MPhil in Mechanical Engineering (Energy Technology Concentration)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Het Department of Mechanical and Aerospace Engineering (MAE) is een van de toonaangevende MAE-afdelingen in Azië. Het biedt een grondige academische en professionele training op een breed scala van gebieden, waaronder zowel traditionele als baanbrekende onderwerpen op het gebied van energie, mechanica, geavanceerde materialen, nano / biotechnologie en productie.

De masterprogramma 's zijn gericht op het versterken van de achtergrond van studenten in de machinebouw , het vergroten van hun wiskundige vaardigheid en het blootstellen aan de omgeving van technisch onderzoek en ontwikkeling.

Studenten zijn verplicht om cursussen te volgen en met succes een scriptie af te leggen om de bekwaamheid in technisch onderzoek aan te tonen. Studenten moeten seminars bijwonen. Ze moeten ook een Engelse taalcursus volgen en volgen. Het programma duurt normaal gesproken twee jaar voltijds om te voltooien.

Onderzoek Foci

Het onderzoek van de afdeling concentreert zich op energie- en milieutechniek, mechanica en materialen, en mechatronica en productie.

Degelijke mechanica en dynamiek

Dit zijn twee van de fundamentele pijlers van mechanica-onderzoek. De afdeling heeft een diverse faculteit met expertise op deze gebieden. Onderzoeksactiviteiten variëren van toegepaste tot theoretische problemen en hebben een uitgesproken multidisciplinair karakter. Ze omvatten toegepaste wiskunde, solide mechanica, niet-lineaire dynamica, berekeningen, vaste-stoffysica, materiaalkunde en experimenten voor verschillende soorten vaste materialen / systemen en mechanisch gedrag. Faculteitsleden werken aan problemen van zowel statische als dynamische aard met verschillende soorten evoluties. Deze problemen omvatten ook multi-veldkoppeling op verschillende schalen van tijd en lengte, van microseconden tot langdurige kruipprocessen en van een zeer kleine koolstofnanobuisje of een cel tot composietmaterialen op macroscopische schaal en elektromechanische apparaten / systemen.

Materiaaltechnologie

Materials Engineering richt zich op het karakteriseren en verwerken van nieuwe materialen, het ontwikkelen van processen voor het regelen van hun eigenschappen en hun economische productie, het genereren van engineeringgegevens die nodig zijn voor ontwerp en het voorspellen van de prestaties van producten. Onderzoeksonderwerpen omvatten slimme materialen, biomaterialen, dunne films, composieten, breuk en vermoeidheid, restlevensbeoordeling, materiaalkwesties in elektronische verpakking, materiaalrecycling, kunststofstroom in spuitgieten, geavanceerde poederverwerking, desktopfabricage en instrumentatie en meettechnieken.

Ontwerp en fabricage automatisering

Deze elementen vormen de kern van de machinebouw waarin ingenieurs innovatieve oplossingen bedenken, ontwerpen, bouwen en testen voor 'echte wereld'-problemen. Er wordt onderzoek gedaan op het gebied van geometrische modellering, intelligent ontwerp en optimalisatie van fabricageprocessen, in-process monitoring en besturing van fabricageprocessen, servosysteemcontrole, robotica, mechatronica, primaire-mover-systeembesturing, sensortechnologie en meettechnieken, en bio - ontwerp en fabricage van medische systemen.

Microsystemen en precisietechniek

MicroElectroMechanical Systems (MEMS) is een multidisciplinair onderzoeksveld dat een grote impact heeft gehad op ons dagelijks leven, waaronder verschillende microsensoren die worden gebruikt in persoonlijke elektronica, transport, communicatie en biomedische diagnostiek. Op dit gebied wordt fundamenteel en toegepast onderzoek verricht. Fundamentele micro / nanomechanica, zoals vloeistof- en vaste stofmechanica, warmteoverdracht en materiaalproblemen die uniek zijn voor micro / nanomechanische systemen, worden bestudeerd. Er worden nieuwe ideeën onderzocht om microsystemen voor energie, biomedische geneeskunde en nanomaterialen, microsensoren en microactuatoren te produceren. Technologische problemen met betrekking tot de micro- / nanofabricage van deze apparaten worden aangepakt.

civil eng

Energietechnologie Concentratie

Energie wordt beschouwd als een kernonderzoeksgebied binnen de breed opgezette disciplines van milieuwetenschap en -technologie. Het is een van de meest in het oog springende opkomende disciplines van velen op het gebied van techniek, wetenschap en sociale wetenschappen. Onderzoek naar energietechnologie bestrijkt vele gebieden, waaronder duurzame technologie, conventionele technologie en energie-efficiëntie en energiebesparing. Het interdisciplinaire postdoctorale onderzoeksprogramma in energietechnologie aan de School of Engineering aan The Hong Kong University of Science and Technology biedt langdurige ondersteuning aan onze voortdurende educatieve training en snel ontwikkelend onderzoek in technologie in het algemeen.

Vanwege het multidisciplinaire karakter van energietechnologie zijn onderzoek en training ter plaatse geïntegreerd met verschillende disciplines, zodat studenten kunnen worden uitgerust met de nodige kennis en ervaring.

47624_1379138109_p.jpg

Toelatingseisen

ik. Algemene toelatingsvoorwaarden

Kandidaten die willen toelating tot een masteropleiding moeten:

  • Een bachelordiploma behaald aan een erkende instelling, of een goedgekeurde gelijkwaardige kwalificatie.

ii. Vereisten voor toelating tot de Engelse taal

U moet voldoen aan de vereisten voor de Engelse taal met een van de volgende vaardigheidsnormen *:

  • TOEFL-iBT: 80 #
  • TOEFL-pBT: 550
  • TOEFL-herziene paper-geleverde test: 60 (totale scores voor lezen, luisteren en schrijven secties)
  • IELTS (Academic Module): totaalscore: 6,5 en alle subscores: 5,5

* Als uw eerste taal Engels is en uw bachelordiploma of gelijkwaardige kwalificatie werd toegekend door een instelling waar het instructiemiddel Engels was, wordt afgezien van het vervullen van de bovenstaande vereisten in het Engels.

# verwijst naar de totale score in één enkele poging

Raadpleeg pg.ust.hk/programs voor meer programma-informatie

Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

Located at the Clear Water Bay of Hong Kong, the Hong Kong University of Science and Technology (HKUST) is a research-focused institution that ranks first among top young universities in the world (Ti ... Lees meer

Located at the Clear Water Bay of Hong Kong, the Hong Kong University of Science and Technology (HKUST) is a research-focused institution that ranks first among top young universities in the world (Times Higher Education Young University Rankings, 2020). With an international outlook and global reputation, the university aims to be a leading university, both locally and internationally, through excellence in teaching and research. Lees Minder