MA in wereldwijde media en transnationale communicatie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Deze MA kijkt naar hedendaagse veranderingen in media en communicatie, door de transformaties in perspectief te plaatsen die van invloed zijn op de manier waarop mensen leven en werken, nationale en internationale instellingen evolueren en hoe culturele praktijken zich ontwikkelen.

De internationaal veelgeprezen en vergelijkende benadering van dit programma voor de gebeurtenissen, kwesties en debatten van onze tijd is met name geschikt voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het verkennen van het grotere geheel en de kern van transformaties in media en communicatie en hun impact op cultuur, maatschappij en politiek .

De geavanceerde en interdisciplinaire benadering van postdoctoraal leren, onafhankelijke studie en levensvaardigheden biedt u de analytische vaardigheden, conceptuele kennis en praktisch inzicht in de echte en ingebeelde verschuivingen die plaatsvinden in - en door - de media-industrie, het dagelijks leven online en op de grond in binnen- en buitenland.

De Masters trekt beginnende wetenschappers, mediabeoefenaars, activisten en advocaten uit vele regio's aan, met een verscheidenheid aan educatieve en professionele achtergronden.

Het is met name geschikt voor diegenen die hun kennis en analytische vaardigheden naar een hoger niveau willen tillen voor verder onderzoek, evenals voor degenen die ervaring hebben met studeren of werken in de media- en culturele sectoren, non-profitorganisaties en andere derde sectororganisaties, alternatieve media, de kunsten, grassroots en internationale belangenbehartiging en activisme.

Het programma bereikt deze doelen door:

 • Onderzoek naar de uitdagingen waarmee traditionele mediasectoren worden geconfronteerd, aangezien nieuws, entertainment en services wereldwijd worden en samenkomen op internet.
 • Kritisch onderzoek naar het verleden, het heden en de toekomst van internet en informatie- en communicatietechnologieën.
 • Onderzoek naar veranderingen in communicatieve culturen, mediaproductie en services in een 'post-Web 2.0'-context.
 • Nadenken over hoe gewone mensen, bedrijven, overheden en multilaterale instellingen ICT (verkeerd) gebruiken.
 • We gaan dieper in op hoe lokale gemeenschappen, overheden en transnationale ondernemingen de mediatoekomst willen beïnvloeden.
 • Onderzoek naar verschillen in hoe mensen, culturen en landen toegang krijgen tot media en deze gebruiken en over de grenzen heen communiceren.
 • Debatteren over de implicaties van de digitale kloof, mediacensuur en digitaal toezicht door overheids- en commerciële instanties.
 • Lezen, kijken en horen hoe kunstenaars, creatieve ondernemers, machtselites en gewone mensen reageren op technologische en sociale veranderingen.

De programmadirecteur is professor Marianne Franklin. Docenten, gastsprekers en onderzoekstudenten op dit programma zijn aangesloten bij het Center for the Study of Global Media and Democracy, de School of Mass Communications aan Texas Tech University (VS), het United Nations Internet Governance Forum, Edinburgh Law School, Le Monde diplomatique, een aantal internationale NGO's, activisten- en belangenorganisaties, internationale academische en media-netwerken.

Wat ga je studeren

Het programma bestaat uit drie delen:

 • Kernmodules
 • Optiemodules (waar studenten hun eigen specialisaties kunnen bedenken)
 • Proefschrift

De behandelde thema's kunnen van jaar tot jaar variëren, afhankelijk van onderzoeksontwikkelingen en beschikbaarheid van personeel.

Naast twee verplichte (kern) modules, een module voor onderzoeksvaardigheden en een proefschrift, kunt u kiezen uit een reeks theorie- en praktijkoptiemodules van Media & Communicatie en andere afdelingen van Goldsmith.

