MA in visuele communicatie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

MAVisual communicationEen praktische cursus voor gespecialiseerde fotografen, grafisch ontwerpers en illustratoren.

Word lid van onze internationale cohort - we verwelkomen studenten uit vele landen, waaronder het VK, Italië, China, Taiwan, Mexico, Colombia en Bulgarije.

Maak gebruik van workshops in fotografie, etsen, boekdruk, zeefdruk, kunststoffen, houtwerk, verfvoorbereiding en gieten.

Solliciteer voor een breed scala aan academische workshops, competities en professionele onderscheidingen.

Dit is een praktische cursus MA Visual Communication voor fotografen, illustratoren en grafisch ontwerpers. We moedigen u aan om onafhankelijk en samen te werken terwijl u een gedeelde visuele taal leert.

Samen met andere studenten werken en in overleg met je docenten, bouw je een professionele en kritische context voor je praktijk, in het proces van het ontwikkelen van elk van je projecten.

Uw groeiend zelfvertrouwen en toegenomen vermogen zullen duidelijk zichtbaar zijn in de portefeuilles die u presenteert wanneer u de branche betreedt of uw studie voortzet.

Overzicht

Je ontwikkelt je visuele communicatiepraktijk en concentreert je op praktische, conceptuele, historische en hedendaagse aandachtspunten. Je gaat een kritische dialoog aan met andere studenten in gerelateerde velden en we zullen je helpen je praktijk in een geschikte context te plaatsen. Wij zijn van mening dat door uw methoden te integreren met die op verwante gebieden, u een effectievere gespecialiseerde fotograaf, grafisch ontwerper of illustrator zult worden. In een tijd waarin de grenzen tussen deze disciplines veranderen - en in sommige gevallen oplossen - is dit bijzonder belangrijk.

Je wordt bedreven in individueel en samen werken. Door een individueel specialistisch project te ontwikkelen, conceptualiseer, kritiseer en contextualiseer je je aanpak, terwijl je je esthetische gevoeligheden afstemt. Je zult ook samenwerken om gezamenlijke projecten te maken, waarbij je onderhandelt over de uiteindelijke resultaten met je teamleden.

Je studeert af met:

 • Een brede, goed geïnformeerde kijk
 • Echt vertrouwen in uw capaciteiten
 • De vaardigheden die nodig zijn om te slagen in uw gekozen specialisme.

Cursus structuur

Trimester één

Je onderzoekt praktische en conceptuele benaderingen van je werk door middel van academische workshops en presentaties, identificeer je sterke en zwakke punten en ontwikkel en ontwikkel je praktijk geleidelijk.

Trimester twee

Je zult spannende nieuwe samenwerkende werken ontwikkelen, eerst gericht op een geografische locatie en vervolgens op een wereldwijd nichepubliek.

Trimester drie

Je beslist over de structuur van je masterproject en ontwikkelt een collaboratief of individueel werk dat jouw specifieke benadering en specialistische interesses weerspiegelt.

Cursus modules

Deze cursus bevat of biedt de volgende modules. Raadpleeg het cursushandboek of het definitieve programmadocument voor volledige informatie over welke modules kern, vereist of optioneel zijn.

 • Onderzoeksmethoden
 • Praktijk ontwikkelen
 • Oefenen in context
 • Oefen in een globale context
 • Masterproject.

Hoe zal ik beoordeeld worden?

Je wordt beoordeeld aan de hand van praktische projecten die worden ondersteund door geïntegreerd onderzoek in schetsboeken, verwante materialen en presentaties. Je laatste project verschijnt in een openbare tentoonstelling.

Hoe krijg ik les?

Je krijgt les in praktische workshops, seminars, lezingen en presentaties. Je zult werken met een grotendeels zelfgerichte focus. We moedigen u aan om in verschillende disciplines samen te werken; echter, in nauw overleg met je mentor, bepaal je de beste route voor je training.

Je krijgt les van gespecialiseerde docenten en gastsprekers met een breed scala aan achtergronden, van grafische vormgeving, fotografie, illustratie en kunst. Onderwijssessies omvatten kritieken, discussies, workshops, galerijbezoeken, theoretische discussies en praktische technische instructies.

We dagen je uit om je werkmethoden technisch en conceptueel uit te breiden, door te denken, te kijken, te praten en nieuw werk te maken.

Kansen

Excursies

Tijdens het academische jaar zijn er excursies naar Londen en andere nationale locaties. Daarnaast lopen we meestal een excursie naar een buitenlandse stad. In voorgaande jaren hebben cursussen van de afdeling onder andere Berlijn, Reykjavík, Parijs en San Francisco bezocht.

Stages, branchelinks en stages

We regelen geen branche-plaatsingen, maar helpen u om te profiteren van lokale en nationale kansen en om de ondersteuning van het Carrière- en Business Betrokkenheidsteam te zoeken.

Careers

Afgestudeerden van deze afdeling zijn grafisch ontwerpers, illustratoren, fotografen en foto-editors geworden voor ontwerpbureaus, architecturale en technische praktijken, de MOD en andere gespecialiseerde gebieden. Velen werken ook aan onderzoeksprojecten in samenwerking met fijne kunstenaars, of wetenschappers, of zijn leraren gaan worden.

Kosten

 • VK / EU-studenten fulltime - 2019/20 toegang £ 7,995
 • Deeltijds UK / EU-studenten - 2019/20 toegang £ 4.000
 • Internationale studenten fulltime - 2019/20 inzending £ 14.900
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Bath Spa University is about more than studying. It’s about getting stuck in: thinking, making and doing. About bumping into friends on campus, embracing challenges and genuinely caring. We push bound ... Lees meer

Bath Spa University is about more than studying. It’s about getting stuck in: thinking, making and doing. About bumping into friends on campus, embracing challenges and genuinely caring. We push boundaries and ourselves. If that sounds good to you, you’ll fit in well. Lees Minder