MA in theologie en religieuze studies

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Onze masteropleiding Theology & Religious Studies neemt je mee op reis van de religieuze werelden van de grote westerse tradities naar de mystieke wereld van het oude Oosten. Het zal de brandende hedendaagse kwesties behandelen die religieuze studies vandaag de dag omringen en dieper ingaan op de grote vragen van het leven. Je zult in staat zijn om de ideeën en nieuwsgierigheid te verkennen die de mensheid gegrepen hebben vanaf het moment dat we begonnen met het versieren van de muren van onze grotten tot het moment dat we ons buiten onze stratosfeer en de ruimte lanceerden.

Belangrijkste feiten

 • Award: Masters
 • Duur: 1 of 2 jaar
 • Wijze van studie: Full / Part-time
 • Startdatum: oktober
 • Toekenningsinstelling: Bishop Grosseteste University
 • Instellingscode: B38

Toelatingseisen

 • Je moet een undergraduate honours degree hebben behaald of worden voorspeld voor een aan de geesteswetenschappen of sociale wetenschappen gerelateerd vak (of gelijkwaardig).
 • Bovendien moeten alle studenten £ 57,20 betalen voor een Enhanced Disclosure van de Disclosure Barring Service.

128616_rsz_miguelangel-miquelena-rc-4ydhrros-unsplash.jpg

Beurzen

Er zijn beurzen beschikbaar die tot 50% van het collegegeld dekken.

Aanmeldingsprocedure

Om een BGU-beurs aan te vragen, moet je eerst een van onze programma's aanvragen en een plek aangeboden hebben gekregen. Zodra je een aanbieding voor een programma hebt ontvangen, moet je het aanmeldingsformulier invullen dat beschikbaar is op de website van de school.

U wordt gevraagd om te identificeren voor welke beurs u solliciteert en als onderdeel van het proces wordt de aanvragers gevraagd om hun academische prestaties, relevante professionele ervaring en / of carrièredoel te beschrijven. Aanvragers moeten ook verwijzen naar alle andere informatie die hun aanvraag ondersteunt. Dit kan omvatten, maar is niet beperkt tot:

 • Academische verdienste - Er wordt voldaan aan de vereisten voor cursusinvoer, waaronder Engelse taalvereisten, examenresultaten, transcripties, referenties, academische prijzen of onderscheidingen.
 • Carrière-aspiraties - sollicitanten moeten ons vertellen over hun gekozen carrièredoel en hun ambities om bij te dragen aan hun gekozen vakgebied. Aanvragers moeten de relevantie van de voorgestelde academische cursus voor zijn / haar carrièreplannen vaststellen.
 • Financiële behoefte - Aanvragers moeten hun financiële situatie uitleggen en hoe zij van plan zijn de resterende kosten te dekken, mocht hun aanvraag slagen. Zelfs met een beurs zullen aanvragers moeten aantonen dat ze hun kosten van levensonderhoud in het VK kunnen dekken om aan de vereisten voor een Tier 4-visum te voldoen.
 • Ontwikkelingsimpact - Aanvragers moeten uitleggen hoe ze van plan zijn hun studie te gebruiken om zich te ontwikkelen en bij te dragen aan de samenleving in hun eigen land. Aanvragers moeten bewijzen dat ze zich in het verleden hebben verbonden aan de "ontwikkelingsagenda's" door middel van deelname aan relevante projecten.
 • Extracurriculaire activiteit - Aanvragers moeten bewijs leveren van activiteiten, wat hun afgestudeerde eigenschappen heeft verbeterd, bijvoorbeeld voorbeelden van vrijwilligerswerk, leiderschap en liefdadigheidswerk.

Aanvraagformulieren moeten worden ingevuld en verzonden naar admissions@bishopg.ac.uk en moeten duidelijk worden gemarkeerd met 'International Scholarship Application' in de onderwerpregel.

Hoewel BGU dit aanbod van beurzen aanbiedt, kan het niet garanderen dat uw aanvraag voor een succesvol zal zijn. Het aanvraagproces voor beurzen is concurrerend en BGU behoudt zich het recht voor om geen beurzen toe te kennen aan degenen die bewijzen van de bovenstaande criteria, als de aanvraag niet van de vereiste kwaliteit is.

