MFA in film en mediakunst

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Programma samenvatting

De MFA in film

Ons unieke programma biedt studenten van alle niveaus de mogelijkheid om zich te ontwikkelen als geëngageerde en veelzijdige creatieve professionals en mediakunstenaars. Studenten zullen met beeld en geluid werken om te entertainen, informeren, overtuigen en uitdagen, door gebruik te maken van zowel traditionele als opkomende mediabeelden. Ze zullen een beter begrip ontwikkelen van de disciplines van film-, video-, audio- en interactieve mediaproductie, waarbij dit begrip wordt toegepast op traditionele en convergerende mediakeningen.

De MFA in film- en mediakunst is een einddiploma voor studenten die een carrière als mediaproductiespecialist en -kunstenaar willen volgen of die les willen geven op universitair of universiteitsniveau. Studenten kunnen verschillende mediaproductiegenres verkennen - computeranimatie, documentaire, experimentele media, fictieverhalen, installatie, interactieve kunst en geluidsontwerp - met een opleiding die basiskennis biedt in het gebruik van mediatechnologieën, theorie, kritisch en historische context, en mediabedrijf terwijl het aanbieden van een reeks cursussen van geavanceerde opleiding en mentorschap op hun specifieke interessegebied.

Ons programma heeft drie verschillende toegangspunten en varieert in lengte van 2-3 jaar, afhankelijk van de fase van het programma waarin je begint. Deze benadering stelt ons in staat creatieve studenten te verwelkomen in elk ontwikkelingsstadium. Zodra u bent toegelaten tot het programma, zal de Graduate Program Director met u samenwerken om een ​​aangepast curriculum te maken op basis van uw unieke behoeften.

We hebben een plek voor alle creatieve film- en mediakunstenaars - of je nu nieuw bent in het vakgebied en een sterke basis moet opbouwen voordat je aan je scriptieproject begint, of je bent klaar om direct in de productie van het proefschrift te duiken. Neem de volgende stap en solliciteer vandaag nog!

Curriculumoverzicht

Er zijn 3 verschillende fasen van het programma om studenten te helpen bij het verwerven van de gespecialiseerde vaardigheden en creatieve middelen die nodig zijn voor het collaboratieve karakter van productiewerk. Studenten in het Film and Media Art-programma bestuderen de geschiedenis en kritische theorieën die de basis vormen voor hun werk, om de context van hun creatieve output te begrijpen en om de effectiviteit ervan te kunnen evalueren.

Studenten krijgen de mogelijkheid om te solliciteren voor geavanceerde status tijdens het toelatingsproces. Met geavanceerde status kan een student het programma beginnen in fase II of fase III.

  • Fase I - Foundational (6 semesters, 64 studiepunten)

De meeste studenten beginnen het programma in deze fase. Het bouwt een solide basis in het eerste semester in theorie en geschiedenis en een intensieve kennismaking met schrijf- en productievaardigheden in verschillende mediaplatforms.

  • Fase II - Intermediate Practitioner (5 semesters, 52 studiepunten)

Na een ontmoeting met de Graduate Program Director, zullen de studenten een op maat gemaakt studieplan ontwikkelen dat ruimte biedt voor artistieke verkenning terwijl ze de technische vaardigheid ontwikkelen om hun afstudeerproject uit te voeren.

Studenten zullen zich gaan richten op een of meer gebieden van mediaproductie, computeranimatie, documentaire, experimentele media, fictieverhalen, installatie, interactieve kunst en geluidsontwerp of een geïndividualiseerde hybride vorm.

Een student die professionele en artistieke ontwikkeling als documentairemaker nastreeft, kan bijvoorbeeld het seminar Geschiedenis van Documentaire en de cursussen Documentaire Workshop en Advanced Documentary volgen. Keuzevakken en gerichte studie in geavanceerde productie (bijvoorbeeld cinematografie, produceren, bewerken en interactieve media) zijn ook beschikbaar, zodat de aspirant-documentaires ook zou kunnen kiezen voor cursussen in interactieve media en computeranimatie.

