MFA in filmmaken

Algemeen

Beschrijving van opleiding

MFA in filmmaken

Het tweejarige Master of Fine Arts-programma in filmmaken met 5 opties: regie, scenarioschrijven, cinematografie, productie en montage.

De school biedt graden en programma's met de nadruk op praktische filmervaring en teamwerkproces. Met een klasgrootte van 15 studenten geven we de voorkeur aan direct studiowerk en praktische oefeningen in kleine groepen waar de lessen kunnen bezinken.

EICAR MFA-programma integreert ook een direct begrip van professionele verantwoordelijkheden, zoals de klasse Producing for a Client, waarbij van studenten wordt verwacht dat ze op de deadline als team een commercial produceren.

Studeren in Parijs met een internationaal netwerk van professionals

EICAR biedt een internationale omgeving met meer dan 60 nationaliteiten die aanwezig zijn binnen de studenten- en personeelsgemeenschap van de school. Onze internationale faculteit van werkende film- en televisieprofessionals is voortdurend aanwezig in de branche en staat in de frontlinie van alle veranderingen en uitdagingen waarmee de film- en televisiebranche wordt geconfronteerd. Omdat EICAR instructeurs geen academici zijn, maar actieve professionals, zijn ze in staat om een realistische, geavanceerde benadering van filmeducatie te bieden, waarbij studenten bereid zijn de nieuwste technische veranderingen en artistieke tendensen in de snel evoluerende audiovisuele industrie onder ogen te zien en onder de knie te krijgen.

De nadruk van ons curriculum op het voorbereiden van de student op de competitieve audiovisuele industrie is de Master Class Lecture Series van de International Department met zijn gastsprekers, topprofessionals uit de film en televisie, die lezingen geven over de meest recente technische en artistieke ontwikkelingen die niet kunnen worden gevonden in de leerboeken of in de klas.

Onderwerpen die uiteenlopen van hoe u een agent kunt vinden, communiceren met uw muziekcompositie, tips en trucs voor creatief geluidsontwerp, financiering van low-budget films op de digitale manier, zijn slechts enkele van de recente lezingen.

De European Master of Fine Arts is een diploma op universitair niveau

die is geaccrediteerd door EABHES, de European Accreditation Board of Higher Education Schools.

Het masterdiploma wordt erkend in aangesloten universiteiten en hogescholen en geeft studenten een hoge mate van geografische mobiliteit, zowel in termen van hun studie als hun professionele activiteiten. Het is een echt Europees paspoort voor de arbeidswereld.

Tussen 60 en 120 ECTS-credits zijn vereist voor de MFA-graad. Deze studiepunten omvatten lessen, persoonlijke studie en stages.

Voor de diploma's is ook een verplichte toets Vreemde taal vereist.

Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

EICAR, The International Film and Television School of Paris, was founded in 1972. The School has developed over the years to become a major European film and television school offering students from ... Lees meer

EICAR, The International Film and Television School of Paris, was founded in 1972. The School has developed over the years to become a major European film and television school offering students from all over the world the largest range available today of up to date hands on practical education in filmmaking both in English or French. Lees Minder