MA in scenario's

Algemeen

2 locaties beschikbaar
Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Deze eenjarige cursus is gericht op het ontwikkelen van screenwritingvaardigheden in de context van een filmmaakgemeenschap waar schrijven een dagelijkse praktijk is en een samenwerkingsproces met acteurs, regisseurs, muzikanten, redacteuren en producers.

Bij LFS verkennen we de grenzen tussen schrijven en regisseren en stimuleren we het debat door lessen in filmgeschiedenis, interculturele benaderingen van dramaturgie en scriptlezingen met professionele acteurs. Regelmatige vertoningen van klassieke en hedendaagse films in ons eigen filmtheater en bezoeken van hedendaagse filmmakers vormen een aanvulling op het belangrijkste praktische werk van het ontwikkelen van een feature-scenario.

Het MA Screenwriting-programma biedt een jaar van kritische en creatieve ontwikkeling, een netwerk van toekomstige contacten en ruimte waarin een schrijver hun interesses en bijzonder talent kan definiëren. De cursus richt zich op korte, kenmerkende en seriële schrijfopdrachten.

De school voert jaarlijks afgestudeerde enquêtes uit; de enquête voor 2015 verklaarde dat 100% van de MAS-graden "de cursus zou aanbevelen aan iemand anders". Andere opmerkingen van afgestudeerden met het LFS schermschrift:

"Een jaar op studeren aan de LFS was de beste beslissing die ik heb genomen." Clyde Harris, afgestudeerd in 2015

'Ik zou niet de schrijver zijn die ik ben zonder jou en alles wat ik tijdens mijn tijd daar heb geleerd.' Samuel Jefferson, MA scenarioschrijver 2014, BAFTA / Rocliffe-prijs voor Comedy Writing

"Ik spreek altijd heel veel over de Screenwriting MA op LFS wanneer toekomstige studenten me e-mailen. Ik heb daar zoveel geleerd en heb het veel te danken, dus bedankt! " Ben Cleary, MA Screenwriting 2011, Korte films Oscar Winnaar voor STUTTERER


Toelatingseisen

Aanvragers moeten normaal gesproken ten minste een van de volgende zaken hebben:

  • Een bachelordiploma met honours; of
  • Een gelijkwaardige (internationale) of hogere kwalificatie; of
  • Een gelijkwaardige beroepskwalificatie; of
  • Aanzienlijke professionele ervaring in film of een aanverwant gebied.

U kunt zich aanmelden, zelfs als u nog niet eerder een script hebt geschreven, maar u voelt dat u in staat bent om aan onze minimale toegangseisen te voldoen.

De taal van lesgeven en beoordelen is Engels. Studenten van wie de eerste taal geen Engels is, moeten een bewijs van bekwaamheid in het Engels leveren. Meer informatie is hier te vinden.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

London Film School is the oldest film school in the UK. The School has contributed significantly to the development of film education in Britain and across the world with alumni influencing the global ... Lees meer

London Film School is the oldest film school in the UK. The School has contributed significantly to the development of film education in Britain and across the world with alumni influencing the global filmmaking industry. LFS was recently named in VARIETY's TOP FILM SCHOOL 2019. Lees Minder
Londen , Londen + 1 Meer Minder