MFA-fotografie (UCA Farnham)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Cursus overzicht

Met internationaal erkende en bekroonde docenten biedt deze zeldzame tweejarige MFA-fotografiecursus je een unieke kans om echte experts op het gebied van fotografie te worden.

Onder leiding van de bekroonde fotograaf Anna Fox en ondersteund door een uitzonderlijk team - waaronder de bekroonde fotograaf Karen Knorr, fotograaf en videokunstenaar Ori Gersht, professorenfellow Sunil Gupta en getalenteerde sessiemedewerkers - krijg je de tools, de vrijheid en de tijd om je vaardigheden aan te scherpen en je professionele plek binnen de branche te vinden.

Een uniek kenmerk van deze MFA-fotografiecursus zijn de ongelooflijke wereldwijde perspectieven die worden aangeboden, dankzij het internationale karakter van zijn studentencohort, zijn personeel en zijn brancheverbindingen. De cursus heeft nauwe banden met gerenommeerde instellingen over de hele wereld, waaronder het National Institute of Design in India, en er zijn mogelijkheden om daar en bij andere instellingen in heel Europa en China te studeren.

Studenten hebben ook de mogelijkheid om met studenten van over de hele wereld samen te werken aan bepaalde projecten en hun werk internationaal tentoon te stellen, met afgestudeerden die werk tentoonstellen op fotofestivals in China en India.

De Farnham-campus heeft een duidelijke en belangrijke geschiedenis op het gebied van fotografie en een internationale reputatie met veel gerenommeerde afgestudeerden door de jaren heen - van wijlen Jane Bown en Paul Seawright tot David Moore en Natasha Caruana.

Je hebt meer tijd om je ambachtelijke en creatieve ideeën te verkennen en te onderzoeken wat je gaat doen in je professionele carrière, of dat nu praktisch, theoretisch of een combinatie van beide is.

De units binnen de cursus zijn ontworpen om u onderweg te ondersteunen, terwijl u uw praktijk hands-on en zelfgestuurd benadert.

Je bent vrij om de vreugde van de praktijk te ontdekken, verschillende methoden, materialen en theorieën te verkennen en je onderzoeksvaardigheden aan te scherpen. En met uitgebreid loopbaanonderzoek zul je ontdekken in welk gebied van fotografie je zou willen werken - en vervolgens op relevante stages gaan, waardoor je essentiële ervaring en netwerkmogelijkheden kunt opbouwen.

Cursus details

Jaar een

Kritische perspectieven

 • Door middel van een reeks lezingen, discussies in seminarsessies en geschreven stukken, onderzoek je de betekenis van de hedendaagse praktijk en werkmethoden, samen met studenten van de MA Fine Art-cursus.
 • Samen leer je over het scala aan theoretische en kritische debatten die een aanzienlijke impact hebben gehad op de recente hedendaagse praktijk. Naast het begrijpen hoe deze zich verhouden tot politieke en sociale contexten, zul je ook kijken naar de materialen die je gebruikt en hoe ze in de bredere cultuur kunnen worden geplaatst.

Verkennende praktijk

 • Je gaat ideeën, methoden en materialen testen en uitproberen om je kennis en interessegebieden uit te breiden. We verwachten van u dat u uw nieuwsgierigheid toont, experimenteert, risico's neemt en durft.
 • Je ontwikkelt een goed idee van welke materialen en gereedschappen je wilt gebruiken, en waarom, en de vragen die je wilt volgen, en waarom. Je zult de vreugde van je vak ontdekken, niet alleen in de praktijk van fotografie en theorie, maar ook in het bedenken en onderzoeken van je ideeën.

Onderzoek en ontwikkeling

 • Om echt te begrijpen hoe onderzoek volledig is ingebed in uw praktijk, ontwikkelt u de vaardigheden om uitputtend bepaalde methoden, benaderingen, theorieën en praktijken te onderzoeken om uw experimentele werk te bevorderen.
 • Je zult ook de fotografie-industrie en haar dochterondernemingen op wereldwijde schaal grondig verkennen, om je beter voor te bereiden op professionele praktijken of andere carrières.

Internationale uitwisseling (optioneel)

 • Dankzij de connecties van de cursus met een reeks van toonaangevende internationale instellingen - waaronder in India, Zweden, Spanje en de VS - krijg je de kans om een periode van studie in het buitenland te volgen. Dit wordt idealiter genomen in looptijd twee van jaar één of looptijd drie van jaar twee.

Jaar twee

Geavanceerde oefening

 • In het verlengde van je studie in het eerste jaar, bouw je voort op je onderzoek en evalueer je dit kritisch, evenals je eigen praktijk, en verbeter je je vaardigheden terwijl je het concept voor je eindproject ontwikkelt. Er wordt van u verwacht dat u met een baanbrekend projectconcept komt, dat u het hele jaar door zal ondersteunen.
 • Je loopt ook een stage, die je in het eerste jaar hebt onderzocht.

Laatste project

 • Het laatste project is het hoogtepunt van je studie en moet de vaardigheden en passies die je hebt ontwikkeld volledig demonstreren. U kunt ervoor kiezen om een oefen-eindproject in te dienen, een theoretisch stuk of een combinatie van beide.
 • Als u een praktijkgericht eindproject indient, moet dit een resolutie opleveren voor eerdere projecteenheden en bewijs tonen van geavanceerde conceptuele, theoretische en technische vaardigheden gedurende een langere periode van zelfgestuurd onderzoek. Een theoretisch eindproject biedt u de mogelijkheid om een langdurig stuk onderzoek uit te voeren dat uw intellectuele en theoretische begrip van uw onderzoek aantoont, terwijl de combinatie u in staat stelt om een hoeveelheid oefenwerk in te dienen in combinatie met een korter geschreven stuk.

