MBA

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

De life science-industrie heeft behoefte aan getalenteerde, crossfunctionele leiders

Het ontwikkelen van een nieuw biowetenschappelijk product - bijvoorbeeld een medicijn, grondstof of diagnostische marker geproduceerd met biotechnologie - en het vervolgens met succes op de markt brengen is een complex proces. Wetenschappers en ingenieurs richten zich op het vinden van geschikte stoffen en het ontwikkelen van efficiënte biotechnologische productiemethoden. Er moet in een vroeg stadium rekening worden gehouden met specifieke kadervoorwaarden, bijvoorbeeld voorschriften voor het omgaan met genetisch gemodificeerde organismen, steriele werkomstandigheden, speciale eisen voor het documenteren van werkprocessen en complexe wettelijke vergunningprocedures. Bedrijfsexperts en advocaten beoordelen de economische levensvatbaarheid van het product, houden toezicht op het licentieproces en analyseren de markt. Life science managers combineren al deze disciplines. Life Science-managers begrijpen de productieomstandigheden en de processen in de life science-industrie, zijn bekend met de licentievereisten voor life science-producten en beschikken over de nodige bedrijfsexpertise.

Ideaal voorbereid op toekomstige functies met een grotere verantwoordelijkheid

Ons studieprogramma, dat uitsluitend in het Engels wordt gegeven, is gewijd aan ingenieurs, natuurwetenschappers, bedrijfsmanagers, industriële ingenieurs en soortgelijke professionals. Het beoogt bestaande kennis toe te passen op fundamentele problemen binnen de levenswetenschappen en deze competentie aan te vullen met branchespecifieke kennis en managementexpertise. Het curriculum omvat een breed scala aan academische onderwerpen en praktische modules, zodat u de hele waardeketen vanuit verschillende perspectieven kunt begrijpen. Als afgestudeerde van dit programma ben je perfect voorbereid op een senior positie binnen een internationale werkomgeving binnen de life sciences en kun je je gemakkelijk aanpassen aan de respectieve werkprocessen.

127086_DSC125494_4000Pixel.jpg

Professionele focus vanaf het begin

Bijna elk bedrijf in de life science-industrie heeft te maken met risicobeheer, financiële planning, projectmanagement, verkoop, marketing en bedrijfsontwikkeling. Om je voor te bereiden op dergelijke taken, is project- en praktisch werk goed voor 30 procent van het studieprogramma. Naast je studie, voltooi je een persoonlijk coachingprogramma, neem je deel aan excursies naar bedrijven en onderzoeksinstellingen in de life science-industrie en woon je beurzen en conferenties bij. De klassen zijn klein en voor elke student fungeert een professor als persoonlijk mentor en academisch adviseur.

127089_DSC125601_4000Pixel.jpg

Studeer in de "Health Capital" Berlijn, de Life Science Hotspot van Duitsland

Met zijn vele biotech-, medische engineering- en farmaceutische bedrijven, onderzoeksinstituten en openbare instellingen biedt de stad je een uitstekende basis voor netwerken, stage lopen en projectwerk tijdens je studie, evenals om je carrière voort te stuwen naar hogere managementfuncties binnen de life science industrie. Het lage collegegeld van Duitsland, de veilige en comfortabele leeromgeving en uitstekende universiteiten trekken veel internationale masterstudenten aan.

Gebruik nu je carrière naar het volgende niveau

De unieke gecombineerde aanpak van het programma ontwikkelt u om de prestaties en productiviteit te verhogen als ingenieurs, natuurwetenschappers, bedrijfsmanagers, industriële ingenieurs en soortgelijke professionals in de life science-industrie.

Meer dan 95% van de MBA

Ga nu aan de slag en solliciteer online !

Meer informatie over de toelatingsprocedure , tarieven , programma-inhoud, beurzen en verdere nuttige informatie over ons programma is te vinden op onze website.

Nog vragen? Als je vragen hebt over de cursus, of als je een lid van het academische team wilt spreken, neem dan contact op via e-mail of bel op 49 30 5019 3227.

Gebruik voor meer informatie het bijgevoegde formulier of bezoek onze website href = "http://lsm.htw-berlin.de/

Andere programma's op de HTW

Zie ook ons internationale Industrial Engineering-programma, Master of Business Administration

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

With a student body of more than 13,000, the Hochschule für Technik und Wirtschaft (HTW) Berlin is the largest University of Applied Sciences in Berlin.

With a student body of more than 13,000, the Hochschule für Technik und Wirtschaft (HTW) Berlin is the largest University of Applied Sciences in Berlin. Lees Minder