MA in scriptschrijven

Algemeen

Beschrijving van opleiding

MAWriting for Young People-SCRIPTWRITINGEen intensieve, praktische cursus ontworpen om professionele schrijvers en overtuigende scripts te produceren.

Weekendworkshops op de campus van Corsham Court.

Wordt gegeven door veelgeprezen professionals uit de sector - werkende beoefenaars die blijven houden van wat ze doen.

Je maakt een praktisch project, wat leidt tot een presentatie.

Neem je schrijven naar het hoogste niveau en ontwikkel duidelijke strategieën voor professioneel succes. Met een combinatie van deskundige begeleiding en peer-groupworkshopping, moedigen wij u aan om uw unieke stem te ontwikkelen terwijl u voldoet aan de eisen van een zeer competitieve industrie.

We behandelen alle media, inclusief theater, radio, film en televisie, en bieden uitgebreide training in professionele vaardigheden. Aan het einde van de cursus beschikt u over een uitgebreid portfolio met origineel werk, een afgewerkt script naar professionele standaarden, brancheverbindingen en een volledig gerealiseerde showcasepresentatie. Neem je schrijven naar het hoogste niveau en ontwikkel duidelijke strategieën voor professioneel succes. Met een combinatie van deskundige begeleiding en peer-groupworkshopping, moedigen wij u aan om uw unieke stem te ontwikkelen terwijl u voldoet aan de eisen van een zeer competitieve industrie.

We behandelen alle media, inclusief theater, radio, film en televisie, en bieden uitgebreide training in professionele vaardigheden. Aan het einde van de cursus beschikt u over een uitgebreid portfolio met origineel werk, een afgewerkt script naar professionele standaarden, brancheverbindingen en een volledig gerealiseerde showcasepresentatie.

Overzicht

Je verbetert je schrijfstijl voor prestatievaardigheden en verwerft tegelijkertijd de nodige professionele kennis die nodig is om over de branche te onderhandelen.

Naast het voltooien van minimaal drie gepolijste scripts voor theater, radio en tv / film, hoor je van specialisten uit de industrie en leer je hoe je je werk het beste kunt pitchen op een zeer competitief gebied.

We erkennen het belang om u als scenarioschrijver uit te rusten met de kennis van hoe u uw werk kunt produceren. Je wordt aangemoedigd om samen te werken met de lokale creatieve gemeenschap, met toegang tot de productiemiddelen van de universiteit, om je eigen radio-, theater- en filmprojecten te realiseren.

Cursus structuur

Ambacht

Leer de belangrijkste componenten van scriptschrijven, inclusief structuur, karakterisering, visuele vertelkunst en dialoog.

Schrijven voor theater en radio

Een uitgebreide handleiding voor het schrijven van deze belangrijke media. U bereidt voor elk een script voor.

Professionele vaardigheden

Ontwikkel je professionele carrière als schrijver. Leer voorbereidingsdocumenten opstellen, ideeën uitwerken en verbanden leggen in de branche.

scenarioschrijven

Een diepgaande cursus schrijven voor film en televisie. Je bereidt een enkel script voor op beide media.

Presentatie presenteren

Schrijf en produceer een voltooid stuk van 15 minuten in elk verhalend medium (radio, korte film, theater) voor een openbare presentatie.

Laatste script

Bereid een telefoonkaartscript voor in het door u gekozen medium, volgens de hoogste professionele standaard.

Cursus modules

Deze cursus bevat of biedt de volgende modules.

  • Ambacht
  • Schrijven voor theater en radio
  • professioneel
  • scenarioschrijven
  • Presentatie presenteren
  • Laatste script.

Hoe zal ik beoordeeld worden?

Je wordt beoordeeld door cursussen en praktische presentaties. In de eerste twee trimesters zal werk worden beoordeeld als werk in uitvoering. Je uiteindelijke beoordeling is gebaseerd op drie opdrachten: een laatste script (60%), een praktische realisatie van je werk (30%) en een pitch (10%).

Hoe krijg ik les?

De cursus is modulair en kan worden uitgevoerd als voltijds of deeltijds onderzoek. Deeltijdstudenten nemen de dramatische structuur en het schrijven voor de schermmodules in hun eerste jaar en theater en radio, professionele vaardigheden en afsluitende script in hun tweede jaar.

Modules worden gegeven gedurende drie weekenden van intensieve, door een tutor geleide workshops.

In de module Professional Skills begeleidt een tutor je door de workshops en introduceert ook een reeks gastsprekers uit de industrie.

Kansen

Careers

Veel van onze afgestudeerden slagen in hun carrièredoelen. Sommigen hebben een loopbaan als professionele scenarioschrijvers, terwijl anderen werken in scriptbewerking, theater- en filmkritiek of onderwijs.

Onze studenten hebben hun werk laten produceren en sommige zijn er zelfs in geslaagd dit te doen terwijl ze hun MA nog steeds afrondden. Afgestudeerden hebben werk gevonden binnen de scriptafdelingen van tv / film- en theatergezelschappen, terwijl anderen werken als scriptlezers, theater / filmrecensenten en als creatief schrijven-tutoren.

Succesverhalen

Filmfestival van Cannes

De korte film van Brittany McComas werd geaccepteerd voor het Filmfestival van Cannes 2016.

Plymouth Theatre Royal

Oliver Gamblin had zijn korte stuk "Gone Fishing", geselecteerd om te worden geproduceerd als onderdeel van Plymouth Fringe Festival.

New Venture Theatre

Stephen Connolly was een van de acht winnaars van de 10 Minute Play Competition van New Venture.

Kanaal 4

Tom Parfitt werd geselecteerd als een van de 12 succesvolle schrijvers die nu deel uitmaken van de "pool" van een jonge schrijver bij Hollyoaks.

Edinburgh Fringe

Het spel "Odd Shaped Balls" van Richard Sheridan ontving vijfsterrenrecensies en was 18e in de ranglijst van meer dan 1200 shows aan de rand van 2014.

Glastonbury Five Day Film Challenge

Rachel Whitelock, afgestudeerd in MA Scriptwriting, won Beste Film, Beste Script en People's Choice in de Glastonbury Five Day Film Challenge. Rachel schreef en regisseerde de korte film "Toast".

Lezingenreeks

Je kunt relevante seminars en lezingen bijwonen in Corsham Court en Newton Park. Eerdere lezingen omvatten presentaties door Lord Puttnam en toonaangevende verhaalontwikkelaars van Pixar en de BBC.

Kosten

  • VK / EU-studenten fulltime - 2019/20 toegang £ 7,395
  • Deeltijds studenten UK / EU - inschrijving 2019/20 £ 3.700
  • Internationale studenten fulltime - 2019/20 toegang £ 14,300
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Bath Spa University is about more than studying. It’s about getting stuck in: thinking, making and doing. About bumping into friends on campus, embracing challenges and genuinely caring. We push bound ... Lees meer

Bath Spa University is about more than studying. It’s about getting stuck in: thinking, making and doing. About bumping into friends on campus, embracing challenges and genuinely caring. We push boundaries and ourselves. If that sounds good to you, you’ll fit in well. Lees Minder