Internationale uitwisseling (optioneel)

 • Dankzij de connecties van de cursus met een reeks van toonaangevende internationale instellingen - waaronder in India, Zweden, Spanje en de VS - krijg je de kans om een periode van studie in het buitenland te volgen. Dit wordt idealiter genomen in looptijd twee van jaar één of looptijd drie van jaar twee.

Kosten en extra cursuskosten

Collegegeld

Het cursusgeld voor deelname aan 2020 is:

Britse en EU-studenten (voltijd):

 • Jaar één: £ 5330
 • Jaar twee: £ 4610

Internationale kosten per jaar (voltijds):

 • Internationale studenten - £ 10,830 (standaard tarief)
 • Internationale studenten - £ 10.390 (volledige vergoeding voor vroege betaling)

Extra cursuskosten

Zie naast het collegegeld de aanvullende cursuskosten voor deelname aan 2020.

Deze tarieven zijn alleen correct voor het vermelde academiejaar. De kosten kunnen elk jaar stijgen tijdens de periode van voortdurende inschrijving van een student in overeenstemming met de inflatie (onder voorbehoud van een maximaal gereguleerd collegegeldlimiet). Elke aanpassing voor doorlopende studenten zal op of onder het voorspellingspercentage van RPI-X liggen.

Vergoedingskortingen en beurzen

Om al onze huidige studenten en onze recente alumni in het VK en de EU te ondersteunen bij het doorstromen naar het volgende studieniveau, hebben we een nieuwe reeks kortingen op tarieven ontwikkeld voor een reeks cursussen.

 • Lees meer over kortingen op vergoedingen

uitrusting

We hebben drie volledig uitgeruste fotostudio's; donkere kamers in kleur en zwart-wit voor traditioneel printen van kleine, middelgrote en grote negatieven; een speciaal digitaal gebied met middelgrote en grote printers en hoogwaardige digitale scanners. Onze mediastore op de campus verhuurt zowel analoge als digitale camera's en verlichting.

Cursusverbindingen

Tijdens deze cursus wordt u blootgesteld aan een wereld van kansen

Industrielinks

Onze cursus heeft een aantal connecties met vergelijkbare instellingen wereldwijd, waaronder kunst- en designinstituten en universiteiten in India, Pakistan, de VS, Zweden, Frankrijk en Spanje.

Professionele contacten en regelmatige lezingen in de industrie vormen een integraal onderdeel van deze cursus en stellen u in staat om van fotografen en kunstenaars te leren over hun professionele praktijk. Onze links naar de fotografische industrie omvatten: Metro Imaging; Genesis; Simon Roberts Studio; Vereniging van fotografie; De Royal Photographic Society; De Martin Parr Foundation; Fotofusion Gallery; Fins Fotomuseum; Fotofestival van Lagos; Dillon + Lee Gallery, NY; Indrukkengalerij; Fotografie en het Archiefonderzoekscentrum; Tate Modern; Fotogallery Cardiff en Autograph ABP.

Recente gastdocenten zijn onder meer:

 • Martin Parr
 • Val Williams
 • Sarah Pickering
 • Helen Sear
 • Joy Gregory
 • Susan Lipper
 • Ewan Spencer
 • Eileen Perrier.

Careers

Afgestudeerden van deze cursus werken in een breed scala van aanverwante carrières, waaronder:

 • PhD en onderzoek
 • Redactie, mode, documentaire en beeldende kunstfotografie
 • Advertising
 • Redactie en curatoriële berichten
 • Galerie- en projectmanagement
 • schrift
 • Onderwijs
 • Technische ondersteuning.

Verdere studie

Misschien wil je verder studeren of onderzoek doen om je nog specialer te maken.

Toelatingseisen

Toegangsvereisten voor het VK

 • Een honours degree of gelijkwaardige kwalificatie in het vak of een gerelateerde discipline

en / of

 • Relevante werkervaring, die aantoont dat u op postdoctoraal niveau kunt studeren.

Er zal ook aandacht worden besteed aan aanvragers die een sterke pleidooi kunnen houden voor toelating met betrekking tot een bepaald project en die kunnen aantonen dat ze in staat zijn om de cursus naar tevredenheid af te ronden.

Internationale toelatingseisen

Bezoek onze website om de equivalente toegangsvereisten voor uw land te bekijken.

Uw portfolio

Voor deze cursus vereisen we dat je een sollicitatiedag bijwoont en je portfolio meeneemt voor beoordeling. Nadere informatie over het samenstellen van een portfolio en de specifieke vereisten voor voorbeelden van werk dat moet worden opgenomen, wordt verstrekt op het sollicitantenportaal nadat u zich heeft aangemeld.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Oscar-winning filmmakers, world-renowned fashion designers, television presenters, celebrity jewellers and Turner Prize nominees are just some of the high-profile graduates from the University for the ... Lees meer

Oscar-winning filmmakers, world-renowned fashion designers, television presenters, celebrity jewellers and Turner Prize nominees are just some of the high-profile graduates from the University for the Creative Arts. As a specialist creative arts university, we have created a unique community for our students, where like-minded people can share in the creative process and inspire one another. Collaboration between courses is encouraged, with fine artists studying with budding filmmakers and fashion designers working alongside architects. In this way, our students benefit from exposure to a range of disciplines. Choosing to study with us will give you the freedom to discover your own personal style through a winning combination of industry-focused courses, state-of-the-art facilities, and inspirational expert staff. Lees Minder
Canterbury , Epsom , Farnham , Rochester , Maidstone , Molesey , Barnsley + 6 Meer Minder