MPhil in Computational Media and Arts

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Computational Media and Arts (CMA) zijn alomtegenwoordig in ons dagelijks leven en we zien ze in films, games, musea, advertenties, nieuws en vele andere media-ervaringen. De snelle ontwikkeling van informatietechnologie zoals kunstmatige intelligentie, augmented reality, datawetenschap, drones, robots, nieuwe materialen en displays en mens-computerinteractie heeft het landschap van computationele media en kunst veranderd. Ze kunnen niet alleen worden gebruikt voor amusement, maar ook voor educatie. Er duiken regelmatig nieuwe kansen op binnen computationele media en de kunsten. AR-gebaseerde en AI-gegenereerde kunst wint aan populariteit en heeft een groot potentieel getoond.

Het Master of Philosophy (MPhil) -programma in Computational Media and Arts heeft tot doel kunst en technologie te integreren voor onderwijs en onderzoek. Ze zullen zich concentreren op emotionele aantrekkingskracht en visuele communicatie met behulp van de nieuwste technologie zoals augmented reality (AR), virtual reality (VR), AI-gegenereerde kunst, infographics en datavisualisatie. Ze zullen het samenspel van kunst en technologie bevorderen door gebruik te maken van de modernste technologie in een poging om sociale impact te creëren.

Het MPhil-programma is bedoeld om studenten op te leiden om kennis en vaardigheden op te doen in computationele media en kunst, zoals 3D-animatie, studiokunst, computerkunst, spelontwikkeling, informatiekunst, enzovoort. Studenten zouden in staat zijn om computationele media en kunst te creëren met behulp van geavanceerde technologieën. Een afgestudeerde aan MPhil moet blijk geven van een gedegen praktische kennis van gerelateerde kwesties in de discipline, zodat hij of zij een expert zal zijn in zijn / haar expertise, zowel als individu als als werknemer.

Leerresultaten

Na succesvolle afronding van het MPhil-programma kunnen afgestudeerden:

 1. Demonstreer kennis en vaardigheden van computationele media en kunst;
 2. Master ontwerp- en ontwikkelingsmethodologieën en technologieën voor computationele media en kunsten;
 3. Gebruik geavanceerde technologie voor artistieke creatie; en
 4. Demonstreer kritisch denken, creativiteit en communicatieve vaardigheden die essentieel zijn voor de discipline.

Toelatingseisen

Om in aanmerking te komen voor toelating, moeten aanvragers aan alle volgende vereisten voldoen. De toegang is selectief en het voldoen aan deze minimumvereisten garandeert geen toegang.

ik. Algemene toelatingseisen van de universiteit

 • Aanvragers die toegang tot een masteropleiding willen aanvragen, moeten een bachelor's degree hebben behaald bij een erkende instelling of een goedgekeurde gelijkwaardige kwalificatie;
 • Kandidaten die willen toelating tot een doctoraatsopleiding moeten een bachelordiploma hebben behaald met een bewezen staat van uitstekende prestaties van een erkende instelling; of presenteerde het bewijs van voldoende werk op postdoctoraal niveau op voltijdbasis gedurende ten minste een jaar, of op een deeltijdbasis gedurende ten minste twee jaar.

ii. Vereisten voor toelating tot de Engelse taal

Aanvragers moeten aan de Engelse taalvereisten voldoen met een van de volgende vaardigheden:

 • TOEFL-iBT: 80 *
 • TOEFL-pBT: 550
 • Door TOEFL herziene papieren test: 60 (totaalscores voor secties Lezen, Luisteren en Schrijven)
 • IELTS (Academische Module): Algemene score: 6.5 en Alle subscores: 5.5

* verwijst naar de totale score in één enkele poging

Aanvragers zijn niet verplicht om TOEFL- of IELTS-score te presenteren als:

 • hun eerste taal is Engels, of
 • zij behaalden het bachelordiploma (of equivalent) van een instelling waar het instructiemedium Engels was.

Dit programma is bedoeld voor HKUST (Guangzhou) Pilot Scheme Admission .

Raadpleeg pg.ust.hk/programs voor meer programma-informatie.

Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

Located at the Clear Water Bay of Hong Kong, the Hong Kong University of Science and Technology (HKUST) is a research-focused institution that ranks first among top young universities in the world (Ti ... Lees meer

Located at the Clear Water Bay of Hong Kong, the Hong Kong University of Science and Technology (HKUST) is a research-focused institution that ranks first among top young universities in the world (Times Higher Education Young University Rankings, 2020). With an international outlook and global reputation, the university aims to be a leading university, both locally and internationally, through excellence in teaching and research. Lees Minder