MPhil in het bedrijfsleven

Algemeen

Beschrijving van opleiding

MPhil in het bedrijfsleven

Normale duur: 2 jaar (voltijd)

Plaats: Hong Kong

Faculteit van het bedrijfsleven

Afdeling Accountancy
Door plaatselijke gebied, de Accountancy afdeling Lingnan in de afgelopen zes jaar behoort 69 th wereldwijd in belastingheffing onderzoek op basis van een uitgebreid onderzoek “Accounting Rankings voor de universiteiten 2018” door de Brigham Young University (www.byuaccounting.net) en is de leider in de belastingen onderzoek in Hong Kong. De afdeling heeft belastingonderzoek gepubliceerd in academische tijdschriften van topniveau, waaronder The Accounting Review; Journal of Accounting and Economics; en Journal of the American Taxation Association. De Afdeling scoort ook hoog in auditonderzoek volgens dezelfde studie en heeft auditonderzoek gepubliceerd in toonaangevende tijdschriften zoals Journal of Accounting and Economics; Hedendaags boekhoudkundig onderzoek; Beoordeling van boekhoudkundige studies; Boekhouding, organisatie en maatschappij; Auditing: A Journal of Practice and Theory; en Journal of International Accounting Research. De boekhoudkundige faculteit heeft ook een belang bij bedrijfsontsluiting, supply chain-informatieoverdracht en zakelijke connectiviteit, corporate governance en ethisch onderzoek. Ons onderzoek draagt bij aan de boekhoudtheorie en -praktijk die belangrijke inzichten biedt voor het accountantsberoep op het vasteland en Hong Kong.

Afdeling informatica en beslissingswetenschappen
De afdeling informatica en beslissingswetenschappen is een van de vijf afdelingen van de Faculteit Bedrijfskunde en is gespecialiseerd in onderwijs en onderzoek in Data Science (DS), Information Systems Management (ISM) en Operations Management (OM). Het heeft een kleine groep faculteitsleden die behoren tot de meest actieve onderzoekers in Hong Kong in hun gespecialiseerde onderzoeksgebieden (http://cptra.ln.edu.hk/), en die goed worden erkend door collega's met concurrerende onderzoeksbeurzen en publicaties in hoogwaardige tijdschriften (bijv. Management Science, Operations Research, Production and Operations Management, Journal of Management Information Systems, European Journal of Operational Research, IEEE Transactions on Pattern Analysis and Machine Intelligence, IEEE Transactions on Evolutionary Computation, Neural Networks, IEEE Transacties op parallelle en gedistribueerde systemen, expertsystemen met applicaties, beslissingsondersteunende systemen en informatie en beheer).

De afdeling biedt MPhil- en PhD-opleidingen aan in Business met een speciale focus op DS, ISM en OM. We verwelkomen gemotiveerde kandidaten en zetten ons volledig in voor het bieden van de best mogelijke leer- en onderzoeksomgeving voor onze MPhil- en PhD-studenten. Gekwalificeerde aanvragers worden ook aangemoedigd om het Hong Kong PhD Fellowship Scheme (HKPFS) te overwegen, een zeer competitief en prestigieus programma opgezet door de Research Grants Council (RGC) van Hong Kong.

Afdeling financiën en verzekeringen
Het ministerie van Financiën en Verzekeringen heeft zeven faculteitsleden die actief zijn in onderzoek. Onze onderzoeksinteresses zijn breed en gebruiken theoretische, empirische en toegepaste benaderingen. De faculteit heeft onlangs studies afgerond over ratings, volatiliteit van effecten en derivaten, beslissingen over bankleningen, bedrijfsfinanciering en theoretische modellen voor verzekeringen en risicobeheer. De bevindingen van deze studies zijn gepubliceerd in prestigieuze internationale tijdschriften.

De onderzoeksstudenten werken nauw samen met hun supervisors. In aanvulling op hun scripties, hebben de studenten de mogelijkheid om met faculteitsleden samen te werken aan andere onderzoeksprojecten. Studenten doen relevante cursussen bij Lingnan en bij andere lokale universiteiten. Een kenmerk van onze aanpak is dat studenten vanaf hun eerste semester met onderzoeksprojecten beginnen.

