MEng in extractiemetallurgie (onderzoek)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Het doel van het programma is om een afgestudeerde te ontwikkelen met geavanceerde vaardigheden in geschikte analytische en onderzoeksvaardigheden die relevant zijn voor technisch ontwerp en synthese om technische problemen van de samenleving als geheel op te lossen. Het programma zal een geavanceerd vermogen ontwikkelen om zelfstandig onderzoek te doen en als zodanig een benadering van levenslang leren bevorderen.

Anton Darius / Unsplash

Engineering Metallurgy

Het Department of Metallurgy onderhoudt sterke banden met de metaalindustrie in Zuid-Afrika, waardoor studenten worden blootgesteld aan een breed scala aan metaalgerelateerde activiteiten. De blootstelling biedt afgestudeerden een gedegen kennis van de productie, het ontwerp en de fabricage van metaal.

verantwoordelijkheden

Metallurgische ingenieurs zijn bedreven in de productie van metalen en metallische materialen. Ze spelen ook een cruciale rol bij het beoordelen van de geschiktheid van metalen voor gebruik in metalen goederen, de ontwikkeling van manieren om metalen te verwerken en om te zetten in nuttige goederen.

Extractie Metallurgisten zijn gespecialiseerd in de winning van metalen en mineralen uit de run van mijnertsen. Ze controleren, verbeteren procesontwerpen om de terugwinning van metalen en mineralen uit erts te optimaliseren. Vaak vereisen deze processen verdere verfijning om de gewonnen metalen te zuiveren.

Extraction Metallurgists zijn ook gericht op herstelefficiëntie en kostenbeheersing. Een bemonstering in verschillende stadia van het proces is een belangrijk aspect van de plantenbeheersing om ervoor te zorgen dat het doelwit wordt teruggewonnen. Bemonsteringsanalyse vereist dat metallurgen bekend zijn met chemische analyse en andere geavanceerde analytische technieken.

Carrièremogelijkheden

Werkgelegenheidskansen die bestaan in verschillende bedrijfstakken, op het gebied van de metallurgie en aanverwante industrieën:

 • Chemisch ingenieur
 • Extractieve metallurg / metallurgisch ingenieur
 • Hydrometallurgische ingenieur
 • Metallurgie / Mineral Processing Consulting
 • Metallurgie / mineraal verwerkingsonderzoek
 • Mineral Process Engineer
 • Fysisch Metallurg / Materiaalingenieur
 • Plant Engineer
 • procesingenieur
 • Pyrometallurgisch ingenieur

Duur van het programma:

 • Voltijd: 1 jaar
 • Part-time: 2 jaar

Contact details:

Naam: mevrouw Dudu Kanyi / Tel: 011559 2109 / E-mail: [email protected]

Laatst bijgewerkt op apr 2020

Over de school

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university i ... Lees meer

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university is alive down to its African roots, and well-prepared for its role in actualising the potential that higher education holds for the continent’s development. Lees Minder