MA in technologiegovernance en digitale transformatie

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Technology Governance and Digital Transformation is een masterprogramma dat toekomstgericht en echt inter- en transdisciplinair is: van economie, technologie en innovatie tot bestuur en overheidsbeleid, waar alle belangrijke componenten van de sociaal-economische toekomst doelgericht met elkaar zijn verbonden. Het voorziet studenten van het vermogen om kritisch te denken en met praktische managementvaardigheden op het gebied van technologische verandering, innovatie en digitale transformatie die u zullen laten slagen in op technologie gerichte particuliere en openbare organisaties en in internationale instanties. We willen digitale technologieën begrijpen als de belangrijkste motor van ontwikkeling over de hele wereld en we willen ervoor zorgen dat digitale transformatie duurzame, groene groei en mensgerichte ontwikkeling bewerkstelligt.

Het programma is bedoeld voor diegenen die willen weten:

 • de dynamiek van technologische en sociale innovatie en de rol van verschillende actoren (ondernemers, grote bedrijven, overheden en vooral mensen) in deze dynamiek en bij het sturen van innovatie naar een duurzamere toekomst;
 • de heterodoxe perspectieven van economische ontwikkeling en innovatieprocessen, dwz innovatiesystemen, evolutionair, post-keynesiaans, op commons gebaseerd of niet-westers;
 • de rol en aard van technologie, met inbegrip van de kritiek, en in het bijzonder de betekenis en het beheer van digitale transformatie, en de impact ervan op de economie, samenleving, overheid en mensen.

Het programma is ontworpen en aangeboden door het Ragnar Nurkse Department of Innovation and Governance (RND) van de Tallinn University of Technology . RND is een unieke onderzoeks- en onderwijsinstelling die zowel economie (het waarom?) Als bestuur (het hoe?) Van innovatie en technologische verandering combineert - unieke competenties om te slagen in de moderne geglobaliseerde en complexe wereld. RND is gevestigd in Tallinn, Estland - een van de toonaangevende digitale verenigingen in Europa. Studeren in Estland biedt je unieke inzichten in hoe de toekomst eruit zou kunnen zien. Door deel te nemen aan het MA- programma Technology Governance and Digital Transformation biedt u de kans om de vaardigheden op te bouwen die u nodig hebt om de toekomst vorm te geven.

De nauwe banden tussen het programma en onderzoeks- en innovatieprojecten van onze afdeling - van het stimuleren van de digitale eengemaakte markt in de EU tot grensoverschrijdende gegevensuitwisseling op basis van het eenmalige beginsel en samenwerking met de steden Tallinn en Helsinki op verschillende slimme stadsinitiatieven om economie en innovatie te heroverwegen op basis van de ecologisch duurzame commons-gebaseerde 'design globally produce local'-benaderingen - garanderen dat de inhoud van ons onderwijs altijd praktisch is en voorloopt op reguliere leerboeken. RND is lid van de ESST - European Inter-University Association on Society, Science Technology and Society en EMPA - de European Master of Public Administration Network en heeft Erasmus-overeenkomsten met veel toonaangevende universiteiten in Europa. Dit vergemakkelijkt een gemakkelijke internationale uitwisseling van personeel en studenten.

leerplan

Het masterprogramma brengt enkele van de meest gerenommeerde wetenschappers op het gebied van innovatie en governance samen - Carlota Perez, Erik S. Reinert, Wolfgang Drechsler, Jan A. Kregel, Robert Krimmer, Vasilis Kostakis en anderen - die studenten een coherente set vaardigheden bieden voor begrip en het managen van technologische veranderingen en digitale transformaties in tech- en innovatiegerichte organisaties en in internationale organisaties.

Waarom dit programma?

 • Het programma is gebaseerd op case-study gebaseerd onderwijs en heeft een sterke nadruk op stage en praktische ervaring, zonder de relevante theorie te verwaarlozen.
 • Het programmaontwerp vult de standaard tekstboekkennis, reguliere economie en bestuurstheorieën aan met meer realistische en relevante perspectieven en praktische casestudy's.
 • Het programma biedt bezoeken aan de Estse regeringskantoren en bedrijven en gastcolleges van vooraanstaande Estse en internationale innovators en visionairen.
 • De minimum verblijfsduur in Estland is één jaar - het tweede jaar is gewijd aan Internship & Consulting Lab en het schrijven van afstudeerscripties, die beide overal ter wereld kunnen worden gedaan.
 • De faculteit bestaat vrijwel uitsluitend uit internationaal gerenommeerde en bekroonde hoogleraren.

Toekomstige carriëre

Het programma is een geweldige terminale opleiding en bereidt wereldwijd gewenste experts voor op het beheer van technologische veranderingen en digitale transformaties die werken voor nationale overheden en internationale organisaties (als experts op het gebied van innovatiebeleid en innovatiemanagers) of voor non-profitorganisaties en in de particuliere sector (zoals eigenaar-ondernemers, technologieconsultants, innovatiemanagers, analisten).

