MA in sociaal en openbaar beleid

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Dit programma onderzoekt kwesties, concepten en debatten in sociaal en publiek beleidonderzoek om inzicht te krijgen in beleidsvorming en de sociale impact ervan op individuen en gemeenschappen.

Kernmodules verkennen sociale theorieën, vraagstukken en onderzoeksmethoden die relevant zijn voor sociaal beleid en welzijn. Je ontwikkelt kernvaardigheden in kritische beleidsanalyse en beleidsevaluatie. Er zijn ook mogelijkheden om actuele beleidskwesties, zoals werk en welzijn, het gezins- en kinderbeleid of de uitdagingen van de vergrijzende bevolking, te bestuderen en te bespreken, met een focus op voorbeelden uit de praktijk.

Ondersteund door onze bekende onderzoekscentra en onderwezen door deskundige docenten, zult u het programma aanpassen aan uw eigen interesses en loopbaanambities. Met een reeks optionele modules waaruit u kunt kiezen, kunt u geavanceerde onderzoeksvaardigheden voortzetten of aanvullende sociale onderwerpen bestuderen, zoals onderzoek naar invaliditeit, genderstudies, racisme- en etniciteitsstudies of globalisering.

U krijgt inzicht in enkele van de meest gevoelige en complexe sociale problemen waarmee regeringen wereldwijd te maken hebben.

Onderzoeksinzicht

Je leert in een onderzoeksintensieve, stimulerende omgeving. Naast het Leeds Social Sciences Institute dat samenwerking bevordert, profiteert u van de interdisciplinaire expertise van het Centre for Disability Studies, Center for Ethnicity and Racism Studies, Centre for Interdisciplinary Gender Studies en vele anderen. Al deze centra hebben hun eigen agenda's voor evenementen, zoals workshops en seminars.

Cursusinhoud

Vanaf het begin van het programma studeer je kernmodules die je laten kennismaken met de sociale contexten en sociale problemen die beleidsmakers uitdagen, inzicht in de maatschappij en sociaal onderzoek. Naarmate de cursus vordert, zal je je meer specifiek richten op de verzorgingsstaat, het proces van vorming van sociaal beleid en de soorten bewijs waarop nieuwe beleidsmaatregelen en programma's zijn gebaseerd, en waartegen de effectiviteit wordt geëvalueerd.

Je krijgt een grondig inzicht in onderzoeksmethoden, de theoretische veronderstellingen die hieraan ten grondslag liggen en hoe deze van invloed zijn op de manier waarop de bevindingen worden geïnterpreteerd. Je richt je ook op specifieke voorbeelden, zoals hervormingen van de welvaart of werkgelegenheidsactivatiebeleid.

Met deze basis kiest u uit optionele modules om u te specialiseren in onderwerpen die bij u passen. Je kunt hedendaags sociaal denken bestuderen om je werk te contextualiseren of te kijken naar kwesties zoals arbeidsmobiliteit, zorg, gezondheidszorg, handicap of 'ras' en etniciteit. Je zou verdere data-analyse en onderzoeksmethoden kunnen bestuderen om je voor te bereiden op toekomstig onderzoek.

Aan het einde van het programma dien je je proefschrift in - een onafhankelijk onderzoek naar een verwant onderwerp naar keuze, waarmee je de kennis en vaardigheden die je gedurende het jaar hebt opgedaan kunt demonstreren en toepassen.

Cursus structuur

De onderstaande lijst vertegenwoordigt typische modules / componenten die zijn bestudeerd en kunnen van tijd tot tijd veranderen.

modules

Jaar 1

Verplichte modules

 • Onderzoek naar samenleving en cultuur
 • Sociale beleidsanalyse
 • Beleid en programma-evaluatie
 • De maatschappij en cultuur begrijpen
 • Proefschrift

Optionele modules (selectie van typische opties hieronder)

Je kiest 30 credits uit onderstaande punten:

