MA-programma in vrede en conflictbeheer

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Programma beschrijving

De Faculteit der Sociale Wetenschappen is verheugd een rigoureus eenjarig internationaal graduate programma in Peace and Conflict Management aan te kunnen bieden . Bekeken door zowel internationale als regionale lenzen, zal het veld van conflictbeheersing worden onderzocht in zijn vele facetten, met speciale aandacht voor het bredere conflict in het Midden-Oosten, terwijl conceptuele, praktische en vergelijkende elementen van conflictbeheersing van andere mondiale conflicten worden onderzocht.

Als een diep verdeelde samenleving en een land in een langdurig conflict met andere landen in de regio, is Israël een unieke omgeving voor een programma waarvan het doel is studenten in staat te stellen te begrijpen hoe conflicten zich vanuit het basisniveau ontpoppen en door de hallen van de overheid omhooggaan. voor de internationale gemeenschap. Israël biedt uitstekende veldstudiemogelijkheden die studenten in staat stellen om te zien hoe pogingen om conflicten te beheersen en co-existentie, wederzijds begrip en vredesprocessen te bevorderen zich daadwerkelijk ontwikkelen en wortel schieten, en is een realistisch werklaboratorium voor geavanceerde internationale en Israëlische studenten, het aanbieden van ontmoetingen met aanhoudende conflicten evenals succesvolle en mislukte pogingen om vrede te bereiken.

Wat ga je studeren

Het interdisciplinaire studieprogramma omvat cursussen in politieke wetenschappen, internationale betrekkingen, psychologie, sociologie, communicatie, geschiedenis en regionale studies. Inbegrepen in de studie zijn een aantal veldtochten door heel Israël om zo vertrouwd te raken met bepaalde aspecten van het lokale conflict. Er is ook een practicumonderdeel in NGO's met betrekking tot aspecten van vredesopbouw en conflictbeheersing; doordachte simulaties van besluitvormingsprocessen, onderhandelingen en conflictbeheersing; en gastcolleges gegeven door activisten, beoefenaars, politici, diplomaten, academici en voormalige militaire functionarissen.

In de loop van drie semesters zullen we bronnen, typen en niveaus van conflicten bestuderen, waarbij studenten vertrouwd raken met hulpmiddelen om hun ontwikkeling te traceren. Het curriculum is gericht op conflictbeheersing en biedt studenten praktische handvatten bij het bevorderen van vredesprocessen. Onderzoeksmethodologie en veldpracticum zijn ook inbegrepen.

getuigenissen

Alex Gorman, Verenigde Staten - Vrede en conflicthantering- Cohort 2017-2018:

"Mijn diploma zal me helpen met mijn toekomstplannen omdat het erg interdisciplinair is, het zal me helpen om precies te krijgen waar ik naartoe wil, het zal me helpen en me uitdagen om een betere professional te worden in de academische wereld"

Uta Freyer, Duitsland - International MA in Peace

"Het programma was geweldig en het jaar in Haifa was het beste jaar van mijn leven. Het team van de International School slaagde erin om de perfecte klas te creëren, ongeveer 20 klasgenoten van over de hele wereld, van alle continenten, warme, kleurrijke, creatieve mensen , verschillende academische achtergronden. "

"In mijn studie aan de Universiteit van Haifa heb ik echt mijn academische niveau gepusht en dat heeft mijn zelfvertrouwen, ook als vrouw, verbeterd om een internationale carrière te maken."118419_ScreenShot2019-07-15at3.46.13PM.png

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The University of Haifa is the leading university in Israel in the fields of humanities, social sciences, marine research, and education. It is home to 7 faculties, 8 schools and 72 research centers.

The University of Haifa is the leading university in Israel in the fields of humanities, social sciences, marine research, and education. It is home to 7 faculties, 8 schools and 72 research centers. Lees Minder