MA in stedelijk ontwerp

Algemeen

Beschrijving van opleiding

"Urban Design - de kennis en vaardigheden die nodig zijn om betere stedelijke plekken te ontwerpen en te leveren."

De MA Urban Design wordt gezamenlijk beheerd door de School en de Welsh School of Architecture en meer informatie over deze cursus is beschikbaar op MA in Urban Design - Welsh School of Architecture.

De MA Urban Design maakt gebruik van ontwerppraktijken, theorie, ontwikkeling en besturingsmethoden om ontwerpprocessen te informeren en gebruikt studiolessen gericht op lokale ontwikkelingsmogelijkheden om creatieve, praktische en duurzame oplossingen te ontwikkelen voor een reeks typische stedelijke ontwerpproblemen.

De cursus beoogt studenten te produceren die:

 • Denk driedimensionaal en creatief manipuleer ruimte op de tussenliggende schaal tussen architectuur en planning;
 • Analyseer de kwaliteiten van plaatsen en plaatsen en reageer op complexe en vaak tegenstrijdige ambities van de gemeenschap;
 • Kritisch evalueren van de ontwikkeling (gebouwd en voorgesteld) en suggesties voor verbetering doen en verbeterde beleids- en controlepraktijken ontwikkelen;
 • Conceptualiseren en tekenen van ontwikkelingsvoorstellen op verschillende schalen, van de territoriale tot de blokschaal;
 • Kwaliteit kunnen herkennen en toevoegen in alle ontwikkelingssituaties;
 • Test ontwikkelingen op duurzaamheid, economische levensvatbaarheid en kiesdistrict;
 • Begrijp hoe u de implementatie kunt benaderen door samenwerking tussen professionals en tussen instanties en het opbouwen van consensus.

Cursusherkenning

Deze MA wordt door het Royal Town Planning Institute erkend als een 'specialistische' master voor diegenen die minimaal een driejarige RTPI erkende undergraduate graad in ruimtelijke planning hebben afgerond, waardoor de educatieve vereisten van het RTPI voor lidmaatschap kunnen worden voltooid. Ga voor meer informatie naar de website van Royal Town Planning Institute.

Het is ook geaccrediteerd door de Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS), waardoor de educatieve vereiste voor RICS-lidmaatschap kan worden voltooid. Ga voor meer informatie naar de website van de Royal Institution of Chartered Surveyors.

Geschiktheid

Deze MA is geschikt voor afgestudeerden in stadsplanning, architectuur, landschapsontwerp en engineering. Afgestudeerden uit andere disciplines komen ook in aanmerking. Alle aanvragers moeten via een portfolio competentie in grafische vormgeving en ontwerp aantonen.

Toelatingscriteria

Academische criteria: Aanvragers zullen normaal een minimum 2: 2 graad behalen in een relevant vakgebied of gelijkwaardig, in architectuur, landschapsarchitectuur, stedelijke planning (inclusief stadsplanning en stedenbouw), stadsontwerp (niet-gegradueerde), vastgoedontwikkeling, milieuontwerp , interieurontwerp, grafisch ontwerp, theaterontwerp en civiele techniek, evenals onderwerpen zoals aardrijkskunde, sociologie, politicologie en geschiedenis, agronomie - vooral die met een stedelijke focus. Voor kandidaten met een 2: 1 graad en hoger (of gelijkwaardig) worden echter ook andere onderwerpen overwogen.

Engelse taalvereisten: voor studenten wier eerste taal niet Engels is, een minimumstandaard in de Engelse taal van ofwel IELTS totale score 6.5 (geen subscore mag lager zijn dan 5,5) of het equivalent.

Pre-cursus Engels taalonderwijs is beschikbaar.

Als je aanbod om te studeren aan Cardiff University afhankelijk is van IELTS, raden we je aan om de 'IELTS voor UKVI'-test in een erkend centrum te doen. Dit geeft u meer flexibiliteit bij het voldoen aan de Engelse taalvoorwaarden van uw aanbod. Houd er rekening mee dat 'IELTS voor UKVI' de enige test buiten het VK is die kan worden geaccepteerd voor deelname aan pre-sessie Engelse taalprogramma's.

Persoonlijke verklaring

Het aanvraagformulier vereist dat u een persoonlijke verklaring schrijft ter ondersteuning van uw aanvraag. Het is erg belangrijk voor ons dat je de redenen geeft om stadsontwerp te willen studeren, en wat jouw ervaring met stadsontwerp is.

 • Vertel ons waarom je stadsontwerp wilt studeren.
 • Vertel ons of en hoe je met stedenbouwkundige problemen in je vorige studies hebt omgegaan.
 • Vertel ons over je werkervaring.

Als u ons niet vertelt waarom u met name stedenbouw wilt studeren, is het onwaarschijnlijk dat uw aanvraag succesvol zal zijn.

Referentiebrieven

U dient één referentiebrief in te dienen.

Collegegeld

 • Britse en EU-studenten: £ 9,950
 • Studenten van buiten de EU: £ 22.450
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Our world-leading research was ranked 5th amongst UK universities in the most recent Research Excellence Framework for quality and 2nd for impact. We provide an educationally outstanding experience fo ... Lees meer

Our world-leading research was ranked 5th amongst UK universities in the most recent Research Excellence Framework for quality and 2nd for impact. We provide an educationally outstanding experience for our students. Lees Minder