 • Milieubeoordeling
 • Europese mensenrechten
 • Human Resource Management: een internationaal perspectief
 • Inzicht en beheer van effectieve groepen en teams
 • Sociale media marketing
 • Bestreden lichamen
 • Que (e) seksualiteit bestrijden
 • Debatten over het sociaal beleid
 • Kwantitatieve onderzoeksmethoden
 • Kwalitatieve onderzoeksmethoden
 • Handicap en ontwikkeling
 • Kracht, kritiek en wereldwijde transformaties
 • Mitigatie tegen klimaatverandering
 • Systeemdynamiek: modelleringsbeleid

126000_pexels-photo-1438072.jpegBuro Millennial / Pexels

Leren en onderwijzen

We gebruiken een scala aan les- en leermethoden, waaronder presentaties, seminars, workshops, tutorials en lezingen. Optionele modules kunnen ook andere methoden gebruiken, zoals online leren. Onafhankelijk onderzoek is echter cruciaal in deze mate - het stelt je in staat je voor te bereiden op aangeleerde sessies, je onderzoeksinteresses te ontwikkelen en een reeks vaardigheden op te bouwen.

Beoordeling

Uw kernmodules worden beoordeeld met behulp van essays. Optionele modules kunnen andere vormen van beoordeling gebruiken die de diversiteit van de onderwerpen die u kunt bestuderen weerspiegelen, inclusief presentaties, boek- en literatuuroverzichten, onderzoeksvoorstellen en rapporten onder andere.

Toelatingseisen

Een bachelor diploma (Hons) met een 2: 1 of niet-UK equivalent in sociale wetenschappen, geesteswetenschappen of aanverwante discipline.

Engelse taalvereisten

IELTS 6.5 overall, met niet minder dan 6.0 in elk onderdeel.

Verbeter je Engels

Internationale studenten die niet voldoen aan de Engelse taalvereisten voor dit programma, kunnen mogelijk onze postdoctorale pre-sessionele cursus Engels volgen om je Engels niveau te helpen verbeteren.

Deze pre-sessieke cursus is ontworpen met een voortgangsroute naar je opleiding en je zult academisch Engels leren in de context van je vakgebied.

Hoe te solliciteren

Aanmeldingsdeadlines

 • Internationaal - 31 juli
 • VK / EU - 31 juli

Als u van plan bent om financiering aan te vragen, moet u een aanvraag indienen voor een plaats in de door u gekozen cursus ten minste één maand voor een specifieke deadline voor een beurs.

vergoedingen

Zie onze website voor de laatste kosteninformatie.

Aanvullende kosteninformatie

Er kunnen extra kosten in verband met uw cursus of studieprogramma zijn of verband houden met het feit dat u student bent aan de universiteit van Leeds.

Beurzen en financiële ondersteuning

Als je het talent en de drive hebt, willen we dat je bij ons kunt studeren, ongeacht je financiële situatie. Er kan hulp zijn voor studenten in de vorm van leningen en niet-terugvorderbare beurzen van de universiteit en van de overheid.

Carrièremogelijkheden

Je krijgt een breed scala aan kennis en vaardigheden door dit hele programma, inclusief geavanceerde vaardigheden in onderzoek, communicatie en analyse die nuttig zullen zijn in verschillende loopbanen.

Gediplomeerden in het sociale en openbare beleid hebben een breed scala aan functies vervuld in de derde sector, overheidsdiensten, overheid en bedrijven. Deze omvatten centrale en lokale overheidsafdelingen, gemeenschapsorganen, huisvestings- en gezondheidsorganisaties, onderzoeksadviesbureaus en belangenbehartiging of campagnes.

Carrières ondersteunen

We moedigen je aan je vanaf de eerste dag op je carrière voor te bereiden. Dat is een van de redenen waarom afgestudeerden van Leeds zo gewild zijn bij werkgevers.

Het Carrièrecentrum en het personeel in uw faculteit bieden een scala aan hulp en advies om u te helpen bij het plannen van uw carrière en het nemen van weloverwogen beslissingen onderweg, zelfs nadat u bent afgestudeerd.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

Our wide range of research-informed courses encompass undergraduate, taught postgraduate and research degree programmes, as well as online and professional development courses.

Our wide range of research-informed courses encompass undergraduate, taught postgraduate and research degree programmes, as well as online and professional development courses. Lees Minder