MFA in choreografie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Ontwikkel uw choreografische identiteit gedurende twee volledige jaren als onderdeel van een creatieve, collaboratieve en ondersteunende omgeving.

Als een opkomende of ervaren choreograaf, zal deze MFA-cursus je helpen je artistieke praktijk te verfijnen door je creatieve, technische en prestatievaardigheden te verbeteren. Het programma omvat technieklessen, choreografie workshops, laboratoriumsessies, dialoog, schrijven en reflectie. Je wordt aangemoedigd om te experimenteren en risico's te nemen in een reeks zelfgestuurde choreografische projecten die je helpen een werkportfolio te ontwikkelen.

U wordt ondersteund door het mentorschap en het lesgeven van ervaren medewerkers in onze moderne studio's en goed uitgerust theater. Studeer met zeer ervaren interne en bezoekende kunstenaars en docenten naast een creatieve gemeenschap van leeftijdsgenoten.

De afdeling is de thuisbasis van het internationaal erkende Centrum voor Dansonderzoek, dat het onderzoek van dans als culturele en artistieke expressie als een theatervoorstelling en daarbuiten voorop zet. Door middel van seminars, forums en conferenties waarbij personeel en internationaal uitgenodigde gasten zijn betrokken, ondersteunt het Centrum een boeiende onderzoekscultuur.

We hebben ook uitstekende banden met dansgezelschappen en creatieve organisaties. Binnen handbereik van de levendige dansscene van Londen, heeft de campus uitstekende studio's en een ultramodern theater voor dansstudenten.

Inhoud

In het eerste jaar volg je de verplichte lesmodule, Ways of Knowing, gedeeld met twee verplichte programmaspecifieke modules (Choreography and Dance Practice) die beide het hele jaar door duren. In Ways of Knowing maak je kennis met onderzoeksmethoden, waaronder etnografie, dansanalyse en praktijk-als-onderzoek. De choreografie maakt gebruik van een collaboratieve en constructieve laboratoriumomgeving om uw bestaande choreografische praktijk te ondervragen. Dance Practice biedt u een kader om bewegingspotentieel te verkennen met behulp van verschillende benaderingen en technieken.

In het tweede jaar is er de flexibiliteit om te kiezen tussen modules die bij uw interesses passen, naast uw kernmodule genaamd Choreographic Thesis. In deze module heb je een onafhankelijke choreografische visie met behulp van origineel onderzoek dat wordt ondersteund door tutorials, peer review en open repetities.

modules

Modules voor onderzoeksmethoden

 • Manieren om te weten

Programmeer kernmodules

 • choreography
 • Dansoefening

Optionele modules

 • project
 • Antropologie van de dans
 • Politiek en sociologie van de dans
 • Muziek en dans
 • The Performance of Heritage: Dance in Museums, Galleries and Historic Sites
 • Classicisme en kracht
 • Gemedieerde choreografie
 • Mensen bewegen, mensen dansen
 • Geschiedenis, filosofie en dans
 • Toegepast lichtontwerp en productie voor dans

Onafhankelijke onderzoeksmodule

 • Choreografische scriptie

Verplichte en vereiste modules

Verplichte en / of vereiste modules kunnen veranderen wanneer we programma's beoordelen en bijwerken. Hierboven staat een lijst met modules die dit academiejaar worden aangeboden.

Optionele modules

Optionele modules, indien aangeboden als onderdeel van een programma, kunnen van jaar tot jaar variëren en zijn onderworpen aan levensvatbaarheid.

Carriere vooruitzichten

Afgestudeerden van dit programma zijn te vinden als onafhankelijke kunstenaars in Londen, Berlijn en New York; presentatie van hun werk op een aantal locaties in Londen en op de Fringe Festivals in Edinburgh en Stockholm; lesgeven in het hoger onderwijs in het VK en in het buitenland, en het samenstellen van programma's en evenementen voor danskunstenaars in heel Europa.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

We change lives by helping our students to develop the confidence, knowledge and values they need for a successful and fulfilling life. We produce world-class research that helps us understand the wor ... Lees meer

We change lives by helping our students to develop the confidence, knowledge and values they need for a successful and fulfilling life. We produce world-class research that helps us understand the world and change it for the better. Lees Minder