MA mensenrechten, globalisering en rechtvaardigheid

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Het onderwerp mensenrechten staat centraal in de hedendaagse politiek, filosofie en wetgeving en is een van de belangrijkste discoursen van onze tijd. Het primaire doel van de MA in mensenrechten, globalisering en rechtvaardigheid (HRGJ) cursus is om u een intensieve periode van studie te geven waarin praktische en theoretische inzichten van mensenrechtenwetgeving, politiek en filosofie, op binnenlands, regionaal en internationaal niveau kunnen worden ontwikkeld levels. De cursus beoogt ook belangrijke kritische perspectieven te bieden op mensenrechtentheorie en -praktijk, met name op basis van feministische en postkoloniale kritieken om zich in te laten met vraagstukken van gender, seksualiteit, ras, klasse, etniciteit, religie en macht in relatie tot de verwezenlijking van mensenrechten. Gezamenlijk onderwezen door de School of Law and School of Politics, Philosophy, International Relations and Environment (SPIRE), neemt de HRGJ-cursus een interdisciplinaire en intersectionele benadering van de studie van mensenrechten.

Stage programma

Als onderdeel van onze zorg om de ervaring van onze studenten op het gebied van mensenrechten te ontwikkelen, een van onze oprichtende cursistleden en al lang bestaande leden van de VN-commissie voor de uitbanning van rassendiscriminatie (CERD), zal professor Patrick Thornberry de studenten ontvangen bij de Commissiesessies in Genève.

Cursusstructuur

Het programma bestaat uit 3 kernmodules en 5 keuzemodules.

Je schrijft 8 module-essays en een proefschrift van tussen de 15.000-20.000. woorden.

Academische toelatingseisen

Dit programma staat open voor afgestudeerden met een eerste of tweede klasse graad of equivalent in een relevant onderwerp.

Toetredingsvereiste voor de Engelse taal voor internationale studenten

Kandidaten voor wie Engels niet de eerste taal is, moeten een bewijs van kwalificatie in de Engelse taal verstrekken, tenzij ze in het bezit zijn van een eerdere graad die in het Engels is onderwezen en onderzocht. De minimum score is academische IELTS 6.5 (zonder subtest onder 5.5) of gelijkwaardig.

Careers

HRGJ rust studenten uit voor een loopbaan op een aantal gebieden, zoals de juridische praktijk, mensenrechtenonderzoek, beleidswerk, internationale ontwikkeling, journalistiek, gemeenschapscampagnes, enz.

De universiteit heeft een Carrière- en Employability-team dat je kan adviseren en begeleiden over je toekomstige carrière. Het team biedt gespecialiseerde workshops aan, bijvoorbeeld 'Opties met postdoctorale studie' en doorgaan met je doctoraat ', en kan je ook individueel ontmoeten om begeleiding en ondersteuning te bieden bij het ontwikkelen van je carrière. We houden ook regelmatig carrièrebeurzen op de campus en informele evenementen waar je werkgevers kunt ontmoeten. U krijgt ook toegang tot onze database met vacatures en digitale bronnen, zoals online psychometrische tests.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Whether you’re considering a foundation course or an undergraduate degree, a master's or a PhD, Keele is a place where students thrive - we're proud to be joint No.1 in England for Course Satisfaction ... Lees meer

Whether you’re considering a foundation course or an undergraduate degree, a master's or a PhD, Keele is a place where students thrive - we're proud to be joint No.1 in England for Course Satisfaction in the Guardian University League Table 2019, in addition to having been ranked No.1 in England for student satisfaction in the 2018 National Student Survey, of broad-based universities. We were also awarded Gold in the recent Teaching Excellence Framework. Lees Minder