implicaties voor vragen en ontwerp
 • gebruik van kwalitatieve, kwantitatieve en experimentele technieken om gegevens te verzamelen en te analyseren tot een geavanceerd niveau
 • deze kennis toepassen bij het ontwerpen, uitvoeren en rapporteren van onderzoeksprojecten
 • kritisch analyseren van de methodologieën die worden gebruikt om empirische onderzoeksprojecten uit te voeren

Leer van de experts

Je werkt nauw samen met docenten en supervisors, die internationaal erkende onderzoeksexperts zijn, met een sterke staat van dienst in het publiceren van resultaten van wereldwijde betekenis. Ons docententeam heeft een sterke staat van dienst wat betreft het veiligstellen van onderzoeksfinanciering, onder meer van UK Research Councils en de Europese Unie. Ze adviseren ook regelmatig overheids- en beleidsorganen.

De University of Stirling Management School

Op de University of Stirling Management School staat het principe van verantwoord ondernemen, beleid en praktijk centraal in alles wat we doen. Deze visie helpt ons onze studenten effectief uit te rusten met de vaardigheden om op te treden als wereldburgers, die in staat zijn om tegemoet te komen aan de behoeften van de maatschappij.

Als lid van de Chartered Association for Business Schools hebben we sterke banden met de industrie en hebben we onlangs het Small Business Charter gekregen voor betrokkenheid bij lokale en regionale ondernemingen.

We zitten wereldwijd in een elitegroep van bedrijfsscholen - en een van de slechts 14 in het Verenigd Koninkrijk - die accreditatie hebben van de Association of MBA (AMBA) voor zowel onze MBA- als MSc Business- en Managementcursus (MBM).

Belangrijkste redenen om bij ons te studeren

# 1 De cursus is geaccrediteerd door de Economic and Social Research Council via de Scottish Graduate School of Social Science

# 2 We bereiden je voor op een studie op doctoraatsniveau, evenals op onderzoek gebaseerde rollen in het bedrijfsleven en de publieke sector

# 3 Onze University of Stirling Management School wordt beoordeeld als een van de top 25 in Groot-Brittannië voor onderzoekseffecten (REF 2014)

Cursus Doelstellingen

Onze MRes-cursus is ook het algemene toegangspunt voor het Doctoral Programme van de University of Stirling Management School. De Management School is een aangesloten instelling van het ESRC Scottish Doctoral Training Centre. Ze verwelkomen aanvragen voor doctorale studentenscholen in Accounting en Finance, en Business en Management.

De MRes Business and Management-onderzoeksmethoden maken deel uit van ons pakket van zeer prestigieuze cursussen die zijn goedgekeurd door de ESRC voor gebruik in algemene onderzoeksopleidingen van door ESRC gesponsorde studenten die promotieonderzoek verrichten.

Zakelijke leiders van de toekomst ontwikkelen

Postuniversitair onderwijs aan de University of Stirling Management School gaat verder dan handboeken en collegezalen, we richten ons ook op uw persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Ons unieke Flying Start Leadership-programma voorziet u van het bewustzijn, de kennis en de technieken die essentieel zijn voor het opbouwen van een succesvolle carrière. Deze variëren van praktische vaardigheden, zoals effectief spreken in het openbaar, tot het ontwikkelen van manieren om in moeilijke situaties onder druk te werken en conflicten te beheren. Lees meer over Flying Start.

Professionele accreditaties

De MRes in Business en Management Research Methods is geaccrediteerd door de ESRC en de SGSS voor de training van promovendi.

Cursus details

De MRes bedrijfs- en managementonderzoeksmethoden bestaan ​​uit twee 15 weken durende semesters van aangeleerde modules die lopen van half september tot eind december en van januari tot eind mei. Tijdens de zomermaanden voer je een proefschrift van drie maanden uit van maximaal 15.000 woorden. Dit is je kans om je eigen onderzoeksvragen te ontwikkelen en de methoden die je hebt geleerd toe te passen op je eigen onderzoeksproject. Om u te ondersteunen, bieden wij u een ervaren supervisor die u tijdens het hele proces raad geeft.

Aan het begin van onze cursus is er een intensieve periode van 'leren leren' en teambuildingactiviteiten. Deze introductieperiode laat je nieuwe leerstijlen ontwikkelen en begrijpt de verwachtingen die door een geëngageerde benadering op je zullen worden gesteld. Je leert over jezelf en je eigen interactionele en leerstijlen.

Je leert ook over anderen en krijgt een waardering voor een breed scala aan benaderingen van leren, samen met culturele en individuele verschillen. Tijdens deze introductieperiode geven we je inzicht in het komende jaar en wat er van je wordt verwacht. Dit biedt een basis aan activiteiten om u te helpen het beste uit de cursus te halen.

We willen u inspireren om volledig geëngageerd en toegerust te zijn om de formele leercursus te beginnen, versterkt en toegewijd aan de komende reis met nieuw ontwikkelde intellectuele, interactieve en presentatievaardigheden.

De aangeleerde inhoud van de cursus geeft je expertise en vaardigheden over een hele reeks technieken die relevant zijn voor onderzoek op het gebied van zaken, management en organisaties. Je leert de filosofische grondslagen van onderzoek en hoe onderzoeksvragen kunnen worden ontwikkeld en beantwoord. De cursus biedt vervolgens een diepgaande beschrijving van kwantitatieve, kwalitatieve en experimentele onderzoeksmethoden, hun gebruik en beperkingen en hoe ze praktisch kunnen worden toegepast op onderzoeksprojecten.

Onderwijs

Het onderwijs wordt gegeven door lezingen, seminars en praktische lessen. Er zijn ook mogelijkheden voor zelfstandig leren en exploreren.

Beoordeling

Je wordt beoordeeld door cursussen, inclusief schriftelijke opdrachten en presentaties, evenals het proefschrift. Sommige modules hebben ook een examenelement.

Course director

Professor George Burt

44 (0) 1786 467356

mres@stir.ac.uk

Vergoedingen - 2018/2019

 • Overseas £ 13,650
 • Home / EU £ 4,700
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Lees Minder