MA in vrede, conflict en ontwikkeling

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

De MA in vredes-, conflict- en ontwikkelingsstudies biedt een geavanceerd inzicht in de onderlinge relaties tussen conflicten, ontwikkeling, veiligheid en bestuur in ontwikkelingslanden, fragiele, transitional en / of conflict-getroffen regio's en landen. Je krijgt het inzicht en de vaardigheden die je nodig hebt om een carrière te maken of te ontwikkelen in wat nu een belangrijk gebied is voor internationale, nationale en lokale beleids- en praktijkgemeenschappen. Je bent uitgerust om in veel sectoren te werken, waaronder:

 • Internationale ontwikkeling
 • Conflictpreventie en vredesopbouw
 • Herstel na een conflict
 • Humanitaire hulp
 • Beheer van natuurlijke hulpbronnen

Je krijgt de mogelijkheid om gespecialiseerde Pathways , inclusief specialisatie in geselecteerde regio's (Europa, Afrika, MENA, Azië of Latijns-Amerika en het Caribisch gebied), met kansen voor geselecteerde studiebezoeken. Het programma biedt verbeterde training en betrokkenheid met veelgebruikte beleidsinstrumenten en analytische hulpmiddelen en modellen, zodat u uw vaardigheden en inzetbaarheid kunt ontwikkelen. Het programma wordt geleverd door de Divisie Vredesstudies en Internationale Ontwikkeling, die een internationale reputatie heeft als een centrum voor excellentie in onderzoek, onderwijs, training en beleidsbetrokkenheid. Dit betekent dat uw onderwijs niet alleen door onderzoek wordt geïnformeerd, maar ook wordt geleverd door personeel dat goed gepositioneerd is om het beleid en de betrokkenheid van de gemeenschap bij de praktijk te vergemakkelijken.

rankings

Politics in Bradford staat op de 45e plaats in Groot-Brittannië in The Complete University Guide University Onderwerp Tables 2019 voor zijn undergraduate cursussen. Deze ranglijsten plaatsen ook Bradford in de top 20 in het Verenigd Koninkrijk voor afgestudeerde vooruitzichten.

Onze postacademische cursussen voor politici waren tweede in het Verenigd Koninkrijk voor inzetbaarheid in de 2018 Postgraduate Taught Experience Survey (PTES).

Toelatingseisen

De universiteit verwelkomt aanvragen voor deze cursus van studenten met een tweedeklas Britse bachelordiploma met honours (of buitenlandse equivalent van een erkende hogeronderwijsinstelling). Als je geen honoursgraad hebt, maar je hebt wel degelijk relevante ervaring, dan kunnen we hiermee rekening houden bij de toelating tot het programma.

Plus minimaal Engels GCSE Grade C of 4 of hoger (of gelijkwaardig).

Engelse taalvereisten

 • IELTS op 6.0 of gelijkwaardig

Als u niet voldoet aan de IELTS-vereisten, kunt u een cursus Engels voor de University of Bradford voor de sessie volgen.

Wat ga je studeren

Houd er rekening mee dat voor het invoeren van 2020 de module-informatie kan worden gewijzigd.

modules

Kern

 • Toegepast conflictonderzoek (PES7036-B)
 • Beveiliging en ontwikkeling in fragiele en door conflicten getroffen gebieden (PES7048-B)
 • Natural Resource Governance (PES7045-B)
 • Dissertatie (PES7040-E)

Keuze

 • Afrikaanse politiek en veiligheidsdynamiek (PES7035-B)
 • Gender, conflict en ontwikkeling (PES7041-B)
 • Terrorisme en politiek geweld (PES7053-B)
 • Transnationale uitdagingen: problemen en antwoorden (PES7055-B)
 • Politiek en veiligheidsdynamiek in het Midden-Oosten (PES7043-B)
 • Beoordeling van ontwikkelingsbehoeften en -resultaten (DEV7036-B)
 • Internationale milieu Governance (PES7042-B)
 • Vredeshandhaving en vredesopbouw (PES7046-B)
 • Duurzame steden (PES7052-B)
 • Afrika Studiebezoek (PES7034-B)

electieve

Plaatsing

Je kunt ervoor kiezen om een stage als onderdeel van je cursus op te nemen, in welk geval je meer dan 15 maanden in plaats van een jaar zult studeren. Om dit te doen, moet je je aanvankelijk registreren voor het eenjarige programma en vervolgens overstappen naar het 15 maanden durende programma als je een plaatsing hebt behaald, elk gewenst moment tot het midden van Semester 2.

De stage / stage verbetert verder de ontwikkeling van professionele ervaring en praktische vaardigheden tijdens je masteropleiding, waarbij de betrokkenheid van de beoefenaar in de gemeenschap wordt geïntegreerd met je academische studies.

Dit element is studentgericht en studentgericht, en daarom wordt het initiatief voor het identificeren en aanvragen van stages door jou bepaald. Academisch personeel kan de identificatie van geschikte kansen met leads en suggesties faciliteren en ondersteunen, helpen bij het schrijven van applicaties en ondersteunende referentieverslagen aanbieden. Ze bieden op maat gemaakte voorbereidende training vóór en mentorsteun tijdens de stage of stage.

De stage / stage kan overal ter wereld bij een organisatie worden gevolgd. U moet uw voorgestelde activiteiten gedetailleerd weergeven en goedkeuring krijgen voordat de opportunity is voltooid.

Zodra de stage / stage is voltooid, ga je terug naar het programma, dien je een voltooiingsverslag in met een samenvatting van de belangrijkste leerpunten en voer je vervolgens je masterproefschrift uit. Studenten gebruiken hun stageperiode en ervaring vaak om hun dissertatie te informeren en vorm te geven.

