MPhil in het bedrijfsleven

Algemeen

Beschrijving van opleiding

MPhil in het bedrijfsleven

Normale duur: 2 jaar (voltijd)

Plaats: Hong Kong

Faculteit van het bedrijfsleven

Afdeling Accountancy
Volgens actueel gebied staat de Accountancy-afdeling van Lingnan in de afgelopen zes jaar op de 21ste plaats wereldwijd in belastingonderzoek volgens een uitgebreid onderzoek 'Accounting Rankings for Universities 2014' van Brigham Young University (www.byuaccounting.net) en is het de leider in belastingonderzoek in Hong Kong. De afdeling heeft belastingonderzoek gepubliceerd in wetenschappelijke toptijdschriften, waaronder The Accounting Review; Journal of Accounting and Economics; en Journal of the American Taxation Association. Het departement scoort ook hoog in het auditonderzoek volgens dezelfde studie en heeft auditing-onderzoek gepubliceerd in toonaangevende tijdschriften zoals Journal of Accounting and Economics; Hedendaags boekhoudkundig onderzoek; Beoordeling van boekhoudkundige studies; Accounting, Organisatie en Samenleving; Auditing: een tijdschrift voor praktijk en theorie; en Journal of International Accounting Research. De boekhoudfaculteit heeft ook belang bij bedrijfsontsluiting, overdracht van informatie over de toeleveringsketen en zakelijke connectiviteit, corporate governance en ethisch onderzoek. Ons onderzoek draagt ​​bij aan de boekhoudkundige theorie en praktijk die belangrijke inzichten biedt voor het accountantsberoep in het vasteland en Hong Kong.

Afdeling computerwetenschap en beslissingswetenschappen
De afdeling Computing en Decision Sciences is een van de vijf afdelingen van de faculteit Business, gespecialiseerd in onderwijs en onderzoek op het gebied van Data Science (DS), Information Systems Management (ISM) en Operations Management (OM). Het heeft een kleine groep faculteitsleden die tot de meest actieve onderzoekers in Hong Kong behoren in hun gespecialiseerde onderzoeksgebieden (http://cptra.ln.edu.hk/), en die goed worden erkend door leeftijdsgenoten met concurrerende onderzoeksubsidies en publicaties in tijdschriften van hoge kwaliteit (bijv. Management Science, Operations Research, Productie en Operations Management, Journal of Management Information Systems, European Journal of Operational Research, IEEE-transacties op patroonanalyse en machine-intelligentie, IEEE-transacties op evolutionaire berekeningen, mededelingen van de ACM , Decision Support Systems en Information and Management).

De afdeling biedt MPhil- en PhD-opleidingen aan in Business met een speciale focus op DS, ISM en OM. We verwelkomen gemotiveerde kandidaten en zetten ons volledig in voor het bieden van de best mogelijke leer- en onderzoeksomgeving voor onze MPhil- en PhD-studenten. Gekwalificeerde aanvragers worden ook aangemoedigd om het Hong Kong PhD Fellowship Scheme (HKPFS) te overwegen, een zeer competitief en prestigieus programma opgezet door de Research Grants Council (RGC) van Hong Kong.

Afdeling Financiën en verzekeringen
Het ministerie van Financiën en Verzekeringen heeft zeven faculteitsleden die actief zijn in onderzoek. Onze onderzoeksinteresses zijn breed en maken gebruik van theoretische, empirische en toegepaste benaderingen. De faculteit heeft onlangs studies voltooid over kredietratings, volatiliteit van effecten en derivaten, beslissingen over bankleningen, bedrijfsfinanciering en theoretische modellen voor verzekeringen en risicobeheer. De bevindingen van deze studies zijn gepubliceerd in prestigieuze internationale tijdschriften.

De onderzoeksstudenten werken nauw samen met hun supervisors. In aanvulling op hun scripties, hebben de studenten de mogelijkheid om met faculteitsleden samen te werken aan andere onderzoeksprojecten. Studenten doen relevante cursussen bij Lingnan en bij andere lokale universiteiten. Een kenmerk van onze aanpak is dat studenten vanaf hun eerste semester met onderzoeksprojecten beginnen.