  • Fase III - Gevorderde practitioner (4 semesters, 40 studiepunten)

Studenten in fase III zijn klaar om aan hun scriptieproject te gaan werken. Studenten ontmoeten hun programmabegeleider om cursussen te selecteren die hun thesiswerk ondersteunen, evenals hun specifieke leerbehoeften. Daarnaast concentreren studenten zich op het ontwikkelen van hun artistieke visie door middel van het proefschriftvoorstelproces, terwijl ze nieuwe vaardigheden ontwikkelen en geavanceerde productietechnieken leren. De MFA-productieworkshop is een belangrijk onderdeel van het programma en biedt studenten ondersteuning bij het produceren van een lopend oeuvre binnen een gezamenlijke, creatieve gemeenschap. In de MFA Production Workshop presenteren studenten lopende werken aan hun leeftijdsgenoten en faculteit voor kritieken.

Zodra je je afstudeerproject hebt voltooid, nemen alle studenten deel aan een openbare screening van MFA-werken voor het jaar. Dit is de laatste MFA-vereiste en een viering van de prestaties van studenten.

Uw vertrekpunt vinden (geavanceerde status)

Hoewel veel van onze studenten het programma in fase I beginnen, erkennen we dat niet alle studenten alle basisklassen in mediaproductie en theorie nodig hebben die in het curriculum zijn ingebouwd. Om ervoor te zorgen dat studenten van alle niveaus een plaats vinden in ons programma, heb je de mogelijkheid om een ​​aanvraag in te dienen voor geavanceerde status tijdens de sollicitatieprocedures.

Om u te helpen bepalen of u in aanmerking komt voor geavanceerde status, bekijkt u de onderstaande profielen. Let op: dit zijn slechts voorbeelden van typische profielen en als uw achtergrond hieronder niet expliciet wordt beschreven, zullen wij gedurende de hele aanvraagprocedure met u samenwerken om ervoor te zorgen dat u het programma in de juiste fase begint.

Studenten die in Fase I beginnen:

  • Bachelor in kunst, communicatie, humaniora of sociale wetenschappen (bijv. Podiumkunsten, grafische vormgeving, journalistiek, literatuur, psychologie, enz.) En nam een ​​of twee inleidende lessen in scenarioschrijven, film / tv-productie en / of mediastudies.
  • Undergraduate-diploma in een niet-verwant studiegebied, zoals bedrijfskunde of engineering, maar ontdekte een passie voor visuele verhalen in een zomer-mediaprogramma, een semester in het buitenland of door professionele kansen en wil je vaardigheden ontwikkelen als mediakunstenaar.
  • Afgestudeerd aan een undergraduate-opleiding in een verwant veld enkele jaren geleden en willen studeren op stichtingen voorafgaand aan het begin van scriptiewerk.

Uw portfolio moet uw potentieel voor creatief media maken en kritisch denken aantonen en enige inspanning tonen om de tools voor expressie te gebruiken. De primaire focus moet liggen op origineel werk of beeldende kunst waarvoor u de primaire maker bent, met uw bijdrage (s) duidelijk vermeld in de aftiteling of werkbeschrijving

Studenten die het programma in fase I beginnen, moeten 64 credits / 6 semesters fulltime volgen.

Studenten die starten in fase II:

  • Je hebt een BA in een gerelateerd vakgebied, zoals Film / TV Production, Media Arts, Fine Arts, Theatre Arts, Journalism. Uw portfolio moet uw creatieve inspiratie en aspiraties laten zien, evenals technische vaardigheid in een of meer mediamodi.
  • Je hebt een bachelordiploma in een niet-gerelateerd vakgebied maar hebt professioneel gewerkt in commerciële mediaproductie en je wilt je eigen artistieke visie en geavanceerde technische vaardigheden ontwikkelen om het tot uitdrukking te brengen. Uw portfolio moet productie-ervaring en technische basisvaardigheid demonstreren en uw creatieve potentieel als mediakunstenaar aangeven.

Studenten die het programma in fase II beginnen, moeten 52 credits / 5 semesters voltijds volgen.

Studenten die starten in fase III:

  • Je hebt een BFA in Film / TV / Media Productie en / of een professionele productie-ervaring. Misschien heb je in deeltijd filmstudies of productie gegeven en wil je een einddiploma. Je portfolio bevat werk dat technische bekwaamheid en artistiek potentieel laat zien, en je hebt uitstekende referenties van zowel academische als professionele contacten. Je hebt een aantal specifieke ideeën voor het afstudeerproject dat je wilt volgen.

Studenten die het programma in fase III beginnen, moeten 40 credits / 4 semesters fulltime volgen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Emerson College is internationally recognized as the nation’s premier institution of higher learning devoted to communication and the arts.

Emerson College is internationally recognized as the nation’s premier institution of higher learning devoted to communication and the arts. Lees Minder