Leren en beoordelen

Het programma zal een breed scala aan onderwijs-, leer- en beoordelingsmethoden inzetten om u in staat te stellen vaardigheden te begrijpen en te ontwikkelen voor betrokkenheid en werkgelegenheid bij belangrijke beleids- en praktijkgemeenschappen (internationale organisaties, regeringen, ngo's, bedrijfsverenigingen, enz.).

Je krijgt de gelegenheid om deel te nemen door middel van simulatieoefeningen en trainingsworkshops, evenals gefaciliteerde contacten met beoefenaars.

uitrusting

Het onderwijzen en leren in vredesstudies en internationale ontwikkeling gebeurt in verschillende ruimtes: collegezalen, vergaderzalen, flexibele ruimtes met verplaatsbaar meubilair waar studenten in groepen kunnen werken.

We bereiken buiten het klaslokaal - bijvoorbeeld gastsprekers van over de hele wereld uitnodigen om te debatteren via Skype om te debatteren, en het organiseren van studiesessies die gebruik maken van onze innovatieve milieuvriendelijke campus en de diverse stad Bradford. We nemen ook studenten mee op excursies, in het Verenigd Koninkrijk en daarbuiten (bijvoorbeeld in Yorkshire, naar Noord-Ierland, naar Den Haag en naar een ander Afrikaans land) en uitgebreide rollenspellen (in een jeugdherberg ergens schilderachtig) .

We hebben veel buitenschoolse activiteiten, gastsprekers, seminars en trainingssessies. Onze Student Liaison Officer organiseert ook veel sociale activiteiten - onze centrale, gezellige gemeenschappelijke ruimte is een geweldige plek om kennis te maken en te leren van medestudenten en gastheer te zijn voor quizavonden, internationale potluckmaaltijden, gratis ontbijt, koffiepauzes. En laten we niet het jaarlijkse Peace and Development Ball vergeten, en ons eigen Peace voetbalteam ...

De JB Priestley-bibliotheek heeft uitstekende middelen, met name voor vrede, politiek en sociale verandering en internationale ontwikkeling, waarin de universiteit is gespecialiseerd - zie details van onze speciale collecties.

De bibliotheek is 24/7 open, net als andere veilige, gastvrije en interactieve ruimtes rondom de campus, ontworpen om studenten te ontmoeten en samen te studeren.

De universiteit en de divisie zijn erg mondiaal in outlook, en dat geldt ook voor de studenten die we aantrekken. Om die reden bieden we gratis cursussen moderne vreemde talen aan voor beginners in het Arabisch, Frans, Duits en Spaans. Deze twee uur durende wekelijkse lessen worden geleid door ervaren taaldocenten en resulteren in een certificaat van deelname. Een veel breder scala aan talen, zoals Braziliaans Portugees of Koreaans, wordt - ook gratis - onderwezen in een peer-to-peer-schema. Vaak raken PSID-studenten zowel als docent als als lerende betrokken.

Honoraria, financiën en beurzen

Collegegeld

 • Home / EU: £ 7.190 per jaar
 • Internationaal: £ 16.840 per jaar

Beurzen

Elk jaar reiken we talloze niet-terugbetaalbare studiebeurzen uit aan Britse, EU- en internationale studenten op basis van academische excellentie, persoonlijke omstandigheden of economische tegenspoed. Ga voor volledige informatie naar onze beurzenwebsite.

Loopbaanondersteuning

De universiteit zet zich in om studenten te helpen bij het ontwikkelen en verbeteren van hun inzetbaarheid en dit is een integraal onderdeel van veel programma's. Gespecialiseerde ondersteuning is beschikbaar gedurende de cursus van Career and Employability Services, inclusief hulp om deeltijds werk te vinden tijdens studeren, stages, vakantiewerk en afgestudeerde vacatures. Studenten worden aangemoedigd om deze ondersteuning in een vroeg stadium te gebruiken en om de uitgebreide bronnen op de website van Careers te gebruiken.

Het bespreken van opties met gespecialiseerde adviseurs helpt om plannen te verduidelijken door opties te onderzoeken en vaardigheden voor het zoeken naar een baan te verfijnen. In de meeste van onze programma's is er directe inbreng van Career Development Advisers in het curriculum of via speciaal ingerichte workshops.

Carriere vooruitzichten

Studenten zullen profiteren van zowel praktische training op basis van vaardigheden als van academisch onderwijs, in relatie tot betrokkenheid bij belangrijk hedendaags beleid en programmadiscussies van de belangrijkste internationale en nationale organisaties die betrokken zijn bij vrede, conflicten en ontwikkeling. Ze zullen profiteren van de sterke internationale betrokkenheid van het relevante onderwijzend personeel bij deze debatten en de netwerken die deze met zich meebrengen.

De MA in vredes-, conflict- en ontwikkelingsstudies combineert theoretische en academische debatten over deze onderlinge verbanden met onderzoeken van de relevante beleids- en programmeringskwesties, zodat het relevant is voor besluitvormers en belanghebbenden in ontwikkelingslanden, fragiele of door conflicten getroffen landen en voor de betrokkenen met internationale hulp en hulp.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

At the University of Bradford, you’ll benefit from - and be a part of – teaching and research that harnesses technology for the good of society. You’ll learn from academic and industry experts who are ... Lees meer

At the University of Bradford, you’ll benefit from - and be a part of – teaching and research that harnesses technology for the good of society. You’ll learn from academic and industry experts who are shaping the future of their sectors in world-class facilities. We’ve invested millions of pounds in high-tech learning environments, such as our motion capture studio and new School of Management facilities. During your time with us, you can become the very best version of yourself. The University is a place where you can expand your mind and make lifelong friends; where you can grow, learn, experience. Where you can belong, and where we support you every step of the way. Lees Minder