MA-programma in archeologie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Programma beschrijving

Zowel op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO als in een biosfeerreservaat onthult het gebied van de berg Karmel een bijna 500.000 jaar durende opeenvolging van menselijke evolutie blootgelegd in grotten, schuilplaatsen in de rotsen en openluchtlocaties langs bergvalleien en de nabijgelegen kustvlakte. In tegenstelling tot andere regio's in de wereld, bewaren de belangrijkste locaties van Mount Carmel, zoals de grotten van Tabun en Skhul , het bewijs van zowel moderne menselijke als Neanderthalers, op locaties op minder dan 100 meter van elkaar. Als zodanig bevindt de universiteit van Haifa zich bovenop de Carmelberg en biedt deze studenten een ideale omgeving voor de studie van de prehistorische archeologie en een onmisbare gelegenheid om deel te nemen aan veldonderzoek in het hele historische landschap van Israël.

Na afronding van het programma, zullen de studenten een Master of Arts in Archaeology van de Faculteit der Geesteswetenschappen en de Afdeling Archeologie worden toegekend.

Wat ga je studeren

Het programma richt zich op de prehistorie en paleomilieu van de berg Karmel regio en elke student kan kiezen om zich te specialiseren in een van de vele relevante onderwerpen, zoals lithische, faunale, geologische en palynologische studies. Studenten zullen profiteren van een rijke verscheidenheid aan cursussen gericht op prehistorische studies , evenals van een reeks van extra belangrijke onderwerpen, waaronder milieu-archeologie; archeologische theorie en methode; en archeologie van de zuidelijke Levant. Het eenjarige programma wordt in het Engels gegeven gedurende drie opeenvolgende semesters van oktober tot september.

Studenten die het proefschrift willen vervolgen, moeten binnen één jaar nadat ze hun studie hebben voltooid een proefschrift indienen en mogelijk nog een of twee semesters op de universiteit blijven.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The University of Haifa is the leading university in Israel in the fields of humanities, social sciences, marine research, and education. It is home to 7 faculties, 8 schools and 72 research centers.

The University of Haifa is the leading university in Israel in the fields of humanities, social sciences, marine research, and education. It is home to 7 faculties, 8 schools and 72 research centers. Lees Minder