MASTERSTUDIES

4 MA's in Decorontwerp 2020

Studenten die een MA behalen, investeren in hun persoonlijke carrière door geavanceerde kennis en vaardigheden te verwerven in een gekozen specialisatie. De graad kan worden gebruikt om betere banen te krijgen of de basis leggen voor verdere studies op doctoraal niveau.

Wat is een MA in Stage Design? Een scenograaf is verantwoordelijk voor het creëren van "af en toe een spatie" op locaties zoals theater, film, televisie en tentoonstellingen. Een tak van theaterkunsten, de carrière combineert creativiteit, visualisatie, architectonisch ontwerp en historische nauwkeurigheid om een ​​moment in ruimte en tijd te produceren dat de prestaties die het ondersteunt, verbetert. Ontwerpers werken nauw samen met regisseurs om de functionaliteit te waarborgen. Studenten zullen theaterkunsten, verlichting, kostuum- en decorontwerp, scriptanalyse en geschiedenis van drama bestuderen. Cursussen kunnen computertechnologie en instructie in de programma's omvatten die worden gebruikt om theatermodellen en sets te maken.

Voordelen van het nastreven van de graad kunnen zowel op persoonlijk als op professioneel niveau worden bekeken. Menselijke interacties kunnen worden verbeterd door de studies en simulaties van het werken met bestuurders. Probleemoplossende tactieken, het vermogen om compromissen te sluiten en communicatieve vaardigheden zijn allemaal verhoogd.

De kosten van het programma variëren sterk van school tot school, afhankelijk van de locatie en de curriculumvereisten. Studenten moeten hun alternatieven onderzoeken en de beste optie kiezen voor hun individuele behoeften.

Carrières zijn er in overvloed voor MA-afgestudeerden, omdat specialisten in ontwerp nodig zijn in alle soorten dramatische productie. Setontwerpers kunnen worden ingehuurd om het eerste concept te bieden, historische tijdperken te onderzoeken, schaalmodellen te maken, noodzakelijke rekwisieten te verkrijgen, bouwploegen te begeleiden en de verdeling te overzien nadat de show is voltooid. Jobs is ook beschikbaar in toneelverlichting, kostuumontwerp en computerontwerp. Daarnaast zijn ontwerpers nodig voor tentoonstellingen, spektakels, parades en andere shows. Afgestudeerden zijn ook gekwalificeerd als consultants of kunnen worden ingehuurd door ontwerpbureaus.

Zet de eerste stap om je carrière te verbeteren via een MA in Stage Design. Zoek naar je programma hieronder en neem rechtstreeks contact op met het opnamekantoor van de school van je keuze door het leadformulier in te vullen.

4 Resultaten in Decorontwerp Filter

Master of Arts in Set Design

Rome University of Fine Arts (RUFA)
MA
<
Voltijd
<
2 jaren
Italiaans
Campus

Je zult je opleiding verder verfijnen tot een hoge mate van technische en ontwerpspecialisatie. Gedurende je gehele opleiding, word je ondersteund door een goed gestructureerd ...

Lees meer

Master of Arts in Design voor theater, film en televisie - productieontwerp

Aalto University
MA
aug 2020
<
Voltijd
<
2 jaren
Engels
Campus

De belangrijkste in productieontwerp omvat het opleiden van artistieke ontwerpers die verantwoordelijk zijn voor de visuele, operationele en productie-entiteit van filmproduct ...

Lees meer

Master of Arts (MA) in de derde fase Design & Fashion Design

University of Arts in Poznan
MA
okt 2020
<
Voltijd
Campus

Afdeling Scenografie aan de Faculteit Architectuur en Design bestaat uit vijf ontwerpen studio's, die een interdisciplinair ontwerpen en artistiek educatief werk gericht o ...

Lees meer

Ma / MFA scenografie

The Royal Central School of Speech and Drama, University of London
MA
<
Voltijd
Engels
Campus

Deze cursussen benaderen scenografie van meerdere praktische en theoretische perspectieven om nieuwe kansen voor de prestaties design, experimenten en auteurschap te creëren. ...

Lees meer