MPhil in Environmental Science

Algemeen

Beschrijving van opleiding

MPhil in Environmental Science

Normale duur: 2 jaar (voltijd)

Als een liberale Lingnan University streeft Lingnan University naar een unieke postdoctorale ervaring in milieukunde door de expertise in de wetenschapseenheid te combineren met de drie faculteiten (kunst, sociale wetenschappen en bedrijfsleven), evenals partnerschappen met lokale en internationale NGO's.

De Science Unit heeft vijf leden wier onderzoeks- en onderwijsinteresses kerngebieden van de milieukunde omvatten, waaronder ecologie, evolutie, geologie, geografie, stadsstudies en milieu-educatie.

Het MPhil in Environmental Science Program is het allereerste wetenschapsprogramma dat wordt aangeboden door de Science Unit van Lingnan University . Het is een tweejarig voltijds postdoctoraal programma en het nodigt nu uit tot inschrijving voor het tweede cohort dat start in het academiejaar 2021-2022. Dit programma zal studenten uitrusten met een sterke theoretische achtergrond in milieuwetenschappen, evenals een diversiteit aan praktische, ervaringservaringen bieden die nodig zijn om succesvol te zijn op dit gebied.

Onderzoeksgebieden

Belangrijkste onderzoeksgebieden:

 1. Evolutie, ecologie en behoud
  • Fylogenetica en populatiegenetica
  • Zoetwater- en terrestrische ecologie
  • Onderzoek naar de handel in wilde dieren en planten in Azië
  • Ontwikkeling van nieuwe technologieën voor de handhaving van de handel in wilde dieren en planten
 2. Stedelijk klimaat, luchtvervuiling en milieugezondheid
  • 3D-GIS en ruimtelijke modellering
  • Milieu- en sociale effectbeoordeling (stedelijk klimaat en luchtvervuiling)
  • Milieu-epidemiologie en gezondheidstechnologieën
  • Milieubewustzijn en duurzaamheid
 3. Wetenschap en milieueducatie

Toelatingsaanvraag

Kandidaten die geïnteresseerd zijn in het aanvragen van toelating tot het MPhil-programma, moeten rechtstreeks een aanvraag indienen bij de universiteit.

Aanvraagperiode

De universiteit nodigt aanvragen uit van 2 november 2020 tot 22 januari 2021 . Late aanmeldingen worden op individuele basis in behandeling genomen, afhankelijk van de beschikbaarheid van plaatsen. Ga voor meer informatie naar www.LN.edu.hk/sgs/docs/pgrad.

Algemene toelatingsvoorwaarden

 1. Een kandidaat voor toelating tot de kandidatuur voor de graad van MPhil moet normaliter:
  een. een relevant bachelordiploma behalen met een eerste of tweede klas onderscheiding of met een gelijkwaardige norm toegekend door een instelling voor hoger onderwijs erkend door de universiteit; of
  b. een gelijkwaardige kwalificatie hebben behaald; of
  c. hebben voldoende bewijs geleverd van academische en professionele prestaties.
 2. In aanvulling op het bovenstaande, moet een aanvrager wiens diploma niet van een tertiaire instelling in Hong Kong of een Engelstalig land is, een minimumscore van 550 (papieren test) of 79 (test op internet) behalen in de test van Engels als vreemde taal (TOEFL), of een bandscore van 6,5 of hoger in het International English Language Testing System (IELTS), of een gelijkwaardige score in een erkende test, of een gelijkwaardige kwalificatie om zijn / haar taalvaardigheid te bewijzen die per geval worden overwogen. Aanvragers moeten voldoen aan eventuele aanvullende vereisten die zijn vastgesteld door de programma's waarvoor ze toelating vragen.

  [Opmerking: voor IELTS- en TOEFL-kwalificaties voor toelating tot 2020-21 intake en hoger, accepteert de universiteit alleen resultaten die binnen de geldigheidsperiode vallen, te weten. 2 jaar, vanaf het moment van indiening van een toelatingsaanvraag voor het specifieke intake-cohort.]

Aanvullende toelatingseisen

 • Een kandidaat moet een bachelordiploma hebben met relevante majors, waaronder een verscheidenheid aan majors uit de milieuwetenschappen. Studenten die niet aan deze vereiste voldoen, maar het potentieel hebben om ideeën uit verschillende disciplines te integreren om de milieuwetenschappen vooruit te helpen, kunnen worden overwogen.
 • In plaats van de TOEFL- en IELTS-scores kan een kandidaat Grade C of hoger behalen in de Cambridge Test of Proficiency in English Language, of grade C of hoger in Engelse taal in het Overseas General Certificate of Education (GCE).

Informatie voor algemene vragen

Contactpersoon: mevrouw Mei Chan
E-mail: [email protected]
Telefoonnummer: 2616-7412
Faxnummer: 2616-5340
Adres: Room LCH116, 1 / F, Lau Chung Him Building, Lingnan University , Fu Tei, Tuen Mun, New Territories, Hong Kong

Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

Lingnan University is the liberal arts university in Hong Kong and we have the longest established tradition among the local institutions of higher education. Our history can be dated back to 1888, wh ... Lees meer

Lingnan University is the liberal arts university in Hong Kong and we have the longest established tradition among the local institutions of higher education. Our history can be dated back to 1888, when our forerunner, the Christian College in China, was founded in Guangzhou, and to 1967, when the institution, as Lingnan College, was re-established in Hong Kong. In 2015, Lingnan University was named as one of the “Top 10 Liberal Arts College in Asia” by Forbes. Lees Minder