MPhil in Chemical and Biomolecular Engineering

Algemeen

Beschrijving van opleiding

chem eng

Het programma wordt aangeboden door de afdeling Chemische en Biologische Techniek met de volgende onderzoekshulpmiddelen en ultramoderne faciliteiten, die studenten een ideale omgeving voor onderzoek bieden.

Onderzoek Foci

Chemische en biologische engineering is een zeer gediversifieerde engineering- en wetenschapsdiscipline. Het onderzoek van het departement kan worden onderverdeeld in vijf belangrijke gebieden:

Geavanceerde materialen

Nanomaterialen, grafeen, 2D-materialen, zeolieten, nieuwe polymeren, polymeercomposieten, DNA-zelfassemblageproces, polymeerinterfaces en oppervlakken, evenals polymeer / keramische membranen. Er worden diepgaande studies uitgevoerd in de synthese en karakterisering van nanomaterialen, reologie, niet-Newtoniaanse stroming, warmte- en massatransport en procesbeheersing in verband met het spuitgietproces.

Biomolecular Engineering

Ontwerp en engineering op moleculair niveau van van nature afgeleide en kunstmatige materialen voor regeneratieve geneeskunde, medicijnafgifte en therapeutica, nieuwe detectiestrategieën en diagnostisch platform voor point-of-care, synthetische en systeembiologie, omics-technologie en bio-informatica.

Energy Technologies

Energieopslag- en conversietechnologieën, waaronder brandstofcellen, geavanceerde batterijen, zonnecellen, elektrolyse-apparaten en supercondensatoren. De belangrijkste onderzoeksactiviteiten omvatten optimalisatie van energiesystemen, ontwikkeling van geavanceerde materialen en kritische componenten, inzicht in reactiemechanismen en modellering / simulatie.

Milieutechniek

Vorming en bestrijding van luchtverontreiniging, ontgeuring van de binnenlucht, katalytische en geavanceerde oxidatie, elektrocoagulatie en elektro-oxidatie, geavanceerde methoden voor afvalwaterbehandeling, gevaarlijk afval en microverontreiniging, afvalbeperking en schonere technologieën.

Product- en procesontwerp

Ontwerpoptimalisatie, chemische processen, biochemische processen, lotgevallen en transport in het milieu, en oppervlakteverschijnselen en effecten. Het ontwerp van hoogwaardige producten, zoals levensmiddelenadditieven en farmaceutische producten, is ook een actief onderzoeksgebied.

uitrusting

De afdeling beschikt over de modernste analytische instrumenten, waaronder hoogwaardige vloeistofchromatografie, gaschromatografen met een massaselectieve detector, vlamionisatiedetector, inductief gekoppelde plasmaspectrometer, organische koolstofanalysator, UV / zichtbare spectrofotometer, Raman- en FTIR-spectrometers , differentiële scanning calorimeter, capillaire reometer en universele testmachine. Bovendien beschikt elk onderzoeksgebied over specifieke faciliteiten.

De centrale faciliteiten van de universiteit bieden relevante ondersteuning, waaronder een elektronische ondersteuningswinkel, een instrumentatiepool, een machinewerkplaats en de faciliteit voor ontwerp en productieservices. Er zijn ook geavanceerde computerfaciliteiten, waaronder een massaal parallelle verwerkingscomputer.

chem bio

Toelatingseisen

ik. Algemene toelatingsvoorwaarden

Kandidaten die willen toelating tot een masteropleiding moeten:

  • Een bachelordiploma behaald aan een erkende instelling, of een goedgekeurde gelijkwaardige kwalificatie.

ii. Vereisten voor toelating tot de Engelse taal

U moet voldoen aan de vereisten voor de Engelse taal met een van de volgende vaardigheidsnormen *:

  • TOEFL-iBT: 80 #
  • TOEFL-pBT: 550
  • TOEFL-herziene paper-geleverde test: 60 (totale scores voor lezen, luisteren en schrijven secties)
  • IELTS (Academic Module): totaalscore: 6,5 en alle subscores: 5,5

* Als uw eerste taal Engels is en uw bachelordiploma of gelijkwaardige kwalificatie werd toegekend door een instelling waar het instructiemiddel Engels was, wordt afgezien van het vervullen van de bovenstaande vereisten in het Engels.

# verwijst naar de totale score in één enkele poging

Raadpleeg pg.ust.hk/programs voor meer programma-informatie

Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

Situated at the heart of Asia, the Hong Kong University of Science and Technology (HKUST) is a young and distinguished research university in Hong Kong. Ranked No. 27 in the World in the QS World Univ ... Lees meer

Situated at the heart of Asia, the Hong Kong University of Science and Technology (HKUST) is a young and distinguished research university in Hong Kong. Ranked No. 27 in the World in the QS World University Rankings (2020), HKUST offers a wide selection of research postgraduate studies in Science, Engineering, Business and Management, Humanities and Social Science, Environmental Studies, and Public Policy leading to the Master of Philosophy (MPhil) and the Doctor of Philosophy (Ph.D.) degrees. All programs are taught in English. Lees Minder