MLitt Science Fiction

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Deze zeer interdisciplinaire postdoctorale cursus biedt je de kans om sciencefictionliteratuur, film, strips en verschillende andere media te studeren. Het geeft je ook de ruimte om de creatieve praktijk in je studie op te nemen.

Onze aanpak is om naar verschillende media- en kunstvormen te kijken en daarom verwelkomen we sollicitanten met een breed scala aan disciplines en academische en creatieve achtergronden. Dit leidt tot rijke discussies en stimuleert een wederzijdse leerervaring.

Je verkent het genre van sciencefiction en de relatie met verschillende genres, nationale culturen en media. Je kijkt naar de geschiedenis van sciencefiction, bestudeert verschillende subgenres en kwesties als representatie en ideologie in sciencefiction.

Je zult profiteren van de nauwe relatie tussen de University of Dundee en het Dundee Contemporary Arts Centre (DCA), met een bioscoop en een programma met vertoningen, lezingen en evenementen met betrekking tot onze mastercursussen.

We organiseren ook activiteiten en evenementen zoals seminars en workshops door professionele schrijvers en kunstenaars, en bezoekende wetenschappers.

getuigenissen

“Dundee is een gemeenschap die gepassioneerd is door sciencefiction en strips en alles wat nu net op grote schaal in het academische bewustzijn komt. Dundee loopt voor op de curve en ik was zo blij om hier te studeren. Het is zo'n geweldige en geweldige community. '

Ariana Brin, afgestudeerd in MLitt Science Fiction

Toelatingseisen

Cijfervereisten
Studenten moeten normaal gesproken een goede (2.1) graad in het Engels of een relevant vakgebied hebben.

Engelse taalvereisten

  • IELTS (algemeen) 6.5
  • Het lezen van 6.0
  • Luisteren 6.0
  • Spreken 6.5
  • Schrijven 6.5

M_Caballero / Pixabay

Careers

Deze cursus is een goede voorbereiding op een doctoraat in sciencefiction en een academische carrière. We hebben echter ook afgestudeerden die werken in sciencefiction schrijven, de media, de creatieve industrie of publiceren. Een begrip van sciencefiction strekt zich uit over strips, uitgeverijen, computerspellen, internet, televisie en film. Tijdens deze cursus ontmoet u professionals uit de industrie.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Our core mission at the University of Dundee is to transform lives, locally and globally, through the creation, sharing and application of knowledge.

Our core mission at the University of Dundee is to transform lives, locally and globally, through the creation, sharing and application of knowledge. Lees Minder
Dundee , Kirkcaldy + 1 Meer Minder