Onderscheidende kenmerken

De inhoud, structuur en beoordeling van dit programma heeft een interdisciplinaire en innovatieve benadering om:

 • Uitdagende ideeën lezen, denken en verwoorden
 • Individueel en gezamenlijk onderzoek uitvoeren
 • Toegang tot en bijdragen aan actuele debatten
 • Perspectief voor beoefenaars en activisten
 • Onderwijzen en leren dat zowel door onderzoek wordt geleid als door studenten wordt geïnspireerd
 • Ondersteuning van excellentie in individuele en groepsprojecten

Activiteiten

Gebaseerd op een interactief communicatiemodel van leren en onderwijzen, is het kernprogramma georganiseerd rond lezingen, participatieve workshops, studentenpresentaties, schriftelijk werk, geïnformeerde debatten.

 • Het bevat gastsprekers van over de hele wereld en verschillende media- en communicatiedomeinen.
 • Het betrekt studenten bij het maken van hun eigen op media gebaseerde projecten, zoals ons prijswinnende live videoconferentie-evenement met internationale partners.
 • Het lijkt origineel proefschriftwerk, formele presentatie en samenwerkingsvaardigheden te bevorderen.
 • Het geeft instructie in de basisprincipes van het ontwerpen en succesvol afronden van een onafhankelijk onderzoeksproject, naast begeleiding en workshops

Na het voltooien van dit programma kun je (opnieuw) de werkplek betreden, terugkeren naar je creatieve bezigheden, activisme of belangenbehartigingsproject of, als je wilt, verder onderzoek doen met up-to-date kennis over de feiten en ficties rondom deze trends.

Kernmodules

Module titel credits
Kerncursus I: oriëntaties 30 studiepunten
Wereldwijde media en transnationale communicatie II: nader onderzoek 30 studiepunten

Je neemt ook:

Onderzoeksvaardigheden (60 studiepunten)

Als een integraal onderdeel van het succesvol afronden van het proefschriftonderdeel nemen studenten deel aan een module voor onderzoeksvaardigheden op twee termijnen. Hier behandelen we onderwerpen zoals:

 • Onderzoeksontwerp en planning - van start tot finish
 • Beslissen over een onderwerp / onderzoeksvraagformulering
 • Literatuur zoeken en gebruiken op een geavanceerd niveau
 • Geselecteerde gegevensverzameling en analyse in het spectrum van kunst, geesteswetenschappen en sociale wetenschappen
 • Academisch denken, schrijven en presenteren
 • Citatieformaten, ethiek die ertoe doen, en de theorie-methode-relatie vanuit verschillende invalshoeken
 • Omgaan met stress, creatief zijn en originaliteit

Aan het einde van de termijn zullen studenten hun individuele onderzoeksprojecten verfijnen, en bijdragen aan onze studie van deze thema's in de klas. Workshops en één-op-één begeleiding zullen de studenten tot het einde van de zomerperiode ondersteunen.

Optiemodules

We bieden elk jaar een breed scala aan optiemodules.

Beoordeling

Individuele en groepspresentaties; live video / webconferenties, onderzochte essays en onderzoeksdocumenten; kwalitatief beoordeelde opdrachten en discussie leidend; proefschrift.

Austin Distel / Unsplash

Toelatingseisen

Je moet een bachelordiploma van ten minste hogere tweede klasse standaard hebben (of verwachten te krijgen) in een relevant / gerelateerd onderwerp.

Je kunt ook in aanmerking komen voor sommige programma's als je geen afgestudeerde bent of als je diploma op een niet-gerelateerd gebied ligt, maar relevante ervaring hebt en kan aantonen dat je de mogelijkheid hebt om op postdoctoraal niveau te werken.

Internationale kwalificaties

We accepteren een breed scala aan internationale kwalificaties.

Als Engels niet je eerste taal is, heb je een IELTS-score (of gelijkwaardige Engelse taalkwalificatie) van 6.5 met een schriftelijke 6.5 en geen element lager dan 6.0 nodig om dit programma te studeren. Als je hulp nodig hebt met je Engelse taal, bieden we een aantal cursussen die je kunnen helpen je voor te bereiden op een studie op postdoctoraal niveau.

Hoe te solliciteren

U solliciteert rechtstreeks op Goldsmiths met behulp van ons online sollicitatiesysteem.

