MA in songwriting

Algemeen

Beschrijving van opleiding

MASongwriting

Verfijn uw professionele songportfolio en unieke songwriting 'stem' op onze songwriting masteropleiding.

Schrijf vanaf dag één uw liedjes en ontwikkel de vaardigheden van creatieve kritiek in een ondersteunende maar dynamische omgeving.

Bereid jezelf voor op een reeks geïnternationaliseerde, professionele futures in muziek en zijn bredere industrieën.

Profiteer van een baanbrekend curriculum, gegeven door professionele, gepubliceerde songwriters en artiesten.

Songwriting blijft een van de grootste exportproducten van het VK, met Britse muziek sterker dan ooit. Populair nummer is het hart van de industrie en de wereldwijde vraag naar nieuwe nummers is groot. Op onze MA Songwriting zul je je muzikale creativiteit koesteren, focussen en je professionele portfolio ontwikkelen, nieuwe samenwerkingsnetwerken smeden en deelnemen aan onderzoek dat is ontworpen om je carrière als songwriter te ondersteunen.

De cursus is bedoeld voor niet-gepubliceerde songwriters die hun vak op professioneel niveau willen ontwikkelen, en gepubliceerde songwriters die academische accreditatie willen behalen terwijl ze hun creativiteit onderzoeken.

We onderhouden sterke banden met professionals uit de industrie, gastkunstenaars en gastdocenten. Ook beschikbaar als afstandsroute.

Overzicht

Vanaf de eerste dag schrijf je liedjes en gebruik je alternatieve strategieën die zijn ontwikkeld om te werken naast je huidige creatieve aanpak.

Door praktijkgericht leren toe te passen in onze onderzoekscentra voor werelderfgoed, door middel van een reeks creatieve strategieën en een kritisch perspectief op de relatie van je liedjes met het publiek en de industrie, zul je je output ontwikkelen en focussen. Dit wordt geïnformeerd door een mix van praktische, theoretische en wetenschappelijke praktijk.

Tekstschrijven en een vloeiende beheersing van beelden, metaforen en het verhaal worden gevoed, aangezien akkoorden en melodieën vorm krijgen rond de betekenis van de taal en vice versa. Je onderzoekt de kracht en het potentieel van liedvormen, modi van adres, perspectieven, tijdframes en personages.

Nadat u het scala aan creatieve opties waarover u beschikt in uw eigen artistieke palet hebt uitgerekt, kunt u uw hand richten op onderzoek; dit is jouw toegang tot de postuniversitaire wereld. Je identificeert de industriële context die relevant is voor je liedjes; je kennis van je vakgebied zal worden versterkt door primair onderzoek, secundair onderzoek en contact met gastsprekers uit de industrie.

Samenwerken met songwriters van dichtbij en ver zal je creatieve en netwerkbereik vergroten. Voorafgaand aan uw Major Project voeren contextueel en collaboratief onderzoek de vitale taak uit om uw songuitgangen vorm te geven.

Cursus structuur

Songwriting vaardigheden

Dit is een creatieve primer, waarin je een gevoel ontwikkelt voor zintuiglijke beeldspraak, een metafoor en een mogelijkheid tot verhalende spanning. Ondertussen past u verschillende creatieve benaderingen toe op harmonische constructies en melodische apparaten. Van de nummers die hier worden gegenereerd, kunnen sommige worden opgenomen in uw uiteindelijke Major Project-showcase. Het doel is om nummers en het schrijven in alle genres te laten floreren.

Onderzoeksmethodologieën en context

Hier houden we ons bezig met een 'pathfinder' contextuele studie naar een economische / culturele context voor uw toekomstige lieduitgangen. Van folk tot hiphop, indie, chart-pop, R

Song-identiteit en cultuur

Hier onderzoek en ontrafel je jouw persoonlijke 'DNA' van het songwriting. Dit is een onderzoeksproces dat nummers onderzoekt die belangrijk zijn voor je eigen schrijven, en onderzoekt ze in relatie tot contexten van identiteit van de uitvoerder, genres, bewegingen en een bredere cultuur.

Je kiest ook een van de volgende modules:

 • Professionele samenwerking

Je onderhandelt over samenwerking met andere beoefenaars in een professionele context. Songwriters kunnen bijvoorbeeld samenwerken op de traditionele manier van succesvolle en veelgeprezen songwritingteams, of ze kunnen samenwerken met choreografen, filmmakers, dichters, componisten, arrangeurs of remixers.

 • Workstation Song Production

Deze module onderzoekt de persoonlijke studio van de hedendaagse songwriter vanwege zijn kracht om zowel indrukwekkende songdemonstraties als voltooide productie-meesters te maken. Steeds meer originele kunstenaars zijn mobiel en adaptief; hun laptopsystemen aansluiten op grotere studiosystemen of meesters in hun slaapkamers voltooien. Hier verkennen we de technische vaardigheden die de hedendaagse autonome songwriter in staat stellen om hun visie te realiseren.

Enorm project

Hier breng je al je onderzoek en voorbereiding in beeld. Je wordt gevraagd om een showcase te presenteren die de nummers vertegenwoordigt die zijn ontwikkeld tijdens je tijd op de cursus. Meestal is dit een uitvoerend album. Voor sommigen zullen het verschillende projecten zijn

Cursus modules

Deze cursus bevat of biedt de volgende modules.

 • Songwriting vaardigheden
 • Lied, cultuur en identiteit
 • Onderzoeksmethodologieën en context
 • Professionele samenwerking
 • Workstation Song Production
 • Enorm project

Hoe zal ik beoordeeld worden?

Assessments variëren van eenvoudige audioschetsen in de vroege stadia tot volledige albumproducties in Major Project; elk wordt beoordeeld op kwaliteit en marktfocus. Op de onderzoeksmodules drukken formele, onderzochte en gerefereerde documenten uw intellectuele en analytische ontwikkeling uit en presentatievaardigheden brengen uw werk tot leven.

Hoe krijg ik les?

Er zijn regelmatig lesessies over elk van de drie trimesters. Lezingen, gastsprekers, seminars, workshops, tutorials, presentaties en afspeelsessies werken aan songmateriaal en onderzoeksresultaten. Studenten spelen hun liedjes met elkaar in een ondersteunende maar dynamische omgeving, faciliteren netwerken en analyse, en ontwikkelen de taal van creatieve kritiek. Dit kan live zijn of via afspelen.

Kansen

Careers

Er is een breed scala aan professionele resultaten van deze cursus en onze afgestudeerden werken nu als:

 • performers
 • docenten
 • onderzoekers
 • agenten
 • Ondertekende artiesten
 • Ondertekende schrijvers
 • leerkrachten
 • therapeuten
 • uitgevers

Deze cursus biedt ook een uitstekende basis als je geïnteresseerd bent in een promotieonderzoek.

Kosten

 • VK / EU-studenten fulltime - 2019/20 toegang £ 7,395
 • Deeltijds studenten UK / EU - inschrijving 2019/20 £ 3.700
 • Internationale studenten fulltime - 2019/20 toegang £ 14,300
Laatst bijgewerkt op May 2019

Over de school

Bath Spa University is about more than studying. It’s about getting stuck in: thinking, making and doing. About bumping into friends on campus, embracing challenges and genuinely caring. We push bound ... Lees meer

Bath Spa University is about more than studying. It’s about getting stuck in: thinking, making and doing. About bumping into friends on campus, embracing challenges and genuinely caring. We push boundaries and ourselves. If that sounds good to you, you’ll fit in well. Lees Minder