MA in regie van film en televisie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De regisseur staat centraal in het creatieve proces in mediaproductie en deze cursus is ontworpen om je kennis van de industrie op te bouwen en te ontwikkelen, waardoor je de uitdaging kunt aangaan om winnende producties te leveren. Deze praktische cursus biedt veel mogelijkheden voor praktische productie over platforms en genres. Het verbetert je storytellingvaardigheden en bouwt je technische kennis op van film-, televisie- en transmediale productie, en ontwikkelt geavanceerde vaardigheden als regisseur in overeenstemming met de huidige industriële praktijk.

De faculteit Media

Onder begeleiding van ervaren mediaprofessionals, ontwikkel je je eigen regierol en stijl, en krijg je een goede theoretische basis voor de sociale, culturele en intellectuele context voor mediaproductiewerk. Het laatste productieproject stelt je in staat om de technische en regie-vaardigheden die je hebt ontwikkeld te gebruiken om je eigen portfolio van werken te masteren in samenwerking met andere studenten binnen de faculteit Media

Je hebt mogelijk een onvoldoende voor een verwant onderwerp of je kunt je geschiktheid voor dit studieprogramma aantonen door middel van bijbehorende werkervaringen of bewijsmateriaal en resultaten van andere gerelateerde activiteiten.

Toelatingseisen:

Een Bachelors Honours graad met 2: 2 in een onderwerp of equivalent.

Internationale toelatingseisen:

Als Engels niet je eerste taal is, heb je IELTS 6.5 (Academisch) of hoger nodig.

Cursus details

In deze cursus wordt u meestal onderwezen door een reeks medewerkers met relevante expertise en kennis die past bij de inhoud van de unit. Dit omvat onder meer academisch personeel, gekwalificeerde professionele beoefenaars, demonstranten, technici en onderzoeksstudenten. U zult ook profiteren van regelmatige gastcolleges uit de industrie.

Kerneenheden

 • Regisseer in verschillende genres: ontwikkel praktische en kritische vaardigheden voor creatief regisseren in verschillende genres, formats en media, en bouw competentie en begrip op via seminars en praktische workshops. Je zult voorbereid zijn om samen te werken in het ontwikkelingsproces door nauw samen te werken met het schrijven en produceren van masterstudenten.
 • Narratieve constructies: het creëren van een sociale, culturele en intellectuele context voor productiewerk op de cursus, in combinatie met de andere praktische en professionele vaardigheden die worden aangeleerd, biedt deze eenheid een kritische basis voor de effectieve realisatie van productiewerk. Je gaat samen aan de slag met de narratieve theorie in een kritisch en analytisch forum.
 • regisseren
 • Beroepspraktijk: een inleiding tot belangrijke concepten, vaardigheden en kennis die u nodig hebt voor tewerkstelling in de media-industrie.

Optie-eenheden (kies er een) *

 • Het masterproductieproject: hier kun je een visitekaartje voor de industrie maken. Je plant en schiet een project neer, onderhandeld met een tutor. Profiteren van de Faculteit Media
 • The Master's Research Project: je kunt een praktijkgericht onderzoeksartefact produceren dat wordt ondersteund door een schriftelijke analyse of een individueel of gezamenlijk geschreven papier. Dit laatste bestaat uit een schriftelijk onderzoek naar een aspect van de praktijk, ondersteund door media-artefacten.

* Let op: optie-eenheden hebben minimumaantallen nodig om te kunnen werken en zijn mogelijk slechts semester per semester beschikbaar. Ze kunnen ook van jaar tot jaar veranderen.

Belangrijkste functies

 • Ontwikkel vaardigheden van auteurschap voor het regisseren van drama's en documentaires
 • Netwerk met vooraanstaande beoefenaars uit de film- en televisie-industrie
 • Werk in een samenwerkingsomgeving die de praktijk in de sector volgt
 • Ontwikkel kritisch denken en intellectuele vaardigheden om na te denken, te leren en te groeien als beoefenaar
 • Afgestudeerd aan het enige Centre for Excellence in het Verenigd Koninkrijk in Media Practice en een erkend Skillset Screen en Media Academy met een uitstekende staat van dienst op het gebied van afgestudeerde banen en de reputatie van de industrie.

Programma specificatie

Programmaspecificaties geven een definitieve registratie van de door de universiteit gedoceerde graden in overeenstemming met de vereisten van het Quality Assurance Agency. Elke vakopleiding die leidt tot een BU Award heeft een programmaspecificatie die de doelen, structuur, inhoud en leerresultaten beschrijft, plus de gebruikte onderwijs-, leer- en beoordelingsmethoden.

Careers

Bekwame professionals die bewegende beelden kunnen begrijpen en creëren die geschikt zijn voor een snel veranderende industrie, zijn zeer gegeerd. Onze studenten studeren af ​​als lifelong learners en reflective practitioners, en de combinatie van praktische en theoretische studie betekent dat afgestudeerden goed uitgerust zijn voor succes. De cursus is door de International Moving Image Society (IMIS) bekroond als erkenning voor zijn professionaliteit en industriële relevantie in educatief onderwijs en training.

Een deel van onze regiefilm

 • Mediaspecialist
 • freelancer
 • Producent
 • Regisseur
 • Studio-regisseur.

Industries werkte in

 • Media
 • Film
 • Televisie.

Verdere studie

Als je je studie wilt voortzetten na het behalen van je master, kun je ons aanbod van doctoraatsprogramma's bekijken.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Our university has come a long way in a short amount of time and we currently have more than 17,000 students of which 1,500 are international students from around 130 countries.

Our university has come a long way in a short amount of time and we currently have more than 17,000 students of which 1,500 are international students from around 130 countries. Lees Minder