MD International Management, Entrepreneurship and Finance (Engels)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De Master of Science in IMEF, volledig onderwezen in het Engels, is de evolutie van de Engelse curricula van de Master Degree MAFIB. IMEF is een tweejarige leerervaring die de dynamiek van internationaal management, ondernemerschap en financiën benadert. Deze masteropleiding traint studenten om harde en zachte vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn om succesvolle managers, ondernemers, analisten en consultants te worden.

IMEF biedt een internationale omgeving en biedt studenten de mogelijkheid om samen te werken met internationale collega's, professoren en managers: meer dan 20 professoren van MAFIB komen uit primaire internationale universiteiten over de hele wereld: Verenigde Staten, Canada, Australië, Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland , Oostenrijk, Frankrijk en natuurlijk Italië. IMEF heeft sterke relaties met Italiaanse en buitenlandse bedrijven: elk jaar nemen studenten deel aan meer dan 55 stages over de hele wereld (in de EU, in de VS, in Afrika en Oceanië).

In overeenstemming met de eisen van de arbeidsmarkt zullen studenten dus leren hoe ze effectief kunnen werken in multiculturele economische, sociale en financiële contexten.

Leer onderwerpen

De studenten kunnen kiezen tussen twee verschillende curricula:

Management, ondernemerschap, marketing en sociale verandering (MEMS) richt zich op ondernemerschap, bedrijfsinnovatiestrategie, managementbeslissing, wereldwijd leiderschap, verandermanagement, digitaal marketingbeheer en nieuwe sociale consumptiemodellen. Studenten zullen het vermogen ontwikkelen om complexe problemen in multiculturele contexten op te lossen om toekomstige, meer bewuste ondernemers, managers en consultants te worden.

Coördinator: Prof. Mara Bergamaschi en Prof. Daniela Andreini

Management en financiering voor International Marlets (MAFIM) richt zich op internationaal handelsbeheer, internationaal bedrijfsbeheer, bedrijfsfinanciering, risicobeheer en kwantitatieve gegevensanalyse voor financiën. Studenten zullen vaardigheden en vaardigheden ontwikkelen om nieuwe kansen op internationale markten te herkennen, te analyseren en de juiste beslissing te nemen, om commerciële en financiële strategieën snel aan te passen, om zich aan te passen aan veranderingen in internationale zakelijke praktijken.

Coördinator: Prof. Giovanna Zanotti en Prof. Gianpaolo Baronchelli

Aan wie IMEF is geadresseerd

IMEF is bedoeld voor studenten die een multidisciplinaire en internationale managementvoorbereiding zoeken (financiën, internationale handel, internationale handel, management, leiderschap)

Leer methodes

De onderwijsmethoden die in IMEF worden toegepast, zijn gericht op het ontwikkelen van innovatieve kwantitatieve en kwalitatieve analysevaardigheden, samen met het vermogen om in multiculturele contexten te werken, de strategieën om op mondiale markten te opereren, de strategische en operationele instrumenten om in de financiële instellingen te werken. Om deze reden zullen instructeurs in alle cursussen innovatieve en dynamische trainingsactiviteiten aannemen, zoals laboratoria, simulaties, toespraken en case studies. Bovendien zullen bedrijven in specifieke cursussen en programma's actief deelnemen aan studenten en samenwerken om nieuwe kennis en vaardigheden samen te ontwikkelen.

Internationale kansen

IMEF neemt studenten over de hele wereld, dankzij tal van internationale programma's, zoals:

 • Boarding Pass: een internationaal zes maanden durend programma in samenwerking met Freie Universität Berlin, Iéseg University of Lille (F), Technische Universität Chemnitz (D), University of Washington Bothell (Seattle - VS).
 • Joint Master in Global Business: eenjarig programma in samenwerking met Higher School of Economics di Nizhny Novgorod (Rusland) en Johannes Kepler Universität di Linz (Oostenrijk).
 • Voor het academiejaar 2016-2017 zullen nieuwe overeenkomsten worden ondertekend, namelijk de School of Economics and Management van Genève.
 • Erasmus-stages: studenten kunnen een beurs ontvangen voor stages in een EU-land.
 • CRCC Asia: studenten kunnen een beurs ontvangen voor stages in China.
 • Euromondo: studenten kunnen een beurs ontvangen voor stages over de hele wereld

Carriere vooruitzichten

Van afgestudeerden wordt verwacht dat zij met succes concurreren voor banen in bedrijven, financiële instellingen, adviesbureaus, nationale en internationale ondernemingen, of zelfs een ondernemersactiviteit starten. 85% van de afgestudeerden in MAFIB in het Engels (vanaf 2016 IMEF) vindt een baan binnen 12 maanden sinds de afstuderen, voorbeelden van specifieke gebieden waar afgestudeerden van IMEF waardevolle bijdragen kunnen leveren zijn: manager en / of junior manager in marketing en import van digitale marketing en export junior manager

 • Ondernemersonderneming (in startups of familiebedrijven)
 • human resource manager
 • key account manager
 • verkoopsmanager
 • projectleider
 • risico manager
 • financieel analist
 • financieel adviseur
 • junior financiële manager
 • junior manager bij banken en financiële intermediairs

Toelating

Internationale studenten

Aanvragers zijn Engels niveau B2, volgens het Common European Framework of Reference for Languages (CEFR). Aanvragers moeten zich ook onderwerpen aan een individueel interview (ook via Skype) om te testen of ze voldoen aan de toelatingseisen. Volg de onderstaande links voor informatie over het aanvragen, het inschrijfformulier, de toelatingstest en de inschrijving:

 • Inkomende Erasmus-studenten - Deze cursus volgt de algemene regels van het officiële uitwisselingsprogramma. Voor meer informatie, bezoek Studiare in Italia - Toepassing IMEF en neem contact op met het internationale kantoor - of de programmadirecteur.
 • Binnenkomende Extra EU-uitwisselingsstudenten - Deze cursus volgt de algemene regels van het officiële uitwisselingsprogramma. Voor meer informatie, bezoek Studiare in Italia - Toepassing IMEF en neem contact op met het internationale kantoor - of de programmadirecteur.
 • Diploma-zoekende studenten uit een EU-land - Studenten afkomstig uit een EU-land volgen dezelfde toelatingsregels als Italiaanse studenten.

Studenten met een Italiaanse bacheloropleiding

Voor studenten met een Italiaanse bachelor in de klassen 18 of 33 (Economie en Bedrijfskunde) is een minimumcijfer van 80/110 vereist in de bacheloropleiding.

Voor studenten met een Italiaanse bachelor in andere klassen dan 18 of 33 is een minimumcijfer van 90/110 vereist in de bachelor en minimaal 60 cfu in een of meer van de volgende gebieden: minimaal 18 cfu in Economie , Bedrijfs- en managementstatistieken, wiskunde, rechten.

Alle aanvragers zijn verplicht op Engels niveau B2, volgens het Common European Framework of Reference for Languages (CEFR).

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

The University of Bergamo is located in Lombardia, a region in Northern Italy with more than 10 millions inhabitants and one of the regions with the highest GDP pro capita in Europe.

The University of Bergamo is located in Lombardia, a region in Northern Italy with more than 10 millions inhabitants and one of the regions with the highest GDP pro capita in Europe. Lees Minder