MEng in Automotive Systems

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Innovatief en internationaal

 • Bouw je carrière op in automotive systemen;
 • Studie in het hart van de Europese auto-industrie;
 • Leer werken in een interdisciplinaire en interculturele omgeving;
 • Studeer in het Engels - live in Duitsland.

"Een ervaring die uw leven verandert" - Alfonso Rivera, ASM-klasse van 2014

In de afgelopen jaren zijn automotive-systemen in aantal, omvang en complexiteit toegenomen. De auto-industrie staat voor een enorme uitdaging vanwege de toenemende concurrentie en gestaag toenemende eisen met betrekking tot kosten, actieve en passieve veiligheid en brandstofverbruik.

Deze uitdagingen kunnen alleen worden aangegaan door de huidige automotive-systemen uit te breiden en te vernetten. Ondanks de toenemende complexiteit moeten systemen met een grotere veiligheid, beschikbaarheid en betrouwbaarheid worden gerealiseerd.

De ontwikkeling van dergelijke systemen vereist specialistische kwalificaties en kennis plus het vermogen en de bereidheid om te werken in een interdisciplinair en internationaal team. Het doel van de cursus is om deze vaardigheden te communiceren.

Bouw je carrière op in Automotive Systems

Het programma is bedoeld voor studenten die hooggekwalificeerde ingenieurs op het gebied van automotive-systemen willen worden, die willen werken aan de ontwikkeling van feedbackcontrolesystemen, automotive-software en automotive-elektronica. Studenten moeten een van de drie majors kiezen:

 • Software-gebaseerde automotive-systemen
 • Vehicle Dynamics
 • Auto-elektronica

Afgestudeerden die kiezen voor de belangrijkste "Software-Based Automotive Systems" krijgen de kans om te werken op het gebied van ontwikkeling, marktintroductie en supervisie van voertuigserieproductie van geschikte en innovatieve autocommunicatiesystemen en van veilige software.

Afgestudeerden die kiezen voor de grote "Vehicle Dynamics" krijgen de kans om te werken op het gebied van ontwikkeling en testen van innovatieve automotive-functies voor sturen, ophanging en aandrijflijn om het rijden te verbeteren

Afgestudeerden die kiezen voor de belangrijkste "auto-elektronica" krijgen de kans om te werken op het gebied van specificatie, ontwikkeling en testen van regeleenheden en hun integratie in de auto, rekening houdend met autospecifieke basisvoorwaarden zoals functie, verpakking en EMC.

Studeer in het hart van de Europese auto-industrie

Esslingen University of Applied Sciences heeft een lange traditie in het opleiden van werktuigbouwkundigen en auto-ingenieurs. Opgericht in 1914 als het Royal College for Mechanical Engineering, heeft de universiteit altijd geprofiteerd van haar locatie in een van de belangrijkste centra van de Europese industrie en is daarom nauw verbonden met de nabijgelegen bedrijven. Deze omvatten vele wereldwijde technologische leiders in mechanische en automotive engineering, zoals Bosch, Daimler, Audi, Festo , Porsche en vele anderen. Deze sterke banden met de industrie zijn vooral belangrijk als het gaat om de plaatsing van de masterproef van de student.

Leer werken in een interdisciplinaire en interculturele omgeving

Het ASM-programma weerspiegelt de behoeften van wereldwijd georiënteerde bedrijven. We bieden studenten met verschillende culturele achtergronden de mogelijkheid om samen te studeren, te werken en te leven. Dit wordt mogelijk gemaakt door actief contact met partneruniversiteiten in veel landen over de hele wereld. De interculturele samenwerking bij projectwerk is ook van toegevoegde waarde voor masterstudenten.

accreditatie

De Esslingen-masterprogramma's behoorden tot de eersten die in Duitsland werden geaccrediteerd en worden regelmatig opnieuw geaccrediteerd door de ASIIN. De ASIIN is verantwoordelijk voor het onderzoeken en certificeren van STEM universitaire programma's, evenals interdisciplinaire programma's die STEM-vakken bevatten. Het ASM-programma heeft nauw samengewerkt met de ASIIN om de voortdurende ontwikkeling van hoge kwaliteit en internationale erkenning te waarborgen.

Esslingen: een ideale plek om te studeren

De stad Esslingen heeft meer dan 93.000 inwoners en ligt verscholen in de wijngaarden met uitzicht op de Neckar-vallei. Stuttgart, de hoofdstad van Baden-Wuerttemberg, ligt op slechts 20 kilometer afstand.

In de buurt van de universiteit zijn er vele wandelpaden door de wijngaarden en bossen die te voet, per fiets of segway kunnen worden verkend. Binnen de stad zijn er veel parken, het stadskasteel, waterwegen, straatcafés en theaters. In de winter licht het oude stadscentrum op met een kerstmarkt; in de zomer zorgen livemuziek, openluchtbioscopen en ambachtelijke markten ervoor dat Esslingen tot leven komt. Het historische stadscentrum van Esslingen, met zijn vakwerkhuizen, zijn cafés en zijn gevarieerde culturele leven, is een ideale omgeving voor succesvolle studietijd.

Esslingen heeft een geschiedenis die meer dan 1200 jaar teruggaat, een geschiedenis waarin traditie en vooruitgang hand in hand zijn gegaan. Sinds de industrialisatie is Esslingen een belangrijk centrum voor technisch onderwijs geweest, en het is deze mix van technische bekwaamheid en culturele traditie die Esslingen tot een ideale plek maakt om te studeren.

Het Automotive Systems-programma

Masterproef

Wetenschappelijk werk, documentatie, defensie

Major in voertuigdynamiek

 • Rijden en hanteren: hanteren, modelleren van de ophanging
 • Aandrijflijn: transmissiesystemen, transmissiecontrole, motor
 • Controlesystemen

Major in op software gebaseerde automotive-systemen

 • Automotive-communicatie: aan boord en buitenboord
 • Communicatiesystemen, mens-machine-interacties (MMI)
 • Betrouwbare embedded systemen: veiligheid en beveiliging, geselecteerde onderwerpen
  op realtime systemen

Major in Cas Electronics

 • Elektrische en elektronische architectuur: elektronica en communicatie 1, prototyping en simulatie, lab automotive
 • Elektronische regelcircuits in bedrijf
 • Verpakking en integratie: verpakking en bedrading,
  Automotive EMC, Electronics and Communications 2, Lab Distributed Applications

Simulatie en controle 2

Team Project

Wiskundige methoden in engineering:

Numerieke lineaire algebra, numerieke analyse, Lab FEM

Systeem ontwerp:

Automotive Systemen en Software Architecturen, Automotive
Systeemontwikkelingsproces en systeemtest

Simulatie en controle 1:

Basisbesturing, geavanceerde besturing, labo- en simulatiebesturing

Voertuigtechnologie of elektronica, sensoren en meettechnologie

Taal- en cultuurprogramma in september

Bovendien wordt de Duitse klas een parallel aangeboden met de studie na afloop.

Totale duur: 3 semesters (18 maanden)

Toelatingseisen

 • Major Vehicle Dynamics: Bachelor in de autotechniek, werktuigbouwkunde of gelijkwaardig
 • Major auto-elektronica: Bachelor in de mechatronica, elektrotechniek of gelijkwaardig
 • Belangrijkste softwaregebaseerde automotive-systemen: Bachelor in de informatietechnologie, elektrotechniek of gelijkwaardig
 • Twee referenties en een motivatiebrief
 • Engelse taaltest (zie onze website voor details)

Collegegeld: 1500 voor niet-EU-leden

Deadline voor aanmelding: 31 maart

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Engineering, economics and management, social and nursing sciences make up the pillars of teaching at Esslingen University of Applied Sciences.

Engineering, economics and management, social and nursing sciences make up the pillars of teaching at Esslingen University of Applied Sciences. Lees Minder