MPhil in chemische en biomoleculaire engineering (nanotechnologieconcentratie)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

chem eng

Werken aan de top van het veld met top internationale wetenschappers, onze postdoctorale programma's proberen ervoor te zorgen dat elke student:

  • Verwerft een diepgaand begrip van fundamentele maar geavanceerde chemische engineeringonderwerpen;
  • Oefent intellectuele nieuwsgierigheid in het onderzoeken van onderwerpen in chemische technologie aan de grenzen van de chemische technologie;
  • Ontwikkelt vaardigheden om zelfstandig nieuwe kennis na te streven, zowel basis als toegepast; en
  • Houdt zich bezig met baanbrekend onderzoek in deze en aanverwante disciplines.

De afdeling benadrukt zowel academische excellentie als industriële relevantie en waar mogelijk worden programma's geplaatst in de context van lokale industriële behoeften en verkennen ze het potentieel van het creëren van vraag naar nieuwe technologieën.

Het MPhil- programma heeft tot doel de fundamentele kennis van studenten over chemische technologie te versterken, met specialisatie op het gebied van chemische verwerking, materialen, milieu, energie en bio-engineering. Studenten zullen worden blootgesteld aan relevante kwesties die te maken hebben met wetenschappelijk onderzoek, technologische ontwikkeling en commerciële toepassingen in het veld. Degenen op het programma zijn verplicht om cursussen te volgen en met succes een proefschrift af te ronden om competentie in onderzoek aan te tonen.

Onderzoek Foci

Chemische en biomoleculaire engineering is een zeer gediversifieerde engineering- en wetenschapsdiscipline. Het onderzoek van het departement kan worden onderverdeeld in vier belangrijke gebieden:

Geavanceerde materialen

Nanomaterialen, zeolieten, nieuwe polymeren, polymeercomposieten, polymeergrensvlakken en oppervlakken, evenals polymeer / keramische membranen. Er worden diepgaande studies uitgevoerd op het gebied van reologie, niet-Newtoniaanse stroming, warmte- en massatransport en procescontrole die verband houden met het spuitgietproces.

Bioprocestechnologie

Milieubiotechnologie, Chinese traditionele geneeskunde (nieuwe extractie, drogen, verpakken), biosensoren (toepassingen voor afvalwaterzuivering, genetische chips), voedingsmiddelenindustrie (batchverwerking), wiskundige modellering / simulatie en procescontrole. Onderzoeksactiviteiten worden ondersteund door het HKUST Biotechnology Research Institute.

Milieutechniek

Vorming en bestrijding van luchtverontreiniging, aërosolen, ontgeuring van de binnenlucht, katalytische en geavanceerde oxidatie, elektrocoagulatie en elektro-oxidatie, geavanceerde methoden voor afvalwaterbehandeling, gevaarlijk afval en microverontreiniging, afvalminimalisatie en schonere technologieën.

Product- en procesontwerp

Chemische processen, biochemische processen, lotgevallen en transport in het milieu, en oppervlakteverschijnselen en effecten. Het ontwerp van hoogwaardige producten, zoals brandstofcellen, levensmiddelenadditieven, farmaceutische producten, is ook een actief onderzoeksgebied.

chem bio

Nanotechnologie concentratie

Nanowetenschappen en technologie zijn een van de meest zichtbare en snelgroeiende multidisciplinaire onderzoeksgebieden geworden. Nanowetenschappelijk en technologisch onderzoek, variërend van nanogestructureerde materialen tot nano-elektronica, bestrijkt diverse gebieden in vele disciplines, zoals geneeskunde en gezondheidszorg, luchtvaart en ruimtevaart, milieustudies en energie, biotechnologie en landbouw, nationale veiligheid en onderwijs.

Een gezamenlijk postdoctoraal programma in Nanowetenschappen en Technologie , geïnitieerd door de Schools of Science and Engineering, kan langetermijnondersteuning bieden voor ons lopende onderzoek en opleiding, evenals voor de ontwikkeling van technologie en voor commercialisering. Vanwege de diverse, multidisciplinaire aard van nanotechnologie, kunnen onderzoek en opleiding het beste worden geïntegreerd in verschillende disciplines. Het doel van de concentratie is om studenten uit te rusten met de nodige kennis op de gebieden waarop ze zich willen concentreren.

HKUST" src="https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/q_auto,f_auto,w_743,c_limit/element/47/47001_W1907_0726.jpg" alt="HKUST" />

Toelatingseisen

ik. Algemene toelatingsvoorwaarden

Kandidaten die willen toelating tot een masteropleiding moeten:

  • Een bachelordiploma behaald aan een erkende instelling, of een goedgekeurde gelijkwaardige kwalificatie.

ii. Vereisten voor toelating tot de Engelse taal

U moet voldoen aan de vereisten voor de Engelse taal met een van de volgende vaardigheidsnormen *:

  • TOEFL-iBT: 80 #
  • TOEFL-pBT: 550
  • TOEFL-herziene paper-geleverde test: 60 (totale scores voor lezen, luisteren en schrijven secties)
  • IELTS (Academic Module): totaalscore: 6,5 en alle subscores: 5,5

* Als uw eerste taal Engels is en uw bachelordiploma of gelijkwaardige kwalificatie werd toegekend door een instelling waar het instructiemiddel Engels was, wordt afgezien van het vervullen van de bovenstaande vereisten in het Engels.

# verwijst naar de totale score in één enkele poging

Raadpleeg pg.ust.hk/programs voor meer programma-informatie

Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

Located at the Clear Water Bay of Hong Kong, the Hong Kong University of Science and Technology (HKUST) is a research-focused institution that ranks first among top young universities in the world (Ti ... Lees meer

Located at the Clear Water Bay of Hong Kong, the Hong Kong University of Science and Technology (HKUST) is a research-focused institution that ranks first among top young universities in the world (Times Higher Education Young University Rankings, 2020). With an international outlook and global reputation, the university aims to be a leading university, both locally and internationally, through excellence in teaching and research. Lees Minder