MLitt in Analytic and Exegetical Theology

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De MLitt in Analytische en Exegetische Theologie behandelt centrale thema's in het christelijk denken, belichaamt de academische idealen en principes van de analytische theologie, terwijl deze zich bezighoudt met hedendaags onderzoek in zowel de bijbelexegese als de analytische filosofie.

De MLitt in Analytische en Exegetische Theologie is een één jaar durende onderwijsprogramma van het Logos Instituut in de School of Divinity. Het programma is bedoeld voor studenten die geïnteresseerd zijn in het inschakelen van centrale theologische onderwerpen op een niveau van docenten en overwegen om verder te gaan met promotieonderzoek.

Dit is een intellectueel rigoureus programma dat studenten op een gevorderd niveau laat kennismaken met interdisciplinaire betrokkenheid bij belangrijke theologische thema's. De cursus is gebaseerd op onderzoek in bijbelstudies en analytische filosofie, terwijl het de methodologische verplichtingen en intellectuele idealen belichaamt die de analytische theologie kenmerken.

highlights

 • Introduceert studenten een nieuwe ontwikkeling op het gebied van theologie, 'analytische theologie', terwijl ze vaardigheden ontwikkelt in de kritische beoordeling van theologische doctrines in dialoog met belangrijke constructieve ontwikkelingen in bijbelwetenschap en analytische wijsgerige theologie.
 • Een onderzoekscomponent stelt studenten in staat om de vaardigheden, academische beginselen en methoden van analytische theologie die in de cursus zijn geleerd toe te passen om een sleutelgebied in het hedendaagse debat te verkennen.
 • Rust studenten met algemene algemene intellectuele en theologische opleiding van hoog niveau toe om hen toe te staan om uitdagende carrières in onderzoek en elders in te gaan.

Lesindeling

De MLitt bestaat uit twee semesters van aangeleerde modules. Tijdens Semester 2, maar met speciale aandacht tijdens de zomermaanden, begin je met het onderzoeken en schrijven van de laatste component van de MLitt, een proefschrift van 15.000 woorden.

Onderwijsmethoden omvatten lezingen, individuele gesprekken, seminars en presentaties van klassen. Beoordeling omvat seminarpresentaties, uitgebreide essays en eindexamens schriftelijke examens. De klassen in de School of Divinity variëren van 6 tot 12 studenten.

modules

De modules in dit programma hebben verschillende manieren van bezorgen en beoordelen.

Semester 1

 • Analytische theologie: God, geschiedenis en openbaring: biedt een overzicht van de analytische theologie, met aandacht voor ontwikkelingen die zich in de loop van de laatste vier decennia hebben ontwikkeld in de christelijke analytische filosofie.
 • Verzoening: Goddelijk en Menselijk: onderzoekt de doctrine van verzoening en de implicaties daarvan voor menselijke relaties.

Semester 2

 • Personen: Goddelijk en Menselijk: beoordeelt het concept van de 'persoon' zoals gebruikt om de aard van God en de Drie-eenheid te beschrijven, enerzijds, en de aard van menselijke wezens anderzijds.

Proefschrift

Scripties van studenten worden begeleid door leden van het onderwijzend personeel die advies geven over de onderwerpkeuze en begeleiding bieden tijdens het onderzoeksproces.

De studenten beginnen hun proefschriften aan het begin van semester 2, maar hebben in de loop van de drie maanden in de zomer voldoende tijd voor specifieke aandacht. Het voltooide proefschrift van 15.000 woorden moet worden ingediend tegen een in augustus gespecificeerde datum.

Als studenten ervoor kiezen om de proefschriftvereiste voor de MLitt niet af te ronden, zijn er uittredingsonderscheidingen beschikbaar die geschikt gekwalificeerde kandidaten een Postgraduate Certificate of Postgraduate Diploma kunnen geven. Door een uitreikingsprijs te kiezen, beëindigt u uw diploma aan het einde van het tweede semester van de studie en ontvangt u een PGCert of PGDip in plaats van een MLitt.

De hier vermelde modules zijn indicatief en er is geen garantie dat ze in 2019 zullen worden ingevoerd.

Careers

Studenten van het MLitt-programma krijgen de vaardigheden die ze nodig hebben om te slagen op een internationale arbeidsmarkt, zowel academisch als niet-academisch.

Regelmatige workshops, zowel algemene als vakspecifieke, op gebieden zoals publiceren, conferentiepresentaties en zoeken naar een baan worden aangeboden door de School of Divinity en de universiteit.

Het Career Center biedt een-op-een advies aan alle studenten over een postdoctorale opleiding en biedt een evenementenprogramma om studenten te helpen bij het ontwikkelen van hun inzetbaarheidsvaardigheden.

Toelatingseisen

 • Een goede 2.1 undergraduate Honours degree in Theology, Philosophy (met een sterke religieuze component) of Bijbelse Exegese.
 • Als je je eerste graad buiten het Verenigd Koninkrijk hebt gestudeerd, bekijk je de internationale toelatingseisen.
 • Engelse taalvaardigheid.

De vermelde kwalificaties zijn indicatief voor minimale vereisten voor toegang. Sommige academische scholen zullen aanvragers vragen om significant hogere cijfers te halen dan het minimum. Het verkrijgen van de vermelde toelatingseisen garandeert geen plaats, omdat de universiteit alle aspecten van elke aanvraag in ogenschouw neemt, inclusief, waar van toepassing, het schrijfvoorbeeld, de persoonlijke verklaring en ondersteunende documenten.

Toepassingsvereisten

 • CV of CV. Dit moet uw persoonlijke gegevens bevatten met een geschiedenis van uw opleiding en werk tot nu toe.
 • persoonlijke verklaring (optioneel).
 • een voorbeeld van academisch werk (2.000 woorden).
 • twee origineel ondertekende academische referenties.
 • academische transcripties en graadcertificaten.
 • bewijs van Engelse taalvaardigheid (vereist als Engels niet uw eerste taal is).

Funding

Recente afgestudeerde korting

De University of St Andrews biedt 10% korting op postdoctorale collegegelden aan studenten die in aanmerking komen om te studeren of die in de afgelopen drie academische jaren afgestudeerd zijn aan St Andrews en een postgraduaatsopleiding beginnen bij de University of St Andrews .

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

St Andrews, opgericht in de vijftiende eeuw, is de eerste universiteit van Schotland en de derde oudste in de Engelstalige wereld. St Andrews is een unieke plek om te studeren en te leven. Genesteld a ... Lees meer

St Andrews, opgericht in de vijftiende eeuw, is de eerste universiteit van Schotland en de derde oudste in de Engelstalige wereld. St Andrews is een unieke plek om te studeren en te leven. Genesteld aan de oostkust van Schotland kunnen studenten golfcursussen oversteken op weg naar de les, of joggen langs het strand na het diner. De universiteit heeft niet alleen een reputatie van wereldklasse, maar biedt ook een breed scala aan sociale activiteiten, waaronder meer dan 140 studentenverenigingen en 50 sportclubs. Historische gebouwen worden afgewisseld met moderne voorzieningen en de vele studententradities maken studeren aan St. Andrews echt een onvergetelijke ervaring. Lees Minder