MPhil in Data Science and Analytics

Algemeen

Beschrijving van opleiding

In het digitale tijdperk, na vooruitgang in innovatieve technologieën, groeit de gegevensverwerking in een ongekend tempo. De datagestuurde wereld opent enorme mogelijkheden en kansen voor bedrijven en bedrijven voor alle bedrijfstakken, aangezien ze de data-informatie kunnen gebruiken om waarden voor hun bedrijf te creëren. Als een ontwrichtend gevolg van de digitale revolutie zijn datawetenschap en -analyse een opkomend en multidisciplinair gebied geworden dat kennis en vaardigheden vereist op veel gebieden, zoals informatica, statistiek en wiskunde.

Het Master of Philosophy (MPhil) -programma in Data Science and Analytics heeft tot doel een nauwe integratie van statistische analyse, logisch redeneren en computationele intelligentie in de studie van gegevensverwerking en analyse te vergemakkelijken. Het programma biedt een grondige onderzoekstraining die studenten voorbereidt om deskundige onderzoekers te worden die vertrouwd zijn met het toepassen van logica, wiskunde, algoritmen en rekenkracht tijdens het onderzoeken en analyseren van gegevens in de academische wereld of de industrie om zo waardevolle inzichten te verkrijgen voor het nemen van betere beslissingen. .

Het MPhil-programma is bedoeld om studenten bloot te stellen aan kwesties die te maken hebben met de ontwikkeling van wetenschappelijke, educatieve en commerciële toepassingen van data science en analytics. Een afgestudeerde van het MPhil-programma moet een goede praktische kennis van kwesties in de discipline aantonen. Hij of zij moet in staat zijn om nieuwe kennis te synthetiseren en te creëren en een bijdrage te leveren aan het veld.

Leerresultaten

Na succesvolle afronding van het MPhil-programma kunnen afgestudeerden:

 1. Demonstreer kritisch denken en analytische vaardigheden die essentieel zijn voor het oplossen van echte datawetenschapsproblemen;
 2. Een reeks kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeksmethoden toepassen voor datawetenschap en analyse; en
 3. Geavanceerde onderzoekstechnieken effectief vertalen en transformeren in de praktijk van data science in academische velden of in de industrie.

Toelatingseisen

Om in aanmerking te komen voor toelating, moeten aanvragers aan alle volgende vereisten voldoen. De toegang is selectief en het voldoen aan deze minimumvereisten garandeert geen toegang.

ik. Algemene toelatingseisen van de universiteit

 • Aanvragers die toegang tot een masteropleiding willen aanvragen, moeten een bachelor's degree hebben behaald bij een erkende instelling of een goedgekeurde gelijkwaardige kwalificatie;
 • Kandidaten die willen toelating tot een doctoraatsopleiding moeten een bachelordiploma hebben behaald met een bewezen staat van uitstekende prestaties van een erkende instelling; of presenteerde het bewijs van voldoende werk op postdoctoraal niveau op voltijdbasis gedurende ten minste een jaar, of op een deeltijdbasis gedurende ten minste twee jaar.

ii. Vereisten voor toelating tot de Engelse taal

Aanvragers moeten aan de Engelse taalvereisten voldoen met een van de volgende vaardigheden:

 • TOEFL-iBT: 80 *
 • TOEFL-pBT: 550
 • Door TOEFL herziene papieren test: 60 (totaalscores voor secties Lezen, Luisteren en Schrijven)
 • IELTS (Academische Module): Algemene score: 6.5 en Alle subscores: 5.5

* verwijst naar de totale score in één enkele poging

Aanvragers zijn niet verplicht om TOEFL- of IELTS-score te presenteren als:

 • hun eerste taal is Engels, of
 • zij behaalden het bachelordiploma (of equivalent) van een instelling waar het instructiemedium Engels was.

Dit programma is bedoeld voor HKUST (Guangzhou) Pilot Scheme Admission .

Raadpleeg pg.ust.hk/programs voor meer programma-informatie.

Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

Located at the Clear Water Bay of Hong Kong, the Hong Kong University of Science and Technology (HKUST) is a research-focused institution that ranks first among top young universities in the world (Ti ... Lees meer

Located at the Clear Water Bay of Hong Kong, the Hong Kong University of Science and Technology (HKUST) is a research-focused institution that ranks first among top young universities in the world (Times Higher Education Young University Rankings, 2020). With an international outlook and global reputation, the university aims to be a leading university, both locally and internationally, through excellence in teaching and research. Lees Minder