MA in theologie en religie

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Theologie en religie is een divers vakgebied dat essentieel is om de hedendaagse wereld te begrijpen.

De MA in theologie en religie is ontworpen om de studie van religies en spiritualiteiten uit het verleden en het heden mogelijk te maken en bereidt je voor op beroepen die afhankelijk zijn van een geavanceerd begrip van hoe religieuze geschiedenissen, ideeën, teksten en praktijken alle samenlevingen doordringen. Het biedt ook een ideale voorbereiding op verder onderzoek op doctoraatsniveau.

Het programma heeft een breed scala aan modules en u kunt uw eigen Pathway door degene te kiezen die het meest relevant zijn voor uw interesses. We spelen in op belangen in historische tradities, rituelen en praktijken, hedendaagse spiritualiteiten, wereldreligies, religieuze teksten, politiek, geschiedenissen en ethische kwesties.

Je wordt aangemoedigd om kritisch robuust te zijn in de analyse van je eigen en andermans vooronderstellingen, om onafhankelijk te werken onder begeleiding van moduletutoren en scriptiebegeleiders, en om je studies te benaderen op manieren die bewustzijn en betrokkenheid tonen bij het multi- en interdisciplinaire aard van de besproken kwesties.

Studenten worden getraind om hun eigen vooronderstellingen en die van anderen op een kritisch robuuste manier te ondervragen, om de studie van theologie en religie te benaderen op manieren die gevoeligheid tonen voor de multidisciplinaire theorieën en problemen. Overdraagbare vaardigheden omvatten het vermogen om relevant bewijsmateriaal en contextuele overwegingen in te zetten en dit te presenteren in de context van een schriftelijk werkstuk, een examen of in een mondelinge presentatie. Studenten verwerven ook vaardigheden van een persoonlijke organisatie in termen van deadlines werken, bijdragen voorbereiden voor groepsdiscussies en ervoor zorgen dat tutorials en seminars optimaal worden gebruikt.

Waarom deze cursus studeren?

 • Flexibiliteit - het aanbod van opties stelt u in staat om religie, theologie, bijbelstudies in historische en / of hedendaagse contexten te bestuderen, passend bij uw interessegebieden.
 • Uitstekende reputatie - Times Higher Education stond op de tweede plaats van het Departement Theologie en Religie in het land vanwege zijn prestaties in de laatste Research Excellence Framework-oefening. De universiteit van Birmingham is ook gerangschikt als een van 's werelds top 30-instellingen om theologie en religiewetenschappen te studeren in de QS World University Rankings 2019.
 • Extracurriculaire kansen - u zult worden blootgesteld aan een verscheidenheid aan mogelijkheden om uw studentenervaring te verbeteren, waaronder regelmatige koffie-ochtenden voor personeel en studenten, sprekers bezoeken, lezingenseries en sociale evenementen.
 • Kleine klassen - lesgeven op de modules op masterniveau omvat voornamelijk seminars met kleine groepen, zodat u het leermateriaal echt onder de knie krijgt.
 • De stad - Birmingham is een ideale plek om theologie en religie te studeren. De stad is een van de meest cultureel en religieus diverse gemeenschappen in Europa en de afdeling heeft uitstekende relaties met de geloofsgemeenschappen van de stad.

modules

Kernmodule

Je studeert één kernmodule:

Onderzoeksmethoden in de theologie en de studie van religie

Deze module pakt de kernpunten van onderzoek in theologie en religieuze studies aan. Het behandelt debatten over het ontwerp, gedrag, ethiek en evaluatie van onderzoek in een multidisciplinair vakgebied. Het bereidt je voor om onafhankelijk onderzoek uit te voeren en om het onderzoek van anderen kritisch te beoordelen in een breed spectrum van benaderingen.

Beoordeling: essay van 4.000 woorden

Optionele modules

U kiest vijf optionele modules uit een reeks die doorgaans omvat:

 • Geavanceerde bijbelstudies
 • Benaderingen voor het bestuderen van de islam (modern)
 • Benaderingen voor het bestuderen van de islam (traditioneel)
 • Auschwitz in geschiedenis en geheugen
 • Hedendaagse problemen in het sikhisme
 • Feminisme in de moslimwereld
 • God in de christelijke filosofie
 • Historische en hedendaagse debatten over de Holocaust
 • Holocaust en genocide: vergelijkende en interdisciplinaire perspectieven
 • Islam in Europa
 • Islamitische filosofie
 • Joods-religieuze reacties op de Holocaust
 • Moslim denker van de westerse wereld
 • Politieke islam
 • Religie in de hedendaagse mondiale politiek I
 • Religie in de hedendaagse mondiale politiek II
 • Religieus nationalisme
 • Sikh Perspectives on Interreligious Relations
 • De Bijbel en de heilige ruimte
 • "Vrouwen" en welzijn: soulvolle dimensies

