MA in veiligheid, terrorisme en opstand

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Steunend op de sterke punten van de school op het gebied van internationale veiligheid en conflicten tussen staten, behandelt dit programma de verschijnselen van terrorisme en opstand in de twintigste en eenentwintigste eeuw.

Het laat je kennismaken met de geschiedenis van het terrorisme, van door de staat gesponsord terrorisme in de Koude Oorlog en stedelijke terroristen in West-Europa tot de opkomst van radicaal islamisme in de vorm van Al-Qaida en ISIS. Je onderzoekt de dilemma's van het behoud van democratische vrijheden, terwijl je strategieën voor terrorismebestrijding ontwikkelt en de noodzaak en effectiviteit van antiterrorismewetgeving in het VK, de VS en daarbuiten beoordeelt.

U zult de bredere politieke context en oorzaken van radicalisering en terroristisch geweld overwegen, inclusief de analyse van situaties in Afghanistan, Pakistan, Syrië en Irak, evenals een diepgaande studie van de geopolitiek van het Midden-Oosten.

Academische excellentie

Onze afdeling is groot en divers en onze academici worden algemeen erkend als toonaangevende experts in hun vakgebied. Onze onderzoeksgestuurde leer wordt rechtstreeks geïnformeerd door het geavanceerde onderzoek dat plaatsvindt rond onderzoeksclusters over 'De verantwoordelijkheid om te beschermen' en 'Democratisch engagement'.

De belangrijkste kracht van onze onderzoekscultuur is een benadering van academisch onderzoek die openlijk normatieve en empirische benaderingen omvat in de studie van terrorisme, opstandigheid, VK en VS buitenlands beleid, veiligheidsbeheer in fragiele staten, post-Koude Oorlog concepties van de internationale samenleving op een wereldwijd niveau, evenals in de context van regionale politiek in Afrika, Europa, het Midden-Oosten en Oost- en Zuidoost-Azië.

Ervaar kansen

Alle studenten van al onze graden, inclusief internationale studenten, hebben via het Leeds for Life-programma toegang tot honderden vrijwilligersmogelijkheden. Daarnaast kunnen ons toegewijde carrière-team en in-School inzetbaarheidskampioenen met u samenwerken om werkervaringsmogelijkheden tijdens en na uw cursus te bereiken.

Cursusinhoud

Dit programma biedt je niet alleen de kans om je diep te verdiepen in de academische analyse van (tegen-) terrorisme en (tegen-) opstand, maar biedt je ook de vrijheid om je expertise te ontwikkelen over een reeks veiligheidsuitdagingen (klimaatverandering, conflictoplossing) , globalisering en conflict, mensenrechten, armoede, wederopbouw na conflicten, religieus radicalisme) op mondiaal en regionaal niveau.

De verplichte modules die u bestudeert, bieden u de mogelijkheid om:

 • Ga verder dan politieke polemieken en platitudes in de media.
 • Ontwikkel een robuust en genuanceerd begrip van terrorisme en verzekeringen als nationale, regionale en wereldwijde veiligheidsbedreigingen.
 • Krijg waardering voor de politieke, juridische en ethische dilemma's waarmee democratieën en autoritaire regimes, zowel in de ontwikkelde als in de ontwikkelingslanden, worden geconfronteerd bij het omgaan met terroristische en opstandige tactieken en strategieën.

Je zult ook in staat zijn om je onderzoeks- en schrijfvaardigheden aan te scherpen in je verplichte proefschrift - een onafhankelijk stuk onderzoek naar je gekozen onderwerp.

De uitgebreide lijst met optionele modules betekent dat u een breed scala aan gerelateerde onderwerpen kunt verkennen die voor u van belang zijn.

Als je een deeltijdstudent bent, neem je 30 credits aan verplichte modules en kies je 30 credits aan optionele modules in je eerste jaar. Je neemt dan de verplichte proefschriftmodule en 60 studiepunten aan optionele modules in je tweede jaar om je programma af te ronden.