Afdeling Management
De afdeling Management van Lingnan heeft onderzoeksterke punten ontwikkeld op belangrijke gebieden zoals conflictbeheersing, organisatiestudies, bedrijfsethiek, intercultureel management en bedrijfsstudies in China en onderzoekt ook nieuwe onderzoeksvraagstukken. Ons onderzoek ondersteunt de liberale Lingnan University voor het ontwikkelen en toepassen van kennis voor de openbare dienstverlening. We zoeken gemotiveerde, capabele studenten die zich inzetten voor de ontwikkeling van hun onderzoeksvaardigheden via onze postdoctorale programma's.

Afdeling Marketing en International Business
Door de jaren heen zijn de afgestudeerden van ons programma betaald door organisaties in Hong Kong, het vasteland en het buitenland. Sommigen blijven geavanceerde studies volgen aan andere prestigieuze universiteiten, waaronder Georgia State University, McGill University, Rutgers University, York University, University of Connecticut, University of Illinois in Urbana-Champaign en University of Alberta. Onze afgestudeerden hebben hun onderzoeksresultaten gepresenteerd op internationale academische conferenties, zoals de Academy of International Business Conference en Marketing Science Conference. Sommigen van hen hebben op internationale conferenties prijzen gewonnen als 'Beste afgestudeerde studentenkrant' of 'Beste congresdocument'.

Toelatingsaanvraag

Kandidaten die geïnteresseerd zijn in het verkrijgen van toelating tot het MPhil-programma moeten zich rechtstreeks tot de universiteit wenden. Succesvolle aanvragers krijgen normaal gesproken een Postgraduate Studentship met een maandelijkse toelage van HK $ 17.140 * (US $ 1 = HK $ 7.8).

(* tarief voor 2019-2020, onderworpen aan jaarlijkse evaluatie)

Aanvraagperiode

De universiteit nodigt aanvragen uit van 1 november 2019 tot 24 januari 2020 . Late aanvragen worden op individuele basis in overweging genomen, afhankelijk van de beschikbaarheid van plaatsen.

Algemene toelatingsvoorwaarden

  1. Een kandidaat voor toelating tot de kandidatuur voor de graad van MPhil moet normaal gesproken:
    een. houder zijn van een relevante bachelordiploma met eerste of tweede klasse of op een gelijkwaardige norm toegekend door een instelling voor hoger onderwijs erkend door de universiteit; of
    b. een gelijkwaardige kwalificatie hebben behaald; of
    c. hebben voldoende bewijs geleverd van academische en professionele prestaties.
  2. In aanvulling op het bovenstaande, moet een aanvrager wiens diploma niet van een tertiaire instelling in Hong Kong of een Engelstalig land is, een minimumscore van 550 (papieren test) of 79 (test op internet) behalen in de test van Engels als vreemde taal (TOEFL), of een bandscore van 6,5 of hoger in het International English Language Testing System (IELTS), of een gelijkwaardige score in een erkende test, of een gelijkwaardige kwalificatie om zijn / haar taalvaardigheid te bewijzen die per geval worden overwogen. Aanvragers moeten voldoen aan eventuele aanvullende vereisten die zijn vastgesteld door de programma's waarvoor ze toelating vragen.

    [Opmerking: voor IELTS- en TOEFL-kwalificaties voor toelating tot 2020-21 intake en hoger, accepteert de universiteit alleen resultaten die binnen de geldigheidsperiode vallen, te weten. 2 jaar, vanaf het moment van indiening van een toelatingsaanvraag voor het specifieke intake-cohort.]

Programma specifieke toelatingsvoorwaarden

Een kandidaat wordt sterk aanbevolen om de resultaten van de Graduate Management Admission Test (GMAT) of de Graduate Record Examens (GRE) te leveren die de laatste drie jaar zijn genomen. GMAT- of GRE-resultaten zullen samen met ander bewijsmateriaal in de aanvraag worden gebruikt om de taalbeheersing van de aanvrager en het potentieel voor het toegepaste programma te beoordelen.

Laatst bijgewerkt op September 2019

Over de school

Lingnan University is the liberal arts university in Hong Kong and we have the longest established tradition among the local institutions of higher education. Our history can be dated back to 1888, wh ... Lees meer

Lingnan University is the liberal arts university in Hong Kong and we have the longest established tradition among the local institutions of higher education. Our history can be dated back to 1888, when our forerunner, the Christian College in China, was founded in Guangzhou, and to 1967, when the institution, as Lingnan College, was re-established in Hong Kong. In 2015, Lingnan University was named as one of the “Top 10 Liberal Arts College in Asia” by Forbes. Lees Minder