MPhil in Intelligent Transport

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Sinds het begin van de jaren negentig hebben intelligente transportsystemen (ITS) zich ontwikkeld in de ontwikkelde landen om transportproblemen zoals verkeersopstoppingen en verkeersveiligheidsproblemen als gevolg van een groeiende bevolking en voortdurende stedelijke ontwikkeling het hoofd te bieden. ITS combineert geavanceerde informatie- en communicatietechnologieën die worden gebruikt in transport- en verkeersbeheersystemen om de veiligheid, efficiëntie en duurzaamheid van transportnetwerken te verbeteren, verkeersopstoppingen te verminderen en de ervaringen van chauffeurs en passagiers te verbeteren.

Het Master of Philosophy (MPhil) -programma in Intelligent Transportation heeft tot doel een goed afgerond onderwijs te bieden, evenals een grondige onderzoekstraining om studenten voor te bereiden om veelzijdige en deskundige professionals te worden in intelligente transporttechniek en -technologieën. Onderzoeksgebieden kunnen zijn: computermodellering, zwevende auto / zwevende mobiele data, inductieve lus / videowagen / bluetooth-detectie, informatieverbinding van meerdere verkeersdetectiemodaliteiten, systemen om botsingen te vermijden, veiligheid en beveiliging van het onbemande luchtvaartuig, groene luchtvaarttechnologieën, transportsystemen zoals spoorwegsystemen, verbonden voertuigen (CV), autonome voertuigen (AV) en gedeelde mobiliteit.

MPhil-afgestudeerden moeten een goede beheersing van kennis in transporttechnologie, systeemontwerp en openbare beleidsaspecten kunnen aantonen, en zo bijdragen aan de industrie.

Leerresultaten

Na succesvolle afronding van het MPhil-programma kunnen afgestudeerden:

 1. Beheersing van kennis in verkeersbeheersystemen en transporttechniek en -technologieën aantonen;
 2. Identificeer wetenschappelijke en technische significanties in intelligente transporttechnologieën, inclusief computationele en analytische modellen, tools, oplossingen en technieken;
 3. Kritisch denken en analytische vaardigheden tonen die essentieel zijn voor verkeersmanagement;
 4. Fundamentele onderzoeksinzichten effectief vertalen en omzetten in praktische toepassingen in de industrie; en
 5. Pas interdisciplinaire kennis en vaardigheden toe om de transportsystemen te verbeteren en nieuwe technologieën te ontwikkelen.

Toelatingseisen

Om in aanmerking te komen voor toelating, moeten aanvragers aan alle volgende vereisten voldoen. De toegang is selectief en het voldoen aan deze minimumvereisten garandeert geen toegang.

ik. Algemene toelatingseisen van de universiteit

 • Aanvragers die toegang tot een masteropleiding willen aanvragen, moeten een bachelor's degree hebben behaald bij een erkende instelling of een goedgekeurde gelijkwaardige kwalificatie;
 • Kandidaten die willen toelating tot een doctoraatsopleiding moeten een bachelordiploma hebben behaald met een bewezen staat van uitstekende prestaties van een erkende instelling; of presenteerde het bewijs van voldoende werk op postdoctoraal niveau op voltijdbasis gedurende ten minste een jaar, of op een deeltijdbasis gedurende ten minste twee jaar.

ii. Vereisten voor toelating tot de Engelse taal

Aanvragers moeten aan de Engelse taalvereisten voldoen met een van de volgende vaardigheden:

 • TOEFL-iBT: 80 *
 • TOEFL-pBT: 550
 • Door TOEFL herziene papieren test: 60 (totaalscores voor secties Lezen, Luisteren en Schrijven)
 • IELTS (Academische Module): Algemene score: 6.5 en Alle subscores: 5.5

* verwijst naar de totale score in één enkele poging

Aanvragers zijn niet verplicht om TOEFL- of IELTS-score te presenteren als:

 • hun eerste taal is Engels, of
 • zij behaalden het bachelordiploma (of equivalent) van een instelling waar het instructiemedium Engels was.

Dit programma is bedoeld voor HKUST (Guangzhou) Pilot Scheme Admission .

Raadpleeg pg.ust.hk/programs voor meer programma-informatie.

Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

Located at the Clear Water Bay of Hong Kong, the Hong Kong University of Science and Technology (HKUST) is a research-focused institution that ranks first among top young universities in the world (Ti ... Lees meer

Located at the Clear Water Bay of Hong Kong, the Hong Kong University of Science and Technology (HKUST) is a research-focused institution that ranks first among top young universities in the world (Times Higher Education Young University Rankings, 2020). With an international outlook and global reputation, the university aims to be a leading university, both locally and internationally, through excellence in teaching and research. Lees Minder