MA inclusie en speciale onderwijsbehoeften en beperkingen (ISEND)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

 • De University of Derby staat in de TOP-18 van British Universities in Educational Sciences (Guardian, 2018).
 • Het innovatieve MA ISEND-programma is ontworpen om op de hoogte te zijn van internationale en nationale onderzoeken en praktijken op het gebied van inclusie en speciale onderwijsbehoeften en beperkingen.
 • 250 uren stage-ervaring in samenwerkende instellingen voor speciaal onderwijs, volledig geïntegreerd in het studieprogramma.
 • De nieuwe MA ISEND voldoet aan de vereisten van het Griekse instituut voor onderwijsbeleid voor erkenning van niveau 7 (Master) voor SEND.
 • Zeer interactieve en ervaringsgerichte onderwijs- en leerbenadering, met studenten-professionals uit verschillende onderwijssectoren en docenten met een hoge academische status.

In een tijd van groeiende wereldwijde belangstelling voor gelijkheid en inclusie in het onderwijs, is het nieuwe éénjarige (of tweejarige deeltijdse) MA ISEND-programma aan de Universiteit van Derby het enige postuniversitaire programma in Griekenland doordrenkt met de filosofie van inclusie en gelijke leermogelijkheden voor mensen met speciale onderwijsbehoeften.

Het nieuwe Mediterrane College Postgraduate Masters in Inclusion en Special Educational Needs and Disability is gericht aan pas afgestudeerden of beoefenaars die willen werken als SEND-specialisten in Griekenland en in het buitenland.ernestoeslava / Pixabay

Toelatingsvoorwaarden

Het programma is gericht aan:

 • Universitair en hogeschool afgestudeerden in pedagogische wetenschappen of aanverwante disciplines die het personeel van SEND willen betreden in Griekenland en in het buitenland.
 • Als kandidaten de optie Engels leveren selecteren, moeten hun Engelse taalvaardigheid gelijkwaardig zijn aan IELTS 6.5 of gelijkwaardig.

Registratiedocumenten:

 • Kopie van recente diploma's
 • Curriculum Vitae (in het Engels)
 • Brieven van aanbeveling (2)
 • Goed niveau Engels (IELTS 6.5 of gelijkwaardig) *
 • Academisch interview
 • Foto's (2)
 • Kopie van ID / paspoort.

* Geldt alleen voor levering in het Engels van het programma.

Onderwijs

Het programma bestaat uit vijf modules van 120 credits, waarvan twee kernmodules en drie Pathway specifiek (SEND). Bovendien vereist de verwerving van de MA-kwalificatie de ontwikkeling van een proefschrift / thesis (kernmodule) over een onderwerp met betrekking tot speciale onderwijsbehoeften en handicaps dat verband houdt met de professionele interesses van de student.

Volledig geïntegreerd in het curriculum is de innovatieve module ontworpen door de Derby University in samenwerking met Mediterranean College, ISEND in Practice (40 studiepunten), inclusief 250 uur bewaakte plaatsing in de instellingen SEND.

Gedurende de cursus ontwikkelen en breiden deelnemers hun kennis over innovatieve pedagogische benaderingen en werkwijzen uit en ontdekken ze mogelijkheden om de manieren waarop zij de studenten benaderen en met SEND leren te verbeteren.

Het programma omvat lezingen, workshops, groepswerk, case studies en studentenpresentaties. Virtuele leerplatforms omvatten rijke educatieve materialen en ondersteunen de studie en het onderzoek van studenten.

Term 1 / PG-certificaat

Waarom kiezen voor deze cursus

Waarom kiezen voor het MA ISEND aan de Universiteit van Derby?

 • De University of Derby, volgens de Guardian's University ranglijst (2019), staat in de TOP18 van de Britse universiteiten in de onderwijswetenschappen en bekleedt de 1e plaats in Griekenland bij Britse universiteiten die op dit gebied in ons land vertegenwoordigd zijn.
 • De inhoud van het programma voldoet aan de vereisten voor erkenning van Masters-kwalificaties in SEND, ingesteld door het Griekse Instituut voor Onderwijsbeleid en omvat een begeleide praktische training van 250 uur in SEND-centra en samenwerkende instellingen.
 • Alle programma's van de School of Education van de University of Derby worden geëvalueerd door Ofsted (Office for Standards in Education) , het hoogste onafhankelijke ratingbureau in het Verenigd Koninkrijk, waar ze een "uitstekende" score behaalden, de hoogste beoordeling kan aan een organisatie worden gegeven.
 • Studenten nemen deel aan de jaarlijkse conferentie van de "MA Education Works" van de Universiteit van Derby in Derby, Verenigd Koninkrijk, op conferenties en vergaderingen die op het Mediterranean College worden gehouden tijdens het academische jaar en zijn constant aanwezig in andere nationale of internationale wetenschappelijke conferenties.
 • Deelnemers kunnen ervoor kiezen om tijdens het programma te vertrekken of deel te nemen aan individuele modules en een postdoctoraal certificaat of diploma te ontvangen, afhankelijk van de studiepunten die zij hebben verzameld.
 • Het programma heeft geen schriftelijke examens . Studenten worden geëvalueerd via schriftelijke opdrachten (essays / portfolio's) of mondelinge presentaties .
 • Mediterranean College biedt studenten een solide infrastructuur (Pedagogy Lab, Bibliotheek, elektronische bibliotheek, e-learningplatform, Computer Labs), onderhoudt een breed netwerk van samenwerkende instellingen (kinderdagverblijven, scholen, adviescentra, SEND-instellingen, NGO's) en educatieve activiteiten ( workshops, ervaringsseminaries, studentententoonstellingen, educatieve bezoeken, vrijwilligerswerk, enz.).
 • Docenten (Module Leaders) zijn geaccrediteerd door de University of Derby voor elke cursus die zij geven. Mediterranean College past een geïntegreerd systeem van selectie, evaluatie en voortdurende professionele ontwikkeling toe voor haar docenten, zodat studenten een uitstekende academische opleiding en individuele ondersteuning krijgen om hun sociale en professionele vaardigheden te versterken.
 • Studenten aan het Mediterranean College zijn actief betrokken bij de activiteiten van het MC Employability Scheme , het geïntegreerde inzetbaarheidsplan van de Mediterranean College, dat studenten voorbereidt op een competitieve professionele carrière.

Verdere studie

Na afronding van de MA ISEND hebben afgestudeerden een erkende postgraduaat, professioneel equivalent aan een masterdiploma binnenlandse universiteiten.

Zij kunnen de professionele gelijkwaardigheid van hun diploma verkrijgen via de Griekse Raad voor de erkenning van beroepskwalificaties.

Ze hebben de mogelijkheid om te werken als Special Education Professionals in verschillende contexten, zoals scholen, SEND-instellingen, NGO's, als onderzoekers, als freelancers, waar ze educatieve interventies voor kinderen met speciale onderwijsbehoeften kunnen ontwerpen, implementeren en evalueren.

Bovendien kunnen ze door hun intensieve wetenschappelijke en onderzoeksopleiding doorstromen naar een doctoraat.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Being the first private College to be founded in Greece back in 1977, the Mediterranean College prides for its pioneering initiatives that have shaped private, higher education in Greece.

Being the first private College to be founded in Greece back in 1977, the Mediterranean College prides for its pioneering initiatives that have shaped private, higher education in Greece. Lees Minder
Thessaloniki , Athene + 1 Meer Minder