MA in theologie, verbeelding en cultuur

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De MA wordt in deeltijd afgerond over een periode van minimaal twee jaar en maximaal vijf jaar. Studenten aan het Sarum College voltooien het diploma meestal binnen drie jaar (twee jaar voor het onderwezen gedeelte en nog een jaar voor het proefschrift). Studenten die zes onderwezen modules en een onafhankelijke studie (180 studiepunten) naar tevredenheid voltooien, behalen een MA toegekend door de Universiteit van Winchester. Studenten die naar tevredenheid drie onderwezen modules (60 studiepunten) voltooien en verlaten, behalen een postgraduaatcertificaat. Studenten die zes onderwezen modules (120 studiepunten) naar tevredenheid voltooien en verlaten, behalen een postdoctoraal diploma.

Alle aangeleerde modules zijn 20 studiepunten waard. Van de studenten wordt verwacht dat ze de twee kernmodules (verplicht) en vier optionele modules voltooien. Dit kan een module uit een ander Sarum MA-programma zijn.

KERNMODULE - Theologie en menselijke cultuur (20 studiepunten) - Studenten onderzoeken de aard van de relatie tussen theologie en cultuur door middel van creatieve en kritische perspectieven. Studenten zullen hun kennis van theologen en belangrijke theologische debatten in verband met de menselijke cultuur kunnen verfijnen en actualiseren, laten zien hoe centrale thema's in de theologie tot uiting komen via verschillende vormen van cultuur in de geschiedenis en vandaag, en kritisch kunnen reflecteren op de menselijke cultuur. via een verscheidenheid aan interdisciplinaire perspectieven. Studenten maken kennis met het raakvlak tussen de goddelijke en menselijke cultuur en raken vertrouwd met de verschillende methodologische benaderingen van de sociologische, filosofische en theologische studies van cultuur. Studenten zullen aandacht besteden aan de interdisciplinaire aard van de studie van cultuur van de 17e eeuw tot heden en een waardering krijgen voor de creatieve interacties tussen verschillende manieren om cultuur te begrijpen. Als kernmodule maken studenten ook kennis met relevante onderzoeksmethoden en vaardigheden als onderdeel van hun introductie tot het programma.

VERPLICHTE MODULE - Tekst, interpretatie en verbeelding (20 punten) - De afbeeldingen, verhalen, mythen en leringen van de Bijbel hebben als basis gediend voor de westerse culturele verbeelding. Bij het lezen in elke nieuwe culturele context vereist de Bijbel dat men gevoelig wordt voor zowel het lezen van de tekst als voor het lezen door de tekst. Studenten zullen zich bezighouden met kritische en creatieve hermeneutiek en een diepere en nadere lezing van de bijbelse teksten zelf, zien hoe deze teksten informeren en worden geïnformeerd door menselijke creativiteit. Studenten zullen intertekstuele analyse nastreven en de mogelijkheid bieden om verschillende soorten tekst (sacraal en anderszins) te vergelijken en worden aangemoedigd om een verscheidenheid aan originele en fantasierijke interpretaties van bepaalde bijbelse teksten te onderzoeken. OPTIONELE MODULES - De MA van Sarum College biedt een breed scala aan optionele modules. Elke module wordt om het jaar uitgevoerd en de data van de optionele modules zullen twee jaar van tevoren beschikbaar zijn om studenten te helpen bij het plannen van hun studieprogramma.

Laatst bijgewerkt op jan 2021

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Sarum College is an ecumenical centre for Christian study and research where our passion is learning that nourishes the human spirit. Welcoming people of all faiths and none, we offer space and time f ... Lees meer

Sarum College is an ecumenical centre for Christian study and research where our passion is learning that nourishes the human spirit. Welcoming people of all faiths and none, we offer space and time for enquiring minds to grow in wisdom and courage. Lees Minder