Master in intellectuele geschiedenis

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

De MLitt in Intellectual History is een interdisciplinair programma dat studenten een brede kennis biedt van het nieuwste intellectueel-historische onderzoek, met inbegrip van politiek, religie, filosofie, wetenschap, internationale betrekkingen, economie en literatuur.

De MLitt in Intellectual History is een interdisciplinair onderwezen postdoctoraal programma van de School of History. De cursus verkent belangrijke historische, historiografische en methodologische aspecten van intellectuele geschiedenis naast een individueel op maat gemaakt programma van gericht lezen.

highlights

 • Dit interdisciplinaire programma brengt experts van over de hele universiteit samen met een gemeenschappelijke interesse in het onderzoeken en contextualiseren van belangrijke ideeën in hun vakgebieden.
 • Studenten leren ideeën uit het verleden te behandelen als historische verschijnselen, en de betekenissen van deze ideeën te beoordelen zoals bedoeld door hun auteurs, en in andere contexten hebben hun auteurs mogelijk voorzien.
 • De cursus behandelt de verschillende soorten intellectuele geschiedenis die vandaag worden beoefend, en de relatie tussen intellectuele geschiedenis en filosofie, literatuur en literaire studies, internationale betrekkingen, recht, politiek, economie en theologie.

Lesindeling

De modules worden gegeven door middel van seminars en tweewekelijkse tutorials, met klassengroottes variërend van individuele supervisie tot 12 studenten. De modules worden alleen beoordeeld door middel van cursussen; er is geen eindexamen.

Studenten zullen de laatste drie maanden van de cursus doorbrengen met het onderzoek naar en het schrijven van het laatste beoordelingsstuk voor de MLitt, een proefschrift van niet meer dan 15.000 woorden.

modules

Elke module omvat meestal:

 • seminars variërend van 1,5 tot 3 uur per week,
 • tweewekelijkse tutorials voor gericht lezen,
 • 100% beoordeling van cursussen.

Verplicht

 • Huidige controverses in de intellectuele geschiedenis: stelt studenten in staat om centrale geschiedschrijving te onderzoeken die de aard en praktijk van de intellectuele geschiedenis blijven bepalen.
 • Directed Reading (Masterclass in Intellectual History): biedt een gericht leesproject dat is ontworpen om de ontwikkeling van vaardigheden van historische analyse te stimuleren door middel van de geconcentreerde studie van een door de student gekozen onderwerp.
 • Theorie en praktijk van de intellectuele geschiedenis: biedt een methodologische inleiding tot de intellectuele geschiedenis door na te gaan hoe het in de afgelopen halve eeuw werd beoefend.
 • Keerpunten in de geschiedenis van ideeën: onderzoekt een reeks historische momenten van intellectuele verandering door direct in contact te komen met de belangrijkste politieke, filosofische en wetenschappelijke geschriften van verschillende tijdperken.

Proefschrift

Scripties van studenten worden begeleid door leden van het onderwijzend personeel die advies geven over de onderwerpkeuze en begeleiding bieden tijdens het gehele onderzoeksproces. Het voltooide proefschrift van niet meer dan 15.000 woorden moet worden ingediend tegen een in augustus gespecificeerde datum.

Als studenten ervoor kiezen om de proefschriftvereiste voor de MLitt niet af te ronden, is er een uitreikingsprijs beschikbaar die geschikt gekwalificeerde kandidaten in staat stelt een postuniversitair diploma te behalen. Door een uitreikingsprijs te kiezen, beëindigt u uw diploma aan het einde van het tweede semester van de studie en ontvangt u een PGDip in plaats van een MLitt.

De hier vermelde modules zijn indicatief en er is geen garantie dat ze in 2019 zullen worden ingevoerd.

Careers

Geschiedenis postdoctorale studenten gaan door naar hun carrière in verschillende sectoren, waaronder journalistiek, uitgeverijen, denktanks, overheid, recht en onderwijs.

Het Career Center biedt een-op-een advies aan alle studenten over een postdoctorale opleiding en biedt een evenementenprogramma om studenten te helpen bij het ontwikkelen van hun inzetbaarheidsvaardigheden.

Toelatingseisen

 • Een goede 2.1 Honours undergraduate-diploma in een vakgebied.
 • Als je je eerste graad buiten het Verenigd Koninkrijk hebt gestudeerd, bekijk je de internationale toelatingseisen.
 • Engelse taalvaardigheid.

De vermelde kwalificaties zijn indicatief voor minimale vereisten voor toegang. Sommige academische scholen zullen aanvragers vragen om significant hogere cijfers te halen dan het minimum. Het verkrijgen van de vermelde toelatingseisen garandeert geen plaats, omdat de universiteit alle aspecten van elke aanvraag in ogenschouw neemt, inclusief, waar van toepassing, het schrijfvoorbeeld, de persoonlijke verklaring en ondersteunende documenten.

Toepassingsvereisten

 • CV.
 • persoonlijke verklaring (optioneel).
 • een staaltje van academisch geschreven werk (2.000 woorden).
 • twee origineel ondertekende academische referenties.
 • academische transcripties en graadcertificaten.
 • bewijs van Engelse taalvaardigheid (vereist als Engels niet uw eerste taal is).

Funding

De School of History is verheugd een aantal competitieve beurzen aan te kunnen bieden die bijdragen aan de kosten en het onderhoud van postdoctorale studies.

 • Taalbeurzen: biedt studenten de mogelijkheid intensieve taalcursussen in het buitenland te volgen in de zomer voordat hun programma begint.
 • School of History MLitt Awards: biedt het contante equivalent van de huisprijzen van één jaar en kan niet worden gehouden in combinatie met andere prijzen die volledige kosten en onderhoud bieden.

Recente afgestudeerde korting

De University of St Andrews biedt 10% korting op postdoctorale collegegelden aan studenten die in aanmerking komen om te studeren of die in de afgelopen drie academische jaren afgestudeerd zijn aan St Andrews en een postgraduaatsopleiding beginnen bij de University of St Andrews .

Laatst bijgewerkt op apr 2020

Over de school

As a 600-year-old institution, it's no surprise that the University of St Andrews is known across the globe as a world leader in education. We are Scotland’s best university ranked by the Complete Uni ... Lees meer

As a 600-year-old institution, it's no surprise that the University of St Andrews is known across the globe as a world leader in education. We are Scotland’s best university ranked by the Complete University Guide 2019, and 2nd overall in the UK (Guardian Good University Guide 2019). Lees Minder