Afdeling Management
De afdeling Management van Lingnan heeft onderzoeksterke punten ontwikkeld op belangrijke gebieden zoals conflictbeheersing, organisatiestudies, bedrijfsethiek, intercultureel management en bedrijfsstudies in China en onderzoekt ook nieuwe onderzoeksvraagstukken. Ons onderzoek ondersteunt de liberale Lingnan University voor het ontwikkelen en toepassen van kennis voor de openbare dienstverlening. We zoeken gemotiveerde, capabele studenten die zich inzetten voor de ontwikkeling van hun onderzoeksvaardigheden via onze postdoctorale programma's.

Afdeling Marketing en internationale handel
Onze faculteit promoveerde in Australië, Canada, Hong Kong en de Verenigde Staten. In de loop der jaren zijn de afgestudeerden van ons programma werkzaam geweest bij organisaties in Hong Kong, het vasteland en het buitenland. Sommigen blijven geavanceerde studies volgen aan andere prestigieuze universiteiten, waaronder Georgia State University, McGill University, Rutgers University, York University, University of Connecticut, University of Illinois op Urbana-Champaign en University of Alberta. Onze afgestudeerden hebben hun onderzoeksresultaten gepresenteerd op internationale academische conferenties zoals de Academy of International Business Conference en Marketing Science Conference. Sommigen van hen hebben zulke prijzen gewonnen als 'Best Graduate Student Paper' of 'Best Conference Paper' op internationale conferenties.

Toelatingsaanvraag

Kandidaten die geïnteresseerd zijn in het verkrijgen van toelating tot het MPhil-programma moeten zich rechtstreeks tot de universiteit wenden. Succesvolle aanvragers krijgen normaal gesproken een Postgraduate Studentship met een maandelijkse toelage van HK $ 17.140 * (US $ 1 = HK $ 7.8).

(* tarief voor 2019-2020, onderworpen aan jaarlijkse evaluatie)

Aanvraagperiode

De universiteit nodigt aanvragen uit van 1 november 2019 tot 24 januari 2020 . Late aanvragen worden op individuele basis in overweging genomen, afhankelijk van de beschikbaarheid van plaatsen.

Algemene toelatingsvoorwaarden

  1. Een kandidaat voor toelating tot de kandidatuur voor de graad van MPhil moet normaal gesproken:
    een. houder zijn van een relevante bachelordiploma met eerste of tweede klasse of op een gelijkwaardige norm toegekend door een instelling voor hoger onderwijs erkend door de universiteit; of
    b. een gelijkwaardige kwalificatie hebben behaald; of
    c. hebben voldoende bewijs geleverd van academische en professionele prestaties.
  2. In aanvulling op het bovenstaande, moet een aanvrager wiens diploma niet van een tertiaire instelling in Hong Kong of een Engelstalig land is, een minimumscore van 550 (papieren test) of 79 (test op internet) behalen in de test van Engels als vreemde taal (TOEFL), of een bandscore van 6,5 of hoger in het International English Language Testing System (IELTS), of een gelijkwaardige score in een erkende test, of een gelijkwaardige kwalificatie om zijn / haar taalvaardigheid te bewijzen die per geval worden overwogen. Aanvragers moeten voldoen aan eventuele aanvullende vereisten die zijn vastgesteld door de programma's waarvoor ze toelating vragen.

    [Opmerking: voor IELTS- en TOEFL-kwalificaties voor toelating tot 2020-21 intake en hoger, accepteert de universiteit alleen resultaten die binnen de geldigheidsperiode vallen, te weten. 2 jaar, vanaf het moment van indiening van een toelatingsaanvraag voor het specifieke intake-cohort.]

Programma specifieke toelatingsvoorwaarden

Een kandidaat wordt sterk aanbevolen om de resultaten van de Graduate Management Admission Test (GMAT) of de Graduate Record Examens (GRE) te leveren die de laatste drie jaar zijn genomen. GMAT- of GRE-resultaten zullen samen met ander bewijsmateriaal in de aanvraag worden gebruikt om de taalbeheersing van de aanvrager en het potentieel voor het toegepaste programma te beoordelen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Lingnan University is the liberal arts university in Hong Kong and we have the longest established tradition among the local institutions of higher education. Our history can be dated back to 1888, wh ... Lees meer

Lingnan University is the liberal arts university in Hong Kong and we have the longest established tradition among the local institutions of higher education. Our history can be dated back to 1888, when our forerunner, the Christian College in China, was founded in Guangzhou, and to 1967, when the institution, as Lingnan College, was re-established in Hong Kong. In 2015, Lingnan University was named as one of the “Top 10 Liberal Arts College in Asia” by Forbes. Lees Minder