Alle toegekende beurzen zijn geldig gedurende de looptijd van het programma, voor postdoctorale aanvragers is dit een jaar en voor niet-gegradueerde aanvragers is dit drie jaar.

Over de cursus

Gedurende deze MA ontwikkel je je vermogen om een theologisch of filosofisch argument te formuleren, expertise op te doen in het interpreteren van bronnen en een grotere waardering te krijgen voor de rijke verscheidenheid aan religieuze ervaringen in onze wereld. Met een paar belangrijke modules kunt u de religieuze dialoog en conflicten verkennen, de theologie van literatuur, film en televisie verkennen, bijdragen aan het hedendaagse debat tussen gelovigen en niet-gelovigen, en de filosofie van religie ontdekken.

Deze cursus gaat over onze wereld, ons leven en het gevoel dat we er van proberen te maken. Het is voor degenen die gefascineerd zijn door de wereld van theologie en religie - of ze nu voor toegewijde gelovigen zijn, die agnostici en vurige atheïsten in twijfel trekken. Het is ideaal voor iedereen die betrokken is bij een beroep dat een begrip van religieuze, filosofische en ethische kwesties vereist. Kortom, het is voor iedereen die de aard van het bestaan in het gezelschap van experts wil verkennen.

Onze MA Theologie & Religiewetenschappen is ideaal voor elke RE- of Filosofieleraar die zijn expertise in het door hem gekozen onderwerp wil vergroten. De kennis en vaardigheden die het bevordert, zouden ook ideaal zijn voor iedereen die betrokken is bij een beroep dat vereist dat hij zich bezighoudt met religieuze, filosofische of ethische kwesties.

modules

 • Proefschrift
 • De Godsvraag: theïsme, agnosticisme en atheïsme
 • War Of The Worlds: Religies in conflict en dialoog
 • A Requiem For Reason: The Rise Of Modern Fundamentalism
 • Theologie in fictie, film en fantasie
 • Over de schouders van reuzen: grote religieuze denkers van Plato tot Pannenberg

Beoordeling

Beoordeling vindt plaats op onze modules via verschillende vormen, waaronder essays, presentaties en portfolio's. Het bevat ook een laatste proefschrift waarmee je een echte expert kunt worden in een theologisch onderwerp dat je vooral fascineert.

Carrière en verdere studie

Dit zou een uitstekend programma zijn voor iedereen die een carrière wil nastreven op elk gebied van religieus of filosofisch onderwijs, inclusief lesgeven op lager, secundair of hoger niveau. Het zou ook een zeer nuttige graad zijn om sociaal werk, counseling, administratief leven, jeugdwerk of werk binnen de erfgoedsector te verwerken.

Ondersteuning

Studeren aan BGU is een studentgerichte ervaring. Medewerkers en studenten werken samen in een vriendelijke en ondersteunende sfeer als onderdeel van een intieme campusgemeenschap. U zult elk personeelslid persoonlijk kennen en er zeker van zijn dat u hen benadert voor hulp en advies, en medewerkers zullen u herkennen, niet alleen van het zicht, maar als een individu met unieke talenten en interesses. Wij zullen er zijn om u te ondersteunen, persoonlijk en academisch, van introductie tot afstuderen.

** £ 2.000 internationale beurs beschikbaar. Succesvolle kortingen worden toegekend op informatie in de persoonlijke verklaring. Een gunningspanel wordt getrokken uit senior leden van de instelling.

Laatst bijgewerkt op May 2020

Over de school

Here at Bishop Grosseteste University (BGU), we’ve been educating students in the historic heart of the City of Lincoln for over 150 years, located on a beautifully green and pleasant campus just a fe ... Lees meer

Here at Bishop Grosseteste University (BGU), we’ve been educating students in the historic heart of the City of Lincoln for over 150 years, located on a beautifully green and pleasant campus just a few minutes’ walk from Lincoln Cathedral, Castle and the old Roman city. We’re set on a single-site campus, so just about everything you need is close by, whether it be your tutors, your friends, your lectures or the places in which you like to relax. Lees Minder