MASTERSTUDIES

2 MA Opleidingen in Choreografie 2020

Voor studenten met een bachelordiploma die hun opleiding willen voortzetten, is een Master of Arts de volgende stap. Deze programma's bestrijken tal van kunst- en menswetenschappen en duren in het algemeen minder dan drie jaar.

Wat is een MA in choreografie? Deze cursus is ideaal voor getrainde dansers die meer willen leren over het lesgeven en creëren van dansnummers. De lessen kunnen danstheorie en geschiedenis omvatten, evenals verschillende soorten bewegingen. Studenten krijgen vaak een beter inzicht in de danscultuur en dansvormen over de hele wereld. Ze kunnen hun studies misschien concentreren op één bepaald type choreografie. Naast muziek en beweging, kunnen cursussen raken aan lichamelijke gezondheidsproblemen, zoals flexibiliteit en spierontwikkeling.

Het beëindigen van een dergelijk dansprogramma zal afgestudeerden voorzien van tal van vaardigheden, waaronder communicatie, verbeterde danstechniek en cultureel bewustzijn. Deze vaardigheden dienen individuen goed in de dansstudio evenals in vele andere creatieve en professionele inspanningen.

Om erachter te komen hoeveel een MA-programma kost, moeten studenten de duur van een bepaalde cursus kennen, evenals het algemene collegegeld aan een bepaalde universiteit. Deze informatie kan worden verzameld door contact op te nemen met een Admissions Office.

Voor een persoon die op zoek is naar een carrière in de dans, kan een Master in Arts in Choreography veel kansen bieden. Sommige studenten gaan werken als professionele dansers of als choreografen voor professionele shows. Deze graad kan afgestudeerden in staat stellen om hun eigen choreografie te geven, evenals de danstheorie en andere op tekst gebaseerde onderwerpen. Onderwijsposities zijn beschikbaar bij zowel openbare universiteiten als privé-programma's. Sommige choreografen gaan misschien hun eigen studio's open, huren ruimte en geven les in hun favoriete dansstijl.

Een Master of Arts in Choreography kan worden behaald aan universiteiten over de hele wereld. Ga voor meer informatie naar je programma hieronder en neem rechtstreeks contact op met het opnamekantoor van de school van je keuze door het leadformulier in te vullen.

2 Resultaten in Choreografie Filter

Meester in choreografie

Fontys University of Applied Sciences
MA
sep 2021
<
Deeltijd
<
24 maanden
31 jan 2021
Engels
Campus

Deze part-time 2-jarige innovatieve Joint Degree Master Choreography wordt gezamenlijk uitgevoerd door Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam en Fontys Hogeschool voo ...

Lees meer

MFA in choreografie

University of Roehampton London
MA
sep 2020
<
Voltijd
<
2 jaren
Engels
Campus

Ontwikkel uw choreografische identiteit gedurende twee volledige jaren als onderdeel van een creatieve, collaboratieve en ondersteunende omgeving.

Lees meer