Cursus structuur

De onderstaande lijst vertegenwoordigt typische modules / componenten die zijn bestudeerd en kunnen van tijd tot tijd veranderen.

modules

Jaar 1

Verplichte modules

 • Opstand
 • Terrorisme
 • Proefschrift

Optionele modules (selectie van typische opties hieronder)

Je kiest uit de onderstaande 60 credits:

 • Conflict, complexe noodsituaties en globaal bestuur
 • Europese defensie- en veiligheidsanalyse
 • De politiek van Brexit
 • De opkomst van China
 • Hedendaagse politiek van het Midden-Oosten
 • De politiek van het conflict tussen Israël en Palestina
 • Populaire cultuur: wereldpolitiek, samenleving en cultuur
 • Theoretische benaderingen in internationale betrekkingen
 • Burgeroorlog en intrastatelijk conflict
 • Wereldwijde rechtvaardigheid

125952_photo-1522579670908-740bead29302.jpgMarkus Spiske / Unsplash

Leren en onderwijzen

Lesgeven is door een combinatie van lezingen, levendige seminar discussies en begeleide wekelijkse lezingen. We verwachten dat je volledig deelneemt aan aangeleerde sessies en dat je zelfstandig studeert, je vaardigheden ontwikkelt en je voorbereidt op lezingen en seminars. U zult ook kunnen profiteren van een indrukwekkend scala aan onderzoeksgesprekken en seminars geleid door externe sprekers of collega's van de afdeling en de universiteit.

Beoordeling

Binnen modules bestaat de beoordeling hoofdzakelijk uit beoordeelde essays. Aan het einde van je studie kun je met een proefschrift van 12.000 woorden je eigen onderzoeksinteresse nastreven onder nauw toezicht van een van onze deskundige collega's.

Toelatingseisen

Een bachelor diploma met een 2: 1 (Hons) of een niet-UK equivalent in sociale wetenschappen, geesteswetenschappen, of een andere gerelateerde discipline. Relevante ervaring zal ook in aanmerking worden genomen.

Engelse taalvereisten

IELTS 6.5 overall, met niet minder dan 6.0 in elk onderdeel.

Verbeter je Engels

Internationale studenten die niet voldoen aan de Engelse taalvereisten voor dit programma, kunnen mogelijk onze postdoctorale pre-sessionele cursus Engels volgen om je Engels niveau te helpen verbeteren.

Deze pre-sessieke cursus is ontworpen met een voortgangsroute naar je opleiding en je zult academisch Engels leren in de context van je vakgebied.

Hoe te solliciteren

Aanmeldingsdeadlines

 • UK / EU-studenten: 31 juli
 • Internationale studenten: 31 juli

Als u van plan bent om financiering aan te vragen, moet u een aanvraag indienen voor een plaats in de door u gekozen cursus ten minste één maand voor een specifieke deadline voor een beurs.

vergoedingen

Zie onze website voor de laatste kosteninformatie.

Beurzen en financiële ondersteuning

Als je het talent en de drive hebt, willen we dat je bij ons kunt studeren, ongeacht je financiële situatie. Er kan hulp zijn voor studenten in de vorm van leningen en niet-terugvorderbare beurzen van de universiteit en van de overheid.

De school biedt meestal elk jaar een aantal beurzen aan.

Carrièremogelijkheden

Dit programma biedt je een ideale voorbereiding op een carrière in de internationale politieke arena, waardoor je wordt uitgerust met kritisch denk-, onderzoeks- en communicatievaardigheden en diepgaande kennis waarnaar werkgevers op zoek zijn.

Recent afgestudeerden zijn in het VK en in het buitenland gaan werken voor de overheid, de politie, denktanks en organisaties voor vredesopbouw. Afgestudeerden van organisaties zijn het ministerie van Defensie opgenomen; Grootstedelijke politie; Internationale waarschuwing; het leger en verder. Velen streven ook verder onderzoek na met een promotieonderzoek.

Carrières ondersteunen

De School of Politics and International Studies heeft een toegewijde loopbaanadviseur die het hele jaar door beschikbaar is om u te ondersteunen en te adviseren met betrekking tot uw carrière. De school organiseert ook een aantal gastsprekerevenementen waar u in contact kunt komen met potentiële werkgevers en kunt horen van leidende figuren in het veld.

Naast de schoolspecifieke loopbaanondersteuning heb je ook toegang tot het bekroonde carrièrecentrum van de universiteit. Het Carrièrecentrum biedt individuele afspraken, advies over het starten van een eigen bedrijf, carrière-evenementen, mentorprogramma's en ondersteuning bij uw CV, sollicitaties en interviews.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

Our wide range of research-informed courses encompass undergraduate, taught postgraduate and research degree programmes, as well as online and professional development courses.

Our wide range of research-informed courses encompass undergraduate, taught postgraduate and research degree programmes, as well as online and professional development courses. Lees Minder