Lees de Officiële Beschrijving

Sustainable Mobility Management (MBA)

TU-Campus EUREF

Sinds het academische jaar 2017/2018 biedt de Technische Universiteit van Berlijn (Technische Universität Berlin) een nieuw masterprogramma voor Duurzaam Mobiliteitsmanagement aan op de EUREF Campus in het centrum van Berlijn. De cursus richt zich op transportingenieurs, transport- en mobiliteitsexperts, planners, architecten en projectmanagers op het gebied van duurzaamheid die een diepgaande, speciale kennis willen opdoen op het gebied van duurzaam mobiliteitsmanagement.

De toenemende milieu-impact van transportsystemen, evenals hun energievretendheid, vereist nieuwe benaderingen en nieuwe concepten. Deze MBA biedt een integratief ontwerp over verschillende disciplines, waarbij verschillende perspectieven worden aangepakt. De theorie en praktijkgestuurde aanpak biedt studenten zowel een conceptueel begrip als de vaardigheden die nodig zijn om praktische problemen aan te pakken, waarbij wordt ingegaan op de behoeften van strategieontwikkeling, analyse en implementatie, complexe besluitvorming en projectbeheer.

De academische directeuren zijn professoren Dr. Hans-Liudger Dienel en Prof. Dr. Andreas Knie. De academische coördinator is dr. Massimo Moraglio.

Cursusstructuur

Het eerste semester is gewijd aan de fundamenten van de bedrijfsadministratie met een focus op mobiliteit en duurzaamheid - deze kwesties vanuit verschillende invalshoeken, zoals sociale en managementelementen, maar ook met technologische drijfveren.

In het tweede semester zijn de huidige trends, de toekomst van het vervoer en de overgang naar duurzame mobiliteit de belangrijkste concentratiegebieden. Bovendien moet rekening worden gehouden met de fijne kneepjes van mobiliteit, bestuur en beheer van complexe structuren. Een lezingenreeks biedt wereld-gebaseerde case studies.

Het derde semester is grotendeels gewijd aan de masterproef.

Extra keuzevakken worden aangeboden.

Experts

Docenten worden uitgenodigd door de internationale gemeenschap (Duitsland, Italië, Nederland, de VS en het VK, om er maar een paar te noemen) en zijn experts van universiteiten, nationale en Europese autoriteiten, evenals nationale en internationale transportbedrijven.

modules

1. Semester
1.1 Technologie (9 sp.)
1.2 Economie (6 sp.)
1.3 Zakelijk (9 ECTS)
1.4 Recht (6 ECTS)

2. Semester

2.1 Beheer (6 sp.)
2.2 Omgaan met transitie (6 sp.)
2.3 Lecture Series (6 sp.)

3. Semester

3.1Trends en Futures (6 sp.)

3.2 Masterproef (18 sp.)

Verplichte keuzevakken

4.1 Businessmodellen voor duurzame mobiliteit (6 sp.)
4.2 Innovatiemanagement (12 sp.)

4.3 Efficiëntiebeheer (12 sp.)
4.3 Beheer van ICT en mobiliteit (6 sp.)
4.4 Steden- en vervoersplanning (6 sp.)

voordelen

Autoriteiten, bedrijven en andere instanties die zich bezighouden met transport en mobiliteit moeten hun huidige strategieën heroverwegen. Elk stedelijk gebied staat voor zijn eigen specifieke uitdagingen: congestie, emissies, veiligheid, bereikbaarheid en economische implicaties zijn slechts enkele factoren die de mobiliteitssituatie verklaren die inwoners ervaren. Dit impliceert een toegenomen behoefte aan breed geschoolde, bekwame managers, die in staat zijn om deze kwesties in te kaderen met sociale verschuivingen, nieuwe technologieën en innovatieve bedrijfsmodellen.

Het TU-masterprogramma 'Sustainable Mobility Management' sluit de onderwijskloof op dit gebied en bereidt studenten voor op leiderschapsposities door mensen op te leiden die geavanceerde en duurzame mobiliteitsoplossingen kunnen leveren.

De interdisciplinaire inhoud van het programma, die de sociale, economische, technische en bestuurlijke aspecten van de duurzame mobiliteit van morgen omvat, geeft studenten en toekomstige werknemers een onderscheidend profiel en kwalificeert hen voor een leidende positie in de mobiliteitssector. Leren en studeren in kleine groepen van maximaal 30 studenten maakt individuele en uitstekende leeromstandigheden mogelijk.

De EUREF-Campus rond de Gasometer in Berlijn-Schöneberg biedt unieke en aantrekkelijke lokale omstandigheden. Studenten die de toekomstige energiedeskundigen zijn, leren in nauwe samenwerking met toonaangevende bedrijven en instellingen op de EUREF-Campus om kennis te maken met praktische projecten op het gebied van duurzame mobiliteit.

De praktische en technische kennis wordt verder verbeterd door verschillende excursies naar relevante instellingen en transportbedrijven.

Aan het einde van het MBA omvatten mogelijke sectoren van de werkgelegenheid, maar zijn niet beperkt tot, het ontwerp van voertuigen en duurzame mobiliteitsdiensten; infrastructuur of transportdienst, operaties en administratie; planning, ontwikkeling, marketing of regulering van transportnetwerken; auditing of management van het beleid voor duurzame ontwikkeling in een bedrijf of publieke en private instellingen.

Collegegeld

Het collegegeld voor het masterprogramma bedraagt ​​15.000 euro (5.000 per semester) inclusief de reguliere administratie (inschrijving / registratie) van momenteel 306.99 euro per semester.

De administratiekosten omvatten het zogenaamde semester-ticket voor het gebruik van de OV-dienst in Berlijn (tariefzones ABC).

Toepassing

De deadline voor aanmelding is 30 april van elk jaar.

U kunt ons uw aanvraagdocumenten toezenden van februari tot april 2019 voor het volgende academische jaar 2019/2020 vanaf oktober 2019.

Volgende documenten zijn vereist:

  • Motivatiebrief in het Engels (max. 1 pagina A4)
  • Tabular CV, met informatie inclusief educatieve en professionele achtergrond
  • Universitair diploma erkend door Duitse universiteiten (minstens 210 ECTS)
  • Bewijs van werkervaring van ten minste een jaar na afronding van de studies, bij voorkeur op de relevante gebieden van vervoer en planning
  • Bewijs van Engelse taalvaardigheid op niveau B2 (of hoger) van het Gemeenschappelijk Europees Referentiekader voor Talen (CEFR) (niet vereist voor de middelbare school in het Engels)
  • Verdere documenten, zoals referenties, kunnen worden ingediend.


Als u vragen hebt over de sollicitatieprocedure, kunt u contact opnemen met mevrouw Laura Lehmann: laura.lehmann.1@campus.tu-berlin.de

Opleiding te volgen in:
Engels

Zie 2 andere vakken van TU-Campus EUREF »

Laatst bijgewerkt op December 9, 2018
Deze cursus is Campus based
Begindatum
Oct. 2019
Duration
3 semesters
Voltijd
Prijs
15,000 EUR
Op locaties
Op datum
Begindatum
Oct. 2019
Aanmeldingslimiet

Oct. 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum