MPhil in geïndividualiseerd interdisciplinair programma (onderzoeksgebied)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Het Master of Philosophy (MPhil) -programma in het geïndividualiseerde interdisciplinaire programma (onderzoeksgebied) is bedoeld voor studenten met goed geformuleerde onderzoeksdoelen die niet kunnen worden bereikt via gevestigde postdoctorale onderzoeksprogramma's. Ze hebben tot doel een organisch studiecurriculumpatroon te creëren om de intellectuele groei van studenten, verkenning naar nieuwe onderzoeksrichtingen en een langdurige inzet in een interdisciplinair onderzoeksveld te vergemakkelijken.

De programma's bieden studenten een brede academische vrijheid om een uniek postacademisch onderzoeksprogramma te creëren gericht op een gespecialiseerd onderzoeksgebied op manieren die het beste aansluiten bij hun eigen intellectuele interesses en passies, door te werken aan een interdisciplinair onderzoeksonderwerp en cursussen van verschillende afdelingen / afdelingen te gebruiken om het curriculum invullen.

Studenten moeten een onderzoeksplan en -kader ontwikkelen waarmee ze hun unieke onderzoeksinteresses kunnen verkennen en met hun supervisors uit verschillende onderzoeksgebieden kunnen samenwerken om hun diploma te behalen en af te ronden.

Na afronding van het programma krijgen studenten een MPhil-graad in geïndividualiseerd interdisciplinair programma . Het gekozen onderzoeksgebied zal ook worden gespecificeerd in de titel van de graad (bijvoorbeeld Ph.D. in geïndividualiseerd interdisciplinair programma (Bionics Engineering)).

leerplan

 • Minimale kredietvereiste

MPhil: 12 studiepunten

 • Overschrijving

Onder voorbehoud van de goedkeuring van de primaire supervisor, copromotor (en) en de programmadirecteur kunnen studenten een aanvraag indienen voor studiepuntenoverdracht of cursusvervanging.

 • Vereiste / keuzevakken

MPhil:

Minimaal 12 studiepunten aan postdoctorale cursussen bij HKUST , goedgekeurd door de primaire supervisor, copromotor (en) en de programmadirecteur.

Leerresultaten

Na succesvolle afronding van het programma kunnen afgestudeerden:

 1. Genereer een geavanceerd curriculum dat kennis en vaardigheden uit geselecteerde academische gebieden, en vaardigheid op het gebied van kwantitatieve, kwalitatieve en gemengde onderzoeksmethoden met elkaar verbindt;
 2. Kennis en begrip ontwikkelen van geschikte concepten, methoden en materialen in disciplines die op passende wijze het kader van hun studies vormen;
 3. Aantonen van curriculaire inzichten en bekwaamheid van onderzoeksvaardigheden door een uitgebreid onderzoek, groepsinteractie en evaluatie, professionele presentaties en de succesvolle afronding van de verdediging van de scriptie;
 4. Ontwikkel multidimensionale perspectieven en innovatieve probleemoplossende vaardigheden voor bestaande en opkomende problemen; en
 5. Ontwikkel een onderscheidende vaardigheidsmix die hen in staat stelt effectief te communiceren met mensen van verschillende niveaus en disciplines binnen en tussen organisaties.

Toelatingseisen

Om in aanmerking te komen voor toelating, moeten aanvragers aan alle volgende vereisten voldoen. De toegang is selectief en het voldoen aan deze minimumvereisten garandeert geen toegang.

ik. Algemene toelatingseisen van de universiteit
 • Aanvragers die toegang tot een masteropleiding willen aanvragen, moeten een bachelor's degree hebben behaald bij een erkende instelling of een goedgekeurde gelijkwaardige kwalificatie;
 • Kandidaten die willen toelating tot een doctoraatsopleiding moeten een bachelordiploma hebben behaald met een bewezen staat van uitstekende prestaties van een erkende instelling; of presenteerde het bewijs van voldoende werk op postdoctoraal niveau op voltijdbasis gedurende ten minste een jaar, of op een deeltijdbasis gedurende ten minste twee jaar.
ii. Vereisten voor toelating tot de Engelse taal

Aanvragers moeten aan de Engelse taalvereisten voldoen met een van de volgende vaardigheden:

 • TOEFL-iBT: 80 *
 • TOEFL-pBT: 550
 • Door TOEFL herziene papieren test: 60 (totaalscores voor secties Lezen, Luisteren en Schrijven)
 • IELTS (Academische Module): Algemene score: 6.5 en Alle subscores: 5.5

* verwijst naar de totale score in één enkele poging

Aanvragers zijn niet verplicht om TOEFL- of IELTS-score te presenteren als:

 • hun eerste taal is Engels, of
 • zij behaalden het bachelordiploma (of equivalent) van een instelling waar het instructiemedium Engels was.
iii. Extra informatie

Aanvragers moeten een onderzoeksplan ontwikkelen als een schriftelijk voorstel en de toezichtgroep van ten minste twee toezichthouders identificeren, waarvan er één als primaire toezichthouder dient. Alvorens een aanvraag in te dienen, moeten ze een onderzoeksteam vormen dat bestaat uit ten minste twee faculteitsleden die op verschillende onderzoeksgebieden werken om te garanderen dat het onderzoek interdisciplinair van aard is.

Aanvragers moeten de titel van het diploma voorstellen (dat wil zeggen onderzoeksgebied). De titel van het diploma samen met het door de student en supervisors voorgestelde curriculum zal worden beoordeeld en goedgekeurd door de programmadirecteur en de relevante commissies in het toelatingsproces.

Raadpleeg pg.ust.hk/programs voor meer programma-informatie

Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

Located at the Clear Water Bay of Hong Kong, the Hong Kong University of Science and Technology (HKUST) is a research-focused institution that ranks first among top young universities in the world (Ti ... Lees meer

Located at the Clear Water Bay of Hong Kong, the Hong Kong University of Science and Technology (HKUST) is a research-focused institution that ranks first among top young universities in the world (Times Higher Education Young University Rankings, 2020). With an international outlook and global reputation, the university aims to be a leading university, both locally and internationally, through excellence in teaching and research. Lees Minder