MEng in Design and Development for Mechanical and Automotive Engineering

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Invoering

Internationaliteit is een zeer belangrijk kenmerk van de Esslingen University Graduate School. We hebben studenten met verschillende culturele achtergronden die samen studeren, werken en leven. Deze interculturele uitwisseling en samenwerking is een sterke toegevoegde waarde voor onze masterstudenten.

Esslingen University onderhoudt regelmatig contact met vele vooraanstaande internationale bedrijven. Dit is belangrijk voor de ontwikkeling, planning en het onderwijs van onze programma's en is van groot voordeel tijdens het praktische semester van de studenten. De masteropleidingen van de Universiteit Esslingen worden regelmatig geaccrediteerd door gerenommeerde verenigingen zoals FIBAA en ASIIN.

Esslingen: een ideale plek om te studeren

De stad Esslingen heeft meer dan 93.000 inwoners en ligt verscholen in de wijngaarden met uitzicht op de Neckar-vallei. Stuttgart, de hoofdstad van Baden-Wuerttemberg, ligt op slechts 20 kilometer afstand.

Esslingen heeft een geschiedenis die meer dan 1200 jaar teruggaat, een geschiedenis waarin traditie en vooruitgang hand in hand zijn gegaan. Sinds de industrialisatie is Esslingen een aantrekkelijk industrieel en zakelijk centrum. Veel internationale bedrijven zoals Daimler, Eberspächer en Festo hebben zich hier gevestigd.

Het historische stadscentrum van Esslingen, met zijn vakwerkhuizen, zijn cafés en zijn gevarieerde culturele leven, is een ideale omgeving voor succesvolle studietijd.

De Esslingen Master of Engineering in Design and Development in Automotive and Mechanical Engineering (DDM) is gericht op het leveren van geavanceerde kennis en vaardigheden op het gebied van ontwerp en ontwikkeling van complexe technische systemen. Het beoogt de studenten in staat te stellen succesvol om te gaan met de verschillende facetten van moderne, gelijktijdige engineering ontwikkelingsprojecten. Naast geavanceerde technische colleges en labs, maken interculturele, interdisciplinaire studentenprojecten deel uit van het programma. Hierdoor krijgen studenten de kans om niet alleen hun gespecialiseerde kennis, maar ook hun culturele achtergronden te delen in realistische werkscenario's. Moderne simultane engineering vereist specialistische kwalificaties en kennis plus het vermogen en de bereidheid om te werken in een interdisciplinair en internationaal team. Het doel van de cursus is om deze vaardigheden te communiceren.

Interessant en innovatief

De Master of Engineering - DDM - is een programma dat studenten wil voorbereiden op een uitdagende baan in de kerngebieden van ontwerp en ontwikkeling van de geglobaliseerde machinebouw en automotive engineering-industrie.

De kernmodules van het programma omvatten lezingen over de geavanceerde sterkte van materialen, materiaaltechnologie, dynamische systemen, ontwerp voor productie, aerodynamica en vloeistofdynamica plus verschillende aanvullende onderwerpen. Afgestudeerden van het programma zijn gekwalificeerd om te werken, bijvoorbeeld op de volgende gebieden: auto-industrie en leveranciers van componenten, de machinebouwindustrie, procestechnologie-industrie en technisch advies.

Kerncompetenties en te behalen kwalificaties omvatten probleemoplossende kennis op basis van genetwerkte kennis in de kern- en intersectiegebieden van ontwerp, ontwikkeling, simulatie en productietechnologie, evenals het vermogen om vol vertrouwen te communiceren en te handelen in de internationale / interculturele omgeving van de moderne industrie.

Studie in het centrum van de Europese industrie voor mechanische en auto-engineering

Esslingen University heeft een lange traditie in het opleiden van werktuigbouwkundigen en auto-ingenieurs. Opgericht in 1914 als het Royal College for Mechanical Engineering, heeft de universiteit altijd geprofiteerd van haar locatie in een van de belangrijkste centra van de Europese industrie en is daarom nauw verbonden met de nabijgelegen bedrijven, waaronder veel van de wereldwijde technologische leiders, beide op het gebied van mechanische en automotive engineering, zoals Daimler, BOSCH, FESTO, Porsche, Index en vele anderen.

Faculteit en onderwijsfilosofie

Het facultaire onderwijs bestaat uit een mix van professoren van Esslingen University en experts van onze zakelijke partners. Vanwege onze sterke toewijding om onze studenten praktische kennis te bieden, zijn veel van onze cursussen teamgericht, waaronder casestudy's, bedrijfsbezoeken en projectwerk. Hierdoor krijgen studenten de kans om niet alleen hun gespecialiseerde kennis, maar ook hun culturele achtergronden te delen in realistische werkscenario's.

Het Master of Engineering-studieprogramma

Masterproef

 • Wetenschappelijk werk, documentatie, defensie

Soft skills voor ingenieurs

 • Soft skills voor ingenieurs

Ontwerp voor productie

 • Productiegericht productontwerp
 • Product Life Cycle Management met laboratorium

dynamica

 • Systemen met meerdere lichamen
 • Simulatie van systemen met meerdere lichamen

Trillingen en akoestiek

 • Vibrations
 • NVH in automotive-systemen
 • Laboratorium Computer-Aided Vibration Analysis (CAT)

Aero- en vloeistofdynamica

 • Geavanceerde vloeistofdynamica; Warmteoverdracht; Computational
 • Vloeistofdynamica

Team Project

Geavanceerde sterkte van materialen

 • Lichtgewicht ontwerp
 • Geavanceerde eindige-elementenmethode

Geavanceerde materiaaltechnologie

 • Systeem ontwerp; Geavanceerde technische materialen;
 • Oppervlaktetechnologie; Case Studies

Integriteit van structuren

 • De integriteit van structuren; Foutanalyse

Meet- en testtechnieken

 • Trillingen en akoestiek meten
 • Meting van laboratoriumtrillingen en akoestiek

Veiligheid en betrouwbaarheid

 • Betrouwbaarheid; Ontwerp van proeven; Actieve en passieve veiligheid van auto's

Taal- en cultuurprogramma in september

Bovendien wordt de Duitse klas een parallel aangeboden met de studie na afloop.

Totale duur: 3 semesters (18 maanden)

Toelatingseisen

 • Bachelor in de autotechniek, werktuigbouwkunde of gelijkwaardig;
 • Twee vertrouwelijke aanbevelingsbrieven;
 • Motivatiebrief (handgeschreven);
 • Engelse taaltest;
 • Aanvullende eisen verwijzen wij u naar de website;
 • Collegegeld: geen collegegeld.

Deadline voor aanmelding: 31 maart

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Engineering, economics and management, social and nursing sciences make up the pillars of teaching at Esslingen University of Applied Sciences.

Engineering, economics and management, social and nursing sciences make up the pillars of teaching at Esslingen University of Applied Sciences. Lees Minder