Het Zwitserse centrum voor conflictresearch, -beheer en -oplossing aan The Hebrew University of Jerusalem biedt een prestigieus MA-programma van een jaar in het Engels.

Het programma stelt studenten in staat om de gebieden van conflicttransformatie, oplossing, probleemoplossing en onderhandelingen te verkennen. Studenten worden blootgesteld aan theorieën en praktijken van het beheren en oplossen van binnenlandse en externe conflicten in het algemeen, en in het bijzonder in Israël. De methoden, technieken en strategieën die kunnen helpen conflicten te beheersen en op te lossen, worden bestudeerd vanuit verschillende disciplinaire gezichtspunten, waaronder politieke wetenschappen, internationale betrekkingen, sociale psychologie, internationaal recht, communicatie, digitale media, sociologie en Israëlstudies. Het programma omvat theoretische en methodologische cursussen en seminars, maar ook workshops waarbij studenten vaardigheden verwerven voor conflictbeheersing en -oplossing, en lezingen van vooraanstaande academici en professionals in het veld. Door zijn unieke setting en locatie biedt het programma ook 'hands-on' ervaringsleren - ontmoetingen en het volgen van de sporen van conflict en diversiteit, door studiereizen, praktische 'on-site' training en ontmoetingen met belangrijke mensen, inclusief beleidsmakers, politieke leiders, activisten en meer.

Het bestuderen van de conflictoplossing in Israël en The Hebrew University of Jerusalem biedt een unieke kans voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het veld en een diverse omgeving met studenten van verschillende nationaliteiten en religies. In het eerste jaar dat het programma loopt, hebben we studenten met verschillende academische achtergronden die uit Brazilië, Canada, China, Dominicaanse Republiek, Spanje, Zuid-Afrika, Oost-Jeruzalem en de VS kwamen.

Studieprogramma

Studenten moeten 36 credits behalen in 2 semesters (een academisch jaar).

practicum

Als onderdeel van het Zwitserse Center for Conflict Research, Management en Resolution Masters Studies-programma bieden we onze studenten de mogelijkheid om deel te nemen aan een stageprogramma. Het doel is om de kennis van de deelnemers te verrijken met betrekking tot het beheer en de oplossing van conflicten, om hun blootstelling aan werk in de sociale en publieke sector te vergroten, en vooral om hen in staat te stellen goede vaardigheden op die gebieden te verwerven.

Deelname aan het stageprogramma omvat een selectieproces en alleen excellente studenten worden geaccepteerd. Het stageprogramma wordt bijna een decennium lang uitgevoerd in een kader van een groter project aan de Hebreeuwse faculteit sociale wetenschappen. Het Zwitserse centrum is baanbrekend in het toepassen van dit programma op uitstekende Masters-studenten.

Dr. Maya De Vries begeleidde onze studenten tijdens de stage en schreef een samenvatting over de ervaring:

Dit jaar waren we in staat om onze studenten te integreren in uitstekende stages zoals The Knesset, het Israëlische Centrale Bureau voor de Statistiek, het Knesset TV-kanaal, de Strategische Afdeling binnen het kantoor van de President van de Staat Israël, de Gemeente van Jeruzalem en meer.

Als onderdeel van de stage zijn de studenten verplicht deel te nemen aan een academische cursus die is onderverdeeld in klassevergaderingen en 'één-op-één'-vergaderingen. Naast hun praktische werk wordt van de studenten verwacht dat zij een scriptie indienen die rechtstreeks betrekking heeft op hun stage. Vandaar dat gedurende de cursus de studenten werden blootgesteld aan verschillende onderzoeksmethoden, gericht op kwalitatieve methoden. Op deze manier werkten de studenten intensief, het hele jaar door aan het vinden van een onderzoeksvraag, het kiezen van een juiste methode en het maken van de onderzoekslijn.

Aan het einde van het academisch jaar presenteerden de studenten hun onderzoek in de vorm van een poster als onderdeel van een formele afstudeerceremonie.

Opleiding te volgen in:
Engels
Laatst bijgewerkt op June 22, 2019
Deze cursus is Campus gesitueerd
Begindatum
okt 27, 2019
Duration
1 jaar
Voltijd
Prijs
10,000 USD
de prijs heeft alleen betrekking op het collegegeld
Deadline
Juli 31, 2019
Op locaties
Op datum
Begindatum
okt 27, 2019
Einddatum
Juni 30, 2020
Aanmeldingslimiet
Juli 31, 2019

okt 27, 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Juli 31, 2019
Einddatum
Juni 30, 2020