MA programma 's

Master of Arts (MA afgekort of MA) programma's zijn graduate-level studies die door universiteiten over de hele wereld worden toegekend. Een Master of Arts volgen kan je vele voordelen opleveren, variërend van verbeterde carrièremogelijkheden tot vaardigheden in het oplossen van problemen en vaardigheden op het gebied van besluitvorming.

Daarnaast kan een Master of Arts leiden tot een post-graduate studie in een PhD programma. Gespecialiseerde onderwerpen binnen disciplines in de Kunst, Geesteswetenschappen, Sociale Wetenschappen en soms ook de Business en Recht passen binnen het brede scala van Bachelor of Arts. MA studenten moeten vaak een compleet onderzoek doen en een thesis presenteren voordat zij hun diploma in ontvangst mogen nemen.

Het brede scala aan Master of Arts programma's kan overweldigend zijn - maar laat je hier niet door afschrikken! Begin jouw zoektocht door hier naar de lijst met de meest populaire Master of Arts programma's te kijken.

Recent Toegevoegde Masters of Arts

University of Bucharest

Master Of Arts In Political Science - Comparative Politics

Maart 24, 2018
Het tweejarige masterprogramma in vergelijkende politiek dat in het Engels wordt gegeven aan de faculteit Politicologie van de University of Bucharest is een van de weinige in zijn soort in Centraal-, Oost- en Zuidoost-Europa. Het programma biedt studenten een intellectueel stimulerende analyse van de belangrijkste kwesties in de regionale en Europese… [+] politiek, zoals de veranderende dynamiek van de staatsmacht, de dimensies van regimeverandering en de uitdaging die staten stellen door etnonationalisme en politieke radicalismen. Het programma ligt op schema om te worden van de elite graduate-programma's van de University of Bucharest in termen van internationalisering en academische uitwisselingen van de EU. Een breed scala aan academische en institutionele partnerschappen zorgt voor verbeterde professionele vaardigheden voor toekomstige studenten. [-]

Hyper Island

MA Digital Management Parttime Stockholm

Maart 23, 2018
De MA in Digital Management geeft je de vaardigheden en kennis die je nodig hebt om verandering in een digitale wereld te stimuleren. Je zult studeren terwijl je werkt en de inzichten en lessen toepassen om disruptieve bedrijfsoplossingen te ontwikkelen.

Sheffield Hallam University

MA Design

Maart 21, 2018
Deze cursus maakt deel uit van het Sheffield Institute of Arts (SIA), een verbazingwekkende, diverse gemeenschap van makers - waar medewerkers, studenten en partners als gelijken werken om echte innovatie en creativiteit te leveren. Het is een van de oudste kunst- en ontwerpscholen in het Verenigd Koninkrijk en lid van DESIS, een wereldwijd netwerk… [+] van sociale innovatie en duurzaamheid. MA Design is een interdisciplinair programma met acht individuele cursussen die een ethos van sociale en culturele innovatie bevorderen. [-]

Universiteiten in Nederlanden

Locatie wijzigen

Wat is een Master of Arts studie?

Afgeleid van het Latijnse Magister Artium is een Master of Arts (afgekort als MA, M.A. of AM) een diploma dat wordt afgegeven door universiteiten van over de hele wereld. De meeste Master of Arts programma's vallen onder één van de volgende academische groepen: geesteswetenschappen, geografie, antropologie, sociale wetenschappen, communicatie, taalkunde en op sommige universiteiten theologie of verpleegkunde. Een MA verschilt van een Master of Science (MSc), aangezien dat een diploma is voor afgestudeerden binnen de bètawetenschappen, engineering, techniek, geneeskunde en soms ook de business. Een Master of Arts geeft je een breed kennisniveau binnen een specifieke discipline, studiegebied of interdisciplinair veld.

Wat zijn de voordelen van een Master of Arts?

