MA muziekproductie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Cursus details

Bouw je praktische en theoretische ervaring op in de creatieve en innovatieve toepassingen van muziektechnologie in een studio-omgeving. Deze cursus geeft je de vaardigheden om je ambitie verder te ontwikkelen en geeft je het vertrouwen om voor grote platenmaatschappijen en artiesten in verschillende genres te werken.

Je werkt samen met ervaren professionals uit de sector en onderzoekt de technische en creatieve aspecten van opnemen, arrangeren, mixen en masteren om een ​​breed scala aan commerciële en niet-commerciële partituren te ontwikkelen.

Je hebt toegang tot een suite van professionele muziekstudio's van hoge kwaliteit, goedgekeurd door JAMES, de accrediterende instantie van de Music Producers Guild en de Association of Professional Recording Services.

Naast een bekwaam en ervaren docententeam, leert u ook van gastsprekers uit de muziek-, film- en televisie-industrie. We hebben fantastische verbindingen met lokale en nationale muziek-, kunst- en festivalorganisaties, die verschillende mogelijkheden bieden om je kennis en praktische vaardigheden te testen.

Voordelen van de cursus

Je leert van regelmatige gastsprekers uit de muziek- en filmindustrie en een zeer bekwaam en ervaren docententeam. We hebben fantastische verbindingen met lokale en nationale muziek-, kunst- en festivalorganisaties, die ervoor zorgen dat je het meeste uit de cursus haalt.

Artist in Residence-programma

Het Artist in Residence-programma biedt onze studenten de kans om met professionele artiesten samen te werken en laat hen proeven hoe het is om aan een professioneel muziekproject te werken. Tot nu toe hebben we artiesten Chris TT, Ian Prowse, I Monster, Tom Williams en Utah Saints verwelkomd.

Toelatingseisen

Vereisten: Kandidaten moeten ten minste een tweede klas graad hebben in de verwante vakken muziek, muziekproductie of audiotechnologie, ten minste een tweedeklas onderscheiding in een niet-verwant onderwerp, ondersteund door bewijs van geschiktheid voor het onderwerp dat wordt aangevraagd , of een gelijkwaardige ervaring of training hebben, normaal gesproken vanuit de werkomgeving. Alle toepassingen moeten worden ondersteund door een referentie, hetzij academisch of professioneel. Alle aanvragers moeten voldoen aan onze universitaire Engelse taalvereisten.

IELTS:

IELTS 6.0 zonder vaardigheden onder 5.5, of een gelijkwaardige kwalificatie. De universiteit biedt uitstekende ondersteuning voor elke sollicitant die mogelijk aanvullende Engelse taalcursussen moet volgen.

VOLWASSEN AANVRAGERS

Onze universiteit verwelkomt aanvragen van volwassen aanvragers die academisch potentieel aantonen. We hebben meestal wat bewijs nodig van recente academische studie, bijvoorbeeld het voltooien van een toegangscursus, maar recente relevante werkervaring kan ook worden overwogen. Houd er rekening mee dat voor sommige van onze professionele cursussen alle aanvragers moeten voldoen aan de opgegeven toegangscriteria en in deze gevallen kan werkervaring niet als vervangend worden beschouwd.

Als u via deze route wilt solliciteren, moet u verwijzen naar ons beleid inzake universitaire erkenning van voorafgaande leren dat beschikbaar is op onze website.

Houd er rekening mee dat alle aanvragers van onze universiteit moeten voldoen aan onze standaard Engelse taalvereisten van het GCSE-niveau C of gelijkwaardig, variaties hierop zullen worden vermeld in de individuele cursusvereisten.

Baanperspectieven

Je cursus zal carrièremogelijkheden bieden in muziekproductie, interactieve media, televisie, radio, onderzoek en onderwijs. Het integreert ook goed met digitale animatie en video, games en de bredere muziek- en audio-industrie, zodat u goed geplaatst bent om vooruit te komen in deze competitieve gebieden.

  • Muziekproducent
  • Muziektechnoloog
  • performer

Carriere advies

Ons toegewijde team voor banen en carrières biedt deskundig advies en een groot aantal middelen om u te helpen bij het kiezen en verkrijgen van werk. Of u nu in uw eerste of laatste jaar zit, u kunt met medewerkers van ons Carrièrebureau praten die u advies kunnen geven bij het schrijven van een CV voor het zoeken naar een baan.

Vergoedingen en financiering

VK & EU

Het collegegeld voor het jaar voor studenten is £ 6500. Het bedrag dat u betaalt, kan elk jaar stijgen om rekening te houden met de gevolgen van inflatie.

Internationale

Het collegegeld voor het jaar voor studenten is £ 11500. Het bedrag dat u betaalt, wordt voor elk jaar van uw cursus op dit niveau vastgesteld.

uitrusting

Muziekstudio's

Schrijf, mix, produceer en neem je eigen muziek op in onze state-of-the-art studio's. Je zult in de voetsporen treden van BRIT Award-winnende muzikanten Piers Aggett en Kesi Dryden, van Rudimental, die beiden aan de universiteit studeerden.

Headingley Campus

Onze historische Headingley Campus ligt in een park van 100 hectare met gemakkelijke toegang tot het centrum van Leeds.

Bibliotheek

Onze bibliotheek is 24 uur per dag, zeven dagen per week, elke dag van het jaar geopend en biedt u toegang tot gespecialiseerde boeken en tijdschriften, leerruimtes, computers, multimediafaciliteiten en verhuur van media-apparatuur. Tienduizenden digitale bronnen van onze bibliotheek, waaronder e-boeken, ejournals en databases, kunnen online worden geopend op een tijd en plaats die bij u past.

Gym- en sportfaciliteiten

Fit blijven is eenvoudig bij Leeds Beckett - onze fitness-suites zijn gemakkelijk bereikbaar, uitgerust met de nieuwste technologie en beschikbaar voor alle sportleden.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Studying at Leeds Beckett University you will be in the centre of an exhilarating community and be part of a social and economic environment that is shaping the city of Leeds for the future.

Studying at Leeds Beckett University you will be in the centre of an exhilarating community and be part of a social and economic environment that is shaping the city of Leeds for the future. Lees Minder
Leeds , UK Online + 1 Meer Minder