MPhil in Bioengineering

Algemeen

Beschrijving van opleiding

bio eng

Het Master of Philosophy (MPhil) -programma in Bioengineering vergemakkelijkt de nauwe integratie van biologische, fysische en computationele wetenschappen en engineering in de studie van biologische processen. De programma's hanteren een systematische en kwantitatieve benadering van de studie van biologische systemen. Het doel is om studenten de nodige kennis bij te brengen om bij te dragen aan de biomedische industrie en om bestaande bioprocessen te optimaliseren en om nieuwe biomedische technologieën te ontwikkelen. De programma's worden beheerd door het Department of Chemical and Biological Engineering.

Van een kandidaat voor een MPhil-graad wordt verwacht dat hij kennis in de discipline aantoont en nieuwe kennis synthetiseert en creëert, en een bijdrage levert aan het veld.

Het multidisciplinaire Bioengineering-programma stelt studenten in staat om de tools van engineering, informatica en natuurwetenschappen toe te passen op hun studie van biologische processen. Het richt zich op verschillende belangrijke onderzoeksgebieden en wordt ondersteund door ultramoderne onderzoeksfaciliteiten.

Onderzoek Foci

Biologische informatietechniek

Onderzoekt problemen die verband houden met nieuwe berekeningsconcepten en hulpmiddelen die te maken hebben met medische beeldvorming. Onderzoek kan ook worden uitgebreid naar andere gegevensgestuurde gebieden, zoals gezondheidsanalyse, bio-informatica, voorspelling van eiwitstructuren, medicijnontwerp en systeembiologie.

Bioprocessing en BioProduct Design

De technologie van bioprocessing, regelgevende, veiligheids- en ethische kwesties die te maken hebben met biotechnologie, en de systematische evolutie van productieprocessen waarbij gebruik wordt gemaakt van productkenmerken om te helpen bij "productgericht" procesontwerp.

Biomaterialen en BioMEMS

De engineering van fysische en biologische eigenschappen van synthetische polymeren, metalen, keramiek en andere materialen, en hun interactie met bloed, zachte en harde weefsels; en de toepassing van micro-elektromechanische systemen op biologische en bioanalytische methoden, zoals genchips.

Quantitative Neuroscience and Neural Engineering

Mechanistisch begrip van neurowetenschappen van het moleculaire niveau (binnen een enkele neuroncel) tot een cellulaire interpretatie waar interacties tussen signalerings- en transportmoleculen in kaart worden gebracht; begrip op systeemniveau over hoe neurale systemen reageren op een stimulus uit de omgeving; en hoe berekeningen worden gedaan door neurale systemen.

uitrusting

Het Bioengineering Laboratory biedt faciliteiten van wereldklasse voor onderzoek. Er is geavanceerde apparatuur beschikbaar voor bacterie- en celkweek, centrifugatiescheiding, eiwit- en DNA-manipulatie, genamplificatie, microscopische analyse, digitale beeldvorming en analyse. Het laboratorium ondersteunt projecten op het gebied van microchipanalyse, diagnostische apparatuur, weefselengineering, nanobiotechnologie, verwerking van bioproducten en extractie van bioproducten. Relevante centrale faciliteiten zijn onder meer de faciliteit voor materiaalkarakterisering en voorbereiding en de faciliteit voor fabricage van nano-elektronica.

lab

Toelatingseisen

Om in aanmerking te komen voor toelating, moeten aanvragers aan alle volgende vereisten voldoen. De toegang is selectief en het voldoen aan deze minimumvereisten garandeert geen toegang.

ik. Algemene toelatingseisen van de universiteit

  • Aanvragers die toegang tot een masteropleiding willen aanvragen, moeten een bachelor's degree hebben behaald bij een erkende instelling of een goedgekeurde gelijkwaardige kwalificatie;
  • Kandidaten die willen toelating tot een doctoraatsopleiding moeten een bachelordiploma hebben behaald met een bewezen staat van uitstekende prestaties van een erkende instelling; of presenteerde het bewijs van voldoende werk op postdoctoraal niveau op voltijdbasis gedurende ten minste een jaar, of op een deeltijdbasis gedurende ten minste twee jaar.

ii. Vereisten voor toelating tot de Engelse taal

Aanvragers moeten aan de Engelse taalvereisten voldoen met een van de volgende vaardigheden:

  • TOEFL-iBT: 80 *
  • TOEFL-pBT: 550
  • Door TOEFL herziene papieren test: 60 (totaalscores voor secties Lezen, Luisteren en Schrijven)
  • IELTS (Academische Module): Algemene score: 6.5 en Alle subscores: 5.5

* verwijst naar de totale score in één enkele poging

Aanvragers zijn niet verplicht om TOEFL- of IELTS-score te presenteren als:

  • hun eerste taal is Engels, of
  • zij behaalden het bachelordiploma (of equivalent) van een instelling waar het instructiemedium Engels was.

Raadpleeg pg.ust.hk/programs voor meer programma-informatie

Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

Located at the Clear Water Bay of Hong Kong, the Hong Kong University of Science and Technology (HKUST) is a research-focused institution that ranks first among top young universities in the world (Ti ... Lees meer

Located at the Clear Water Bay of Hong Kong, the Hong Kong University of Science and Technology (HKUST) is a research-focused institution that ranks first among top young universities in the world (Times Higher Education Young University Rankings, 2020). With an international outlook and global reputation, the university aims to be a leading university, both locally and internationally, through excellence in teaching and research. Lees Minder