MPhil in Nano Science and Technology

Algemeen

Beschrijving van opleiding

nano science

Nanowetenschap en technologie worden gezien als een van de belangrijkste gebieden die de mensheid in de 21e eeuw beïnvloeden. Nanowetenschap en technologie zijn inherent interdisciplinair van aard. Door materiaaleigenschappen op het meest fundamentele niveau aan te passen, wordt verwacht dat nanotechnologie vrijwel alles zal beïnvloeden, van communicatie tot energieproductie, milieubeheer, geneeskunde, computers en onderwijs. De reikwijdte van nanowetenschap en technologisch onderzoek kan variëren van nanomaterialen tot computerelektronica, geneeskunde en gezondheidszorg, luchtvaart en ruimtevaart, milieustudies en energie, biotechnologie en landbouw, nationale veiligheid en onderwijs.

Pearl River Delta is goed georganiseerd om een van de productiecentra van de wereld te zijn voor een zeer gevarieerd assortiment producten. Als toonaangevende stad in deze regio is het absoluut noodzakelijk dat Hong Kong de leidende rol speelt in zowel onderzoek als persoonlijke training voor de komende golf van de nanotechnologie-revolutie.

Hoewel ze gediversifieerd zijn in hun toepassingen, hebben nanowetenschap en technologie drie goed gedefinieerde kernelementen die de basis vormen van ons onderwijs- / onderzoeksprogramma. Deze drie elementen zijn monsterfabricage, karakterisering-experimenten en theorie-simulaties.

Het Nano Science and Technology (NSNT) -programma , gedefinieerd op basis van de drie bovenstaande elementen, heeft tot doel studenten op te leiden met de nodige interdisciplinaire kennis om bij te dragen aan langetermijnonderzoek en ontwikkeling op nanoschaal, wat zal leiden tot mogelijke doorbraken op gebieden zoals zoals materialen en fabricage, nano-elektronica, geneeskunde en gezondheidszorg, milieu, energie, chemicaliën en biotechnologie. Met dit programma kunnen studenten de kennis uit de natuurwetenschappen toepassen op hun studie van nanowetenschap en technologie.

Onderzoek Foci

Het departement concentreert zijn middelen op de fysica van gecondenseerde materie met mogelijke relevantie voor de technologische industrie. Facultair en postdoctoraal onderzoek richt zich op optische, gecondenseerde materie en statistische fysica, en omvat de fysica van lasers, vaste stof, mesoscopische systemen, apparaten, nanomaterialen, dunne films, oppervlakken, interfaces, vloeibare kristallen, polymeren en composieten.

Een gebied van interdisciplinaire samenwerking dat in de loop der jaren is ontstaan, is dat van nanomaterialen en nanotechnologie en de afdeling is nauw verbonden met het HKUST William Mong Institute of Nano Science and Technology van HKUST . De volgende zijn de belangrijkste onderzoeksgebieden waarop de afdeling zich momenteel richt:

 • Eerste beginselen Studies van materiaaleigenschappen
 • Informatie Fysica
 • Nano-materialen
 • Fysica van halfgeleiders
 • Atomic, Molecular, and Optical (AMO) Physics
 • Soft Condensed Matter Physics
 • Sterk gecorreleerde elektronensystemen
 • Surface Physics
 • Ultrasnelle fotonica en niet-lineaire optica
 • Golffenomenen en golffunctionele materialen
 • Partikeltheorie en kosmologie
 • Biofysica

nano

Toelatingseisen

ik. Algemene toelatingsvoorwaarden

Kandidaten die willen toelating tot een masteropleiding moeten:

 • Een bachelordiploma behaald aan een erkende instelling, of een goedgekeurde gelijkwaardige kwalificatie.

ii. Vereisten voor toelating tot de Engelse taal

U moet voldoen aan de vereisten voor de Engelse taal met een van de volgende vaardigheidsnormen *:

 • TOEFL-iBT: 80 #
 • TOEFL-pBT: 550
 • TOEFL-herziene paper-geleverde test: 60 (totale scores voor lezen, luisteren en schrijven secties)
 • IELTS (Academic Module): totaalscore: 6,5 en alle subscores: 5,5

* Als uw eerste taal Engels is en uw bachelordiploma of gelijkwaardige kwalificatie werd toegekend door een instelling waar het instructiemiddel Engels was, wordt afgezien van het vervullen van de bovenstaande vereisten in het Engels.

# verwijst naar de totale score in één enkele poging

Raadpleeg pg.ust.hk/programs voor meer programma-informatie

Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

Located at the Clear Water Bay of Hong Kong, the Hong Kong University of Science and Technology (HKUST) is a research-focused institution that ranks first among top young universities in the world (Ti ... Lees meer

Located at the Clear Water Bay of Hong Kong, the Hong Kong University of Science and Technology (HKUST) is a research-focused institution that ranks first among top young universities in the world (Times Higher Education Young University Rankings, 2020). With an international outlook and global reputation, the university aims to be a leading university, both locally and internationally, through excellence in teaching and research. Lees Minder