Het programma biedt ook uitstekende competitieve competenties voor het voortzetten van je academische carrière als onderzoeker in academische instellingen of voor het volgen van doctoraatsstudies, zoals blijkt uit ons indrukwekkende trackrecord.

Loopbaanpaden van onze alumni:

JP Morgan Stanley, Parthenon-EY, EY Innovalue Management Partner GmbH, OECD, Government Office van de Republiek Estland, E-Estonia Showroom, Estonian Ministry of Economic Affairs and Communications, Competence Center of Food and Fermentation Technologies, Tallinn City Enterprise Department, Kantoor van de staatssecretaris van Georgië, Czechinvest, Ministerie van Financiën van de Republiek Letland, Cevea (denktank), Federale Universiteit van Rio de Janeiro, enz.

Andere potentiële werkgevers:

 • internationale organisaties (VN, EU);
 • overheidsinstellingen (centrale banken, ministeries die zich bezighouden met ontwikkeling en digitalisering);
 • niet-gouvernementele organisaties (wetenschaps- en technologieparken, ontwikkelingsbureaus, denktanks, enz.);
 • technologie-intensieve particuliere bedrijven.

Studenten zeggen

"... dat gevoel als je zonder extra kosten 10 lessen in een semester studeert omdat je van leren houdt, tijd om twee, mogelijk drie vreemde talen te leren omdat de mensen en landen om je heen ... op slechts een paar uur afstand totaal anders zijn .
... gezonder eten omdat het goedkoper en gemakkelijker is om vers voedsel te kopen en te vinden dan fast food, gratis doorvoer te rijden, elk weekend te hacken, een innovatief (eigenlijk) internationaal banksysteem te gebruiken dat logisch is, te leren van een professor die schreef een boek dat je hebt gelezen en dat je jaren geleden hebt geïnspireerd en hebt gezien dat ze jou ook respecteren, om te zeggen wat je wilt, omdat politieke correctheid niet iets is en het vooral wordt gezien als een uitnodiging voor diepere introspectie ... " Lequanne Collins-Bacchus 1ste jaars student van het Technology Governance and Digital Transformation Program

Toelating

Studenten voor TalTech internationale opleidingen worden toegelaten op basis van de toelatingsdrempel. Het online interview wordt alleen gehouden aan kandidaten die de voorlopige evaluatie hebben doorstaan. De maximale score voor de motivatiebrief en het online interview is 10 punten. Een aanvrager die minimaal 5 punten ontvangt, wordt toegelaten.

Programma specifieke vereisten

Bachelor of gelijkwaardig

Om in aanmerking te komen voor de studies aan de Tallinn University of Technology , moet een kandidaat minimaal 60% van de hoogst mogelijke CGPA hebben.

Motivatiebrief

Een motivatiebrief moet de volgende items bevatten:

 • Geef een verklaring waarom u zich aanmeldt voor het programma Technology Governance en Digital Transformation - wat zijn uw interesses; wat zijn je professionele doelen en hoe ondersteunt de opleiding ze; hoe past jouw academische en / of professionele achtergrond in het programma.
 • Bespreek de meest urgente problemen of uitdagingen op het gebied van technologiegovernance en digitale transformatie in de context van uw land of op wereldwijde schaal.
 • Geef een overzicht van een toekomstige masterproef - onderwerp (onderwerp), onderzoeksvraag (en) en methodologische benadering (hoe je onderzoek probeert te doen). Gebruik indien nodig referenties ter ondersteuning van uw argumenten en feiten.

NB! Het is belangrijk om alle bronnen die worden gebruikt in uw motivatiebrief (citaten, publicaties, ideeën, enz. Die niet van u zijn) correct te vermelden en te verwijzen. Het negeren van de regels voor het verwijzen en citeren wordt beschouwd als plagiaat en zal resulteren in de diskwalificatie van uw aanvraag.

Online interview

Onderwerpen behandeld tijdens het interview:

 • De interesse in de specialiteit, waar het vandaan komt en waarom het wenselijk is om te studeren aan het programma Technology Management en Digital Transformation. Een motivatie om het curriculum met de nominale periode te halen.
 • Eerdere blootstelling aan de onderwerpen die in het programma worden behandeld en bewustzijn van relevante maatschappelijke debatten op het gebied van studies.
 • Verwachtingen met betrekking tot de studies, dwz begrip van de te verwerven kennis en vaardigheden. Perceptie van specifieke gebieden of onderwerpen waarvoor het kennisniveau onvoldoende is.
 • Verwachtingen over het studieproces, de mogelijkheden om werk- en studieactiviteiten te combineren, voorkeuren in lesmethodologie, taalbarrières, bereidheid om academische papers te schrijven.

Duur van het interview is 10-15 minuten.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

A vision of today’s society is innovative, entrepreneurial, technologically advanced, and open to the world, and this is what Tallinn Unversity of Technology (TalTech) is applying for through internat ... Lees meer

A vision of today’s society is innovative, entrepreneurial, technologically advanced, and open to the world, and this is what Tallinn Unversity of Technology (TalTech) is applying for through internationally high-level studies and research. Lees Minder