Er is een aantal meetbare voordelen aan het volgen van een Master of Arts, die zowel professionele, persoonlijke als academische motivaties kunnen bevredigen. Afgestudeerden met een MA worden vaak gezien als mensen met een hoge kwalificatie binnen hun vakgebied en ze worden vaker in overweging genomen wat betreft carrièrekansen, in vergelijking met afgestudeerden met een BA of een diploma van het middelbaar onderwijs. De disciplines die binnen een Master of Arts vallen bieden specialisten op deze gebieden de mogelijkheid om te kiezen uit een breed scala aan carrièremogelijkheden. De uitdagingen die je tegenkomt tijdens het voltooien van een Master of Arts bereidt studenten voor op het aanpakken van professionele uitdagingen gedurende hun hele carrière. Het onafhankelijke onderzoek dat MA studenten normaal gesproken moeten doen voor een scriptie verrijkt ze met onderzoeksvaardigheden die ze tijdens al hun toekomstige werkzaamheden in kunnen zetten.

Wat leer je tijdens een Master of Arts?

Master of Arts studies worden aangeboden binnen een aantal disciplines, vakgebieden en specialisaties. Binnen de geesteswetenschappen worden MA studies aangeboden op het gebied van literatuur, geschiedenis, talen, religie, de klassieken, filosofie, beeldende kunst en podiumkunsten. Master of Arts studies richten zich meestal op een specifiek onderwerp binnen die disciplines. Zo zou men een MA in Kinderliteratuur, een MA in de Russische cultuur en de kunsten, een MA in Politicologie en Rechtstheorie of een MA in Bijbelse Literatuur kunnen volgen. Er zijn ook Master of Arts programma's op het gebied van geografie, antropologie en sociale wetenschappen, zoals bijvoorbeeld een MA in Sociale en Culturele Geografie of een MA in Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie.

Wat voor carrièremogelijkheden kun je verwachten met een Master of Arts?

Aangezien een Master of Arts je een hogere mate van specialisatie binnen een bepaald gebied geeft in vergelijking met een bachelor, heb je met een MA betere carrièrekansen. Werkende professionals die al enige ervaring hebben opgebouwd binnen hun vakgebied kunnen in aanmerking komen voor een promotie door middel van het verkrijgen van een MA. Master of Arts studenten die rechtstreeks uit een bachelor opleiding komen zullen merken dat ze vaak in aanmerking komen voor de meer gevorderde, hogere betaalde banen nadat ze zijn afgestudeerd.

Wat zijn de kosten van een Master of Arts studie?

Het collegegeld en de kosten verbonden aan een Master of Arts variëren sterk tussen verschillende universiteiten en verschillende landen. Sommige private en publieke organisaties en afdelingen van universiteiten bieden financiële bijstand in de vorm van een beurs, collegegeld vergoedingen of toelagen voor Master of Arts studenten. Secretariaten van afzonderlijke universiteiten kunnen je meer informatie geven voor wat betreft de kosten van het volgen van een MA programma.

Waarom een Online Master of Arts studie volgen?

Er is een aantal voordelen aan het volgen van een Online Master of Arts. Online studeren geeft je de kans om studeren en werken te combineren, wat een enorme opluchting kan zijn voor het budget van studenten. Online Master of Arts studenten kunnen gebruik maken van technologie en e-learning om op die manier zeer relevantie technische vaardigheden aan te leren in aanvulling op hun vakken. Directe communicatie met je docent is soms zelfs haalbaarder in een online Master of Arts programma.

Hoe verschillen Master of Arts studies van elkaar in verschillende landen?

In sommige landen bieden universiteiten Master of Arts studies aan die in andere landen weer als Master of Science of Master of Philosophy programma's worden beschouwd. In veel landen zullen studenten Filosofie bijvoorbeeld een MA krijgen na afronding van hun studie. In het Verenigd Koninkrijk, Canada, Australië, Finland, Noorwegen, Hong Kong, Spanje, Maleisië en enkele andere landen wordt echter een Master of Philosophy aangeboden. In sommige landen kan een Master of Arts in Law worden aangeboden, soms als een alternatief voor de conventionele Master of Laws (LL.M.). Je kunt hier direct meer te weten komen over de verschillende Master of Arts programma's in verschillende landen over de hele wereld!