UK / EU-studenten hebben ook toegang tot twee extra opties aangeboden door Al-Mahdi Institute in Birmingham, als onderdeel van hun samenwerking met de afdeling Theologie en Religie:

Middeleeuwse Arabische gedachte

Deze module focust op de filosofische en theologische ideeën van middeleeuwse Arabische denkers en biedt u de mogelijkheid om een reeks denkers en hun ideeën te bestuderen, variërend van onderwerpen als de Grieks-Arabische vertaalbeweging tijdens de zogenaamde islamitische 'Gouden Eeuw' de impact van het neoplatonisme op de islamitische filosofie, de bewijzen van Gods bestaan, politieke filosofie, theologische reacties op de hellenistische filosofie, ethiek en filosofisch soefisme. Het is bedoeld om u de mogelijkheid te bieden om door originele teksten in hun historische context te navigeren, om filosofische argumenten uit te pakken en te beoordelen, om de oecumenische aard van gedeelde filosofische en theologische zorgen onder joden, christenen en moslims te waarderen, en om de compatibiliteit te beoordelen of gebrek aan geloof en rede tijdens de islamitische middeleeuwen.

Beoordeling: essay van 4.000 woorden

Thematische studie van het sjiisme: geschiedenis, leerstellingen en religieuze autoriteit

Deze module biedt je de mogelijkheid om een uitgebreide lijst van westerse beurzen (in het Engels) te herzien over belangrijke thema's die de unieke identiteit van het sjiisme binnen de islam hebben gevormd en blijven vormen. Deze thema's kunnen het begin van het sjiisme omvatten; theologische leerstellingen van het sjiisme; juridische doctrines van Twelver Shi'ism; gezagsstructuren binnen het shi'isme; en hedendaagse kwesties van de Twelver Shi'i-wereld.

Beoordeling: essay van 4.000 woorden

Proefschrift

Naast je aangeleerde modules, doe je een stuk onafhankelijk onderzoek met de steun van een supervisor, met als hoogtepunt een proefschrift van 15.000 woorden.

Merk op dat de optionele module-informatie op de website voor dit programma indicatief is en dat de beschikbaarheid van optionele modules van jaar tot jaar kan variëren. Als een module niet langer beschikbaar is, laten we u dit zo snel mogelijk weten en helpen u andere keuzes te maken.

Onderwijs en evaluatie

Naast de aangeleerde modules die u aan dit programma volgt, heeft de afdeling Theologie en Religie een druk programma van onderzoeksseminars, conferenties en workshops die u kunt bijwonen, zodat u inzicht kunt krijgen van een reeks academici en collega's vanuit de hele afdeling.

Cursuslevering

We hebben twee onderwijstermijnen per jaar, de herfst- en lentetermijn.

Als voltijdstudent volg je doorgaans drie modules per semester, gevolgd door je proefschrift. Afhankelijk van de modules die je volgt, kun je doorgaans zes uur klassikale tijd per week verwachten, twee per module. Als je een deeltijdstudent bent, volg je meestal drie modules per jaar, gevolgd door je proefschrift.

Elke module vertegenwoordigt in totaal 200 uur studietijd, inclusief voorbereidend lezen, huiswerk en voorbereiding van de opdracht.

Ondersteuning bij academisch schrijven

Als een postdoctorale student aan het College of Arts and Law, heb je toegang tot de Academic Writing Advisory Service (AWAS), die is bedoeld om je te helpen bij de overgang van het bachelor- naar het lesgevende Masters-niveau of na verloop van tijd terug naar de academische wereld. De dienst biedt begeleiding bij het schrijven van opdrachten en proefschriften voor uw MA / MSc-programma met individuele ondersteuning door een academisch schrijven adviseur via tutorials, e-mail en de levering van online materialen.

Internationale studenten hebben via de Birmingham International Academy (BIA) toegang tot ondersteuning voor Engelse taalontwikkeling en -vaardigheden.

vergoedingen

We rekenen jaarlijks collegegeld. De vergoedingen voor 2020/21 zijn als volgt:

 • VK / EU: £ 9.250 voltijds; £ 4,625 parttime
 • Internationaal: £ 19,170 voltijds

Bovengenoemde tarieven zijn slechts voor één jaar; voor degenen die meer dan twee jaar of langer studeren, is het collegegeld ook verschuldigd in de volgende jaren van je opleiding.

Voor EU-studenten die zich aanmelden voor het academiejaar 2020/21

De Britse regering heeft bevestigd dat EU-studenten in september 2020 in aanmerking blijven komen voor de status van 'huisgeld' en dat zij gedurende hun cursus toegang blijven houden tot de financiële steun die beschikbaar is via studieleningen.

Hoe toe te passen

Aanmeldingsdeadlines

De deadline voor aanmelding voor internationale studenten is woensdag 1 juli 2020 . De deadline voor Britse / EU-studenten is donderdag 10 september 2020 .

Onze standaardvereisten

We vragen om een 2: 1 undergraduate Honours degree, bij voorkeur in een aanverwante discipline. Alle aanvragen worden op hun merites behandeld en we zijn blij om aanvragers te overwegen wiens kwalificaties verschillen, maar we raden u aan om voor advies contact op te nemen met de toelatingsdocent.

Internationale / EU-studenten

Academische vereisten: we accepteren een reeks kwalificaties uit verschillende landen - gebruik onze handige gids hieronder om te zien welke kwalificaties we accepteren uit uw land.

Engelse taalvereisten: standaard taalvereisten zijn van toepassing op deze cursus - IELTS 6.5 met niet minder dan 6.0 in elke band. Als je een studieplek aangeboden krijgt en je voldoet niet aan de taalvereiste, dan heb je de mogelijkheid om je in te schrijven voor onze cursus Engels voor academische doeleinden. Als je de cursus met succes voltooit, kun je de taal vervullen vereiste zonder herkansing van een taalkwalificatie.

IELTS 6.5 met niet minder dan 6.0 in elke band is gelijk aan:

 • TOEFL: 88 algemeen met niet minder dan 21 in lezen, 21 luisteren, 22 spreken en 21 in schrijven
 • Pearson Test of English (PTE): Academic 59 in alle vier vaardigheden
 • Cambridge English (examens afgelegd vanaf 2015): Advanced - Minimale totaalscore van 176, met maar liefst 169 in elk onderdeel

Inzetbaarheid

Je diploma biedt een uitstekende voorbereiding op je toekomstige carrière, maar dit kan ook worden verbeterd door een reeks inzetbare ondersteuningsdiensten die worden aangeboden door de universiteit en het College of Arts and Law.

Het carrièrenetwerk van de universiteit biedt deskundige begeleiding en activiteiten, speciaal voor postdoctorale studenten, die u zullen helpen uw carrièredoelen te bereiken. Het College of Arts and Law heeft ook een toegewijd carrière- en inzetbaarheidsteam dat advies op maat biedt en een programma van College-specifieke carrière-evenementen.

Je wordt aangemoedigd om het meeste uit je postdoctorale ervaring te halen en krijgt de kans om:

 • Ontvang een-op-een loopbaanadvies, inclusief begeleiding bij uw sollicitaties, het schrijven van uw cv en het verbeteren van uw interviewtechniek, of u nu op zoek bent naar een carrière binnen of buiten de academische wereld
 • Ontmoet werkgevers persoonlijk op wervingsbeurzen op de campus en werkgeverspresentaties Woon een jaarlijks programma bij van banenbeurzen, vaardigheidsworkshops en conferenties, inclusief op maat gemaakte evenementen voor postdoctorale studenten aan het College of Arts and Law
 • Neem deel aan een reeks activiteiten om uw kennis en vaardigheden aan potentiële werkgevers te demonstreren en uw cv te verbeteren

Bovendien krijg je tot 2 jaar na het afstuderen toegang tot ons volledige scala aan loopbaanondersteuning.

Postdoctorale inzetbaarheid: theologie en religie

Afgestudeerden in Birmingham Theologie ontwikkelen een breed scala aan overdraagbare vaardigheden, waaronder bekendheid met onderzoeksmethoden; de mogelijkheid om grote hoeveelheden informatie uit verschillende bronnen te beheren; het vermogen om informatie op een logische en coherente manier te organiseren; de expertise om duidelijk en beknopt te schrijven en met strakke deadlines; kritisch en analytisch vermogen; het vermogen tot argumenteren, debatteren en speculeren; en het vermogen om conclusies te baseren op statistisch onderzoek.

In de afgelopen 5 jaar was 94% van onze postdoctorale studenten 6 maanden na afstuderen aan het werk en / of studeerde verder (DLHE 2012-2017). Veel van onze afgestudeerden gaan carrière maken in kerken van verschillende denominaties. Andere studenten gebruiken hun overdraagbare vaardigheden in verschillende werkgelegenheidssectoren, waaronder uitgeverij, onderwijs en maatschappelijk werk. Werkgevers waarvoor onze afgestudeerden zijn gaan werken, zijn onder meer de Church of England, Methodist Church, NHS en de University of Birmingham.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Our College of Arts and Law Graduate School is a vibrant international community of over 1500 postgraduate students. We benefit from excellent research resources and a supportive environment that allo ... Lees meer

Our College of Arts and Law Graduate School is a vibrant international community of over 1500 postgraduate students. We benefit from excellent research resources and a supportive environment that allows your research to flourish. Located in the Arts building at the main Edgbaston campus, our team of academic and operational staff are on hand to offer support and advice whenever you need it. Lees Minder