MPhil in Civiele Techniek

Algemeen

Beschrijving van opleiding

civil eng

Het Master of Philosophy (MPhil) -programma richt zich op het versterken van de kennis van studenten op bepaalde gebieden van civiele techniek en hen bloot te stellen aan de problemen die te maken hebben met het ontwerp, het ontwerp, de constructie, het onderhoud en het gebruik van constructies en faciliteiten. Van een kandidaat voor een MPhil-graad wordt verwacht dat hij kennis in de discipline aantoont en nieuwe kennis synthetiseert en creëert, en een bijdrage levert aan het veld.

De opleidingen worden aangeboden door de afdeling Civiele Techniek en Milieutechniek met de volgende onderzoeksfoci en state-of-the-art faciliteiten. De programma's zijn bedoeld om studenten kennis bij te brengen in de voorhoede van het veld, om milieurisico's te helpen minimaliseren en de kwaliteit van het leven van mensen te verbeteren.

Onderzoek Foci

GEWELDIGE slimme steden

Een belangrijke onderzoeksfocus van de afdeling Civiele Techniek en Milieutechniek van HKUST is op GREAT Smart Cities. Het acroniem GREAT staat voor:

 • Groen: steden die zijn gepland met inachtneming van de milieueffecten gedurende de levenscyclus, het verbruik van natuurlijke hulpbronnen (bijv. Lucht, water, energie, materialen) en afvalproductie en -behandeling;
 • Veerkrachtig: steden die zijn ontwikkeld met infrastructuurcapaciteiten en systeemredundanties om verstoringen op te vangen zonder hun essentiële werking ernstig te beïnvloeden;
 • Empowering: steden ontworpen voor mensen, die welzijn, efficiëntie, innovatie en productieve partnerschappen versterken;
 • Aanpasbaar: steden ontworpen met hun infrastructuur en systemen die kunnen worden aangepast aan veranderingen in nieuwe technologie (bv. Autonome voertuigen) en de opwarming van de aarde; en
 • Transformatief: steden die zijn ontworpen om hun instellingen en burgers in staat te stellen hun groeirichtingen en -strategieën te definiëren en te herpositioneren.

Onze doelstellingen zijn het ontwikkelen en toepassen van slimme tools voor de context van GEWELDIGE infrastructuurplanning en -ontwikkeling. Door het opzetten van een breed platform voor het ontwikkelen van grootschalige projecten en interdisciplinaire samenwerkingen, gaan we samen GEWELDIGE dingen doen voor toekomstige steden.

Infrastructuurontwikkeling en planning

Ontwerp en analyse van bouwsystemen, bewaking en analyse van snelwegbruggen, wind- en seismische technologie, geotechniek en interactie tussen grond en constructie, bouwmaterialen, modellering en werking van vervoerssystemen, geïntegreerde risico- en betrouwbaarheidsbeoordeling en infrastructuursysteemverbetering.

Groen bouwen en duurzame ontwikkeling

Dit is een interdisciplinair gebied, met projecten zoals de ontwikkeling van normen voor het bouwen van groene gebouwen, milieuvriendelijke materialen en technologieën, recycling van bouwmaterialen, groene retrofit- en renovatietechnologieën en optimalisatie van energie- en watergebruik.

Intelligente bouwmaterialen

Ontwikkeling van geavanceerde composietmaterialen, functionele materialen op cementbasis en duurzame cementachtige materialen, toepassing van composietmaterialen voor infrastructuurreparaties en nanotechnologie in betonontwerp.

Milieu- en watervoorraden

Innovatieve fysische, chemische en biologische water- en afvalwaterzuiveringsprocessen, milieukwaliteitsbeheer, sanering van verontreinigde bodems en grondwater, meng- en transportverschijnselen van verontreinigende stoffen in natuurlijke en door de mens gemaakte systemen, waterbeheer en engineering, stochastische optimalisatie van de waterkwaliteit en middelen en milieu-vloeistofmechanica.

uitrusting

De afdeling ondersteunt een uitstekende reeks faciliteiten, waaronder laboratoria voor bouwtechniek, constructiematerialen, geotechnische engineering, milieutechniek, vloeistofmechanica, intelligente transportsystemen, berekeningen en landmeetkunde. Ze zijn allemaal uitgerust volgens de hoogste normen met geavanceerde instrumentatie beschikbaar. De geotechnische centrifuge-faciliteit is uitgerust met een hydraulische biaxiale schudtafel en een 4-assige robotmanipulator.

De centrale faciliteiten van de universiteit omvatten een elektronische ondersteuningswinkel, een instrumentatiepool, een machinewerkplaats, een CAD / CAM-laboratorium en de faciliteit voor materiaalkarakterisering en -voorbereiding. HKUST ook over ultramoderne computerfaciliteiten.

civil eng

Toelatingseisen

Om in aanmerking te komen voor toelating, moeten aanvragers aan alle volgende vereisten voldoen. De toegang is selectief en het voldoen aan deze minimumvereisten garandeert geen toegang.

ik. Algemene toelatingseisen van de universiteit

 • Aanvragers die toegang tot een masteropleiding willen aanvragen, moeten een bachelor's degree hebben behaald bij een erkende instelling of een goedgekeurde gelijkwaardige kwalificatie;
 • Kandidaten die willen toelating tot een doctoraatsopleiding moeten een bachelordiploma hebben behaald met een bewezen staat van uitstekende prestaties van een erkende instelling; of presenteerde het bewijs van voldoende werk op postdoctoraal niveau op voltijdbasis gedurende ten minste een jaar, of op een deeltijdbasis gedurende ten minste twee jaar.

ii. Vereisten voor toelating tot de Engelse taal

Aanvragers moeten aan de Engelse taalvereisten voldoen met een van de volgende vaardigheden:

 • TOEFL-iBT: 80 *
 • TOEFL-pBT: 550
 • Door TOEFL herziene papieren test: 60 (totaalscores voor secties Lezen, Luisteren en Schrijven)
 • IELTS (Academische Module): Algemene score: 6.5 en Alle subscores: 5.5

* verwijst naar de totale score in één enkele poging

Aanvragers zijn niet verplicht om TOEFL- of IELTS-score te presenteren als:

 • hun eerste taal is Engels, of
 • zij behaalden het bachelordiploma (of equivalent) van een instelling waar het instructiemedium Engels was.

Raadpleeg pg.ust.hk/programs voor meer programma-informatie

Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

Located at the Clear Water Bay of Hong Kong, the Hong Kong University of Science and Technology (HKUST) is a research-focused institution that ranks first among top young universities in the world (Ti ... Lees meer

Located at the Clear Water Bay of Hong Kong, the Hong Kong University of Science and Technology (HKUST) is a research-focused institution that ranks first among top young universities in the world (Times Higher Education Young University Rankings, 2020). With an international outlook and global reputation, the university aims to be a leading university, both locally and internationally, through excellence in teaching and research. Lees Minder