Voordat u uw aanvraag indient, moet u beschikken over:

 • Details van uw opleidingsgeschiedenis, inclusief de data van alle examens / beoordelingen.
 • Het e-mailadres van twee referenten bij wie we een referentie kunnen opvragen (via ons online aanvraagsysteem).
 • Een persoonlijke verklaring die uw motivaties schetst om op dit programma te solliciteren: doelstellingen, ambities en huidige onderzoeksinteresses.
 • Een cv voor terugkerende studenten of mensen met werkervaring.
 • Indien beschikbaar, een elektronische kopie van uw educatieve transcriptie (dit is met name belangrijk als u buiten het VK hebt gestudeerd, maar dit is niet verplicht).
 • Waar nodig een kopie van uw IELTS-certificaat waaruit blijkt dat u het vereiste minimale Engelse taalniveau bezit.

U kunt uw voortgang op elk gewenst moment opslaan en terugkeren naar uw toepassing door u aan te melden met uw gebruikersnaam / e-mailadres en wachtwoord.

Wanneer aanvragen

We accepteren aanvragen van oktober van het voorgaande academiejaar tot en met september van het jaar waarvoor je solliciteert. Als u echter financiering aanvraagt, is er mogelijk een eerdere aanvraagdeadline (bijvoorbeeld voor AHRC-financiering). Als u een Chevening Scholarship aanvraagt, heeft u tijdig een onvoorwaardelijk aanbod voor dit programma nodig. Aanvragen die binnen deze deadlines worden ontvangen, worden gegarandeerd in behandeling genomen; we zullen latere aanvragen per geval bekijken.

We raden u aan uw aanvraag zo snel mogelijk in te vullen, ook als u uw huidige studieprogramma nog niet hebt voltooid. Het is heel gewoon om een plaats aangeboden te krijgen die afhankelijk is van het behalen van een bepaalde kwalificatie.

Selectie proces

Uw persoonlijke verklaring moet aantonen:

 • Interesse in het onderzoeken van de kruising van brede sociaal-culturele, politieke en economische trends met die specifiek voor de (wereldwijde) mediasector en ICT's; in theorie en praktijk
 • Interesse om open te staan voor een vergelijkende studie in een internationale setting
 • De bereidheid om deel te nemen aan interculturele en interdisciplinaire benaderingen van uw interessegebied

Careers

Afgestudeerden van dit programma vinden werk en blinken uit in een aantal domeinen:

 • Nationale en wereldwijde mediabedrijven
 • Overheidsinstanties
 • Wereldwijd nieuws en uitzendingen
 • Online media
 • PR en reclame
 • NGO's en non-profitorganisaties
 • Intergouvernementele organisaties
 • De entertainmentindustrie
 • De kunst- en culturele sectoren

Alumni hebben werk gevonden bij de BBC World Service, Globo Corporation, Carnegie Foundation, Europees Parlement en Europese Commissie, CCTV, NBC, Google, Microsoft, NGO's (bijv. Greenpeace, Global Partners) en goede doelen (bijv. Dementia UK), kranten (bijv. In Zuid-Korea, Brazilië, Slovenië, China), alternatieve media en belangenbehartigingsnetwerken, musea, theaters en kunstgalerijen, online nationale en internationale media (bijvoorbeeld Chinese, inheemse Taiwanese), PR en marketing over de hele wereld.

Andere alumni zijn doorgegaan met PhD-programma's, bij Goldsmiths en elders. Velen zijn succesvol geweest in het verkrijgen van onderzoeksbeurzen en financiering om hun academische carrière en praktijkervaring te bevorderen.

Het ethos van de afdeling is er een die streeft naar een gezond evenwicht tussen wetenschappelijke bezigheden en praktische vaardigheden; we willen allround denkers en doeners ontwikkelen die een bijdrage kunnen leveren aan het culturele en professionele leven van hun gemeenschappen en landen. Afgestudeerden van dit programma blinken uit in hun analytische vaardigheden, kennisbereik, flexibiliteit en aanpassingsvermogen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

We're a world-class university, ranked in the world's top 350 universities by the Times Higher Education World University Rankings 2016-17, and the world's elite by the QS World University Rankings 20 ... Lees meer

We're a world-class university, ranked in the world's top 350 universities by the Times Higher Education World University Rankings 2016-17, and the world's elite by the QS World University Rankings 